• 10102
    maalesef vizyonu başarılı eski teknik direktörlerden ibaret hâle gelen takım. galatasaray'ı yönetmeye talip olan kişilerin teknik direktör envanteri terim'le lucescu arasında sıkışıp kalmış. galatasaray, lucescu'dan sonra hiçbir tekinik direktör için projeler üretemedi. hiçbir yeni teknik direktörü yönetip geliştiremedi, hiçbir yeni teknik direktörle başarılı olamadı. arada gerets'in istisnai şampiyonluğu var, o kadar. o da ikinci sezonunda çakıldı.

    beni bu sezonki durağanlıktan çok bu endişelendiriyor. diyelim ki mancini yarın gitti. lucescu da gelmedi. ee? ne olacak? ben galatasaray yöentimin bu iki isim dışında ciddi futbol stratejileri üretebileceğini sanmıyorum. teknik direktörün arkasında sağlam biçimde durup, ona gerekli desteği vereceğini, teknik direktörün yetersiz olduğu konularda yardım edeceğini hiç sanmıyorum. selçuk inan formayı çıkardı, antrenmanda gökhan zan'la melo kavga ederken gökhan zan yabancılara hakaret edercesine bağırdı, semih'in performansı yerlerde sürünüyor, umut bulut çocuğuna gol hediye edecek diye maç kaybediyoruz... kısacası galatasaray yönetimi yerlilerin kendini salmasına hiçbir reaksiyon gösteremedi bugüne kadar. çünkü futbolu okumasını bilmiyorlar. çünkü teknik direktörün yanında yer alacaklarına futbolcuların yanında yer alıyorlar. gençlere şans verilmesini teşvik etmiyorlar. işte bu yüzden galatasaray yönetiminin herhangi bir biçimde yeni futbol projesi üretip, yeni bir teknik direktörle %100 uyumlu / verimli çalışabileceğine inanmıyorum. yönetici adaylarından tanıdıklarımı gözden geçiriyorum. onlarda da aynı durum söz konusu. futbolcuların takım üzerindeki söz sahibi olma durumunu kıracak bir yönetim gerek. selçuk inan formayı çıkardığında "o formayı çıkarmak kolay, giymek zordur." diye açıklama yapacak bir yönetim gerek.

    maalefes ben bunu galatasaray yönetiminde göremiyorum. fatih terim'e destek verdikleri sürece iyiydi, çünkü terim yerli futbolcuları iyi yönetir, ama bursa'ya altı atıp ligin dibindeki takımlara yeniliyorsak buradaki konsantrasyon kaybı nedeniyle teknik direktörle yönetimin sorgulanması gerek. semih bir maçta üç asist yapıyorsa bunun sorgulanması gerek.

    2014-15'te teknik direktör kim olur bilmem, ama kim olursa olsun, yapmak istediklerine yönetim engel olmamalı. skibbe gibi önü açık bir adamın mesela, önü kapatılmamalı. yerli-yabancı ayrımı yapacak yerliler de bu takımdan ayıklanmalı. özellikle 28 yaş üstü olanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın