• 4017
    arkadaşlar 9 temmuz 2013 tarihinde eve yoklama kaçağı olduğuma dair bir belge gelmiş. (u: daha doğrusu kağıtta bu yazıyor ama o tarihlerde böyle belge gelmedi. yurtdışı tatilindeyken eve gelmiş ve ne yazık ki aile fertleri bunu bana çok geç söyledi)
    belgede 7 şubat 2013 tarihinin son yoklama tarihim olduğu ve bu tarihte yoklamaya gitmediğim için yoklama kaçağı olduğum yazıyor.

    3 mart 2014 tarihinde ise polis gbt'sinde yoklama kaçağı çıktığım için tutanak tutuldu ve 15 gün içerisinde şubeye gitmem gerektiği söylendi.
    bu tutanakta "bana tanınan süre içerisinde askerlik işlemlerini tamamlattırmamam durumunda 1111. sayılı askerlik kanunu ve 1632 sayılı askeri ceza kanununun ilgili hükümleri gereği hakkımda cezai işlem uygulanacaktır." diye bir ibare var.

    11 mart 2014 tarihinde ilk işlemimi başlattım ancak ikinci kez 2 yıllık üniversite okuduğum için tecil hakkımın olmadığını öğrendim.
    bu yüzden 17 mart 2014 tarihinde tekrar gidip bu sefer muayene olmak istediğimi söyledim ve muayene sonucunda bugün askerden muaf tutuldum.
    sonuç olarak başvurumu 15 gün içerisinde yaptım ancak muayeneler uzun sürdü.

    yaptığım araştırmalara göre yoklama kaçaklığından dolayı para cezası alacağım ancak bu para cezası hangi tarihten itibaren başlayacak.
    yani 7 şubat 2013 tarihinden itibaren mi?
    yoklama kaçaklığımın tebliğ edildiği 9 temmuz 2013 tarihinden itibaren mi?
    polisin tutanak tuttuğu tarihten 15 sonrasından itibaren mi?

    yani benim para ödeyeceğim zaman dilimini kaç ay olmuş olacak?
    ayrıca ben bu işlemler sonucu kendi isteğimle mi gitmiş oluyorum yoksa yakalanarak getirilmiş oluyorum?

    not: bana gelen tebligatı maalesef zamanında görmedim. polis tutanağından yaklaşık 1 ay önce falan gördüm ve öğrenci olduğum için önemsemedim. şuan okuduğum okulun tecil ettireceğini düşündüm. ne olur bana bir yardım edin. çok uçuk paralardan bahsediliyor :(

    not2: para cezaları http://82.222.152.134/.../30%20ekim/tablo.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın