• 9798
    belki tepki alacağım ancak 22 mart 2014 galatasaray kayserispor maçıyla 2014 - 2015 sezonunu açması gerektiğini düşündüğüm takım.

    bu sezon maalesef o veya bu yüzden elimizden kaçtı. fenerbahçe'nin kalan 9 haftada 9 puan kaybedebileceğini veya bizim fenerbahçe'den 9 puan fazla toplayabileceğimizi düşünmüyorum. he keşke olsa ama şu futbol ve futbolcuların ruh sağlığıyla imkansız bir olay bence.

    an itibariyle düzenli olarak oynayan oyunculardan sadece muslera, semih, telles, melo ve sneijder'in bu takımda 11 oynayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum ben. diğer oyuncularımız anca sistemin parçası oluyor, bazen onu da olamıyorlar.

    bunları niye yazdım, roberto mancini gerekli görmüş olmalı ki ocak 2014'te bu takıma yaklaşık 15 milyon euro değerinde toplam 5-6 genç oyuncu transfer etti. doğrudur yanlıştır tartışmıyorum, roberto mancini gibi bir teknik direktör bu oyuncuların gerekli olduğunu görmüş olacak ki bu paraları harcattı. her neyse, madem bu harcamayı yaptık, e elimizde de öyle aman aman oynayan bir futbolcu topluluğu yok, o zaman bu genç arkadaşlarımızı sahaya sürmek şu an en mantıklı yol gibi.

    mancini çeşitli formasyonlarda oğuzhan'ı, lucas'ı, izet'i, hatta emrecan'ı, koray'ı, ibrahim'i falan dener; belki bazılarından gerçekten de verim alır. kısıtlı sürelerde izlemiş olsak da ben koray, emrecan, lucas ve izet'in 11'de oynayan mevkidaşlarından çok geride bir performans gösterdiklerini düşünmüyorum. şu oyunculardan 2 tanesini rotasyona sokmak bile bizim için yararlı olacaktır.

    ligde 9 maç kaldı, kupa'da da en az 2 maç daha oynayacağız. hemen hemen 10 oyuncuyu denemek için 11 maç gayet yeterli bir süreç bence. dediğim gibi önümüzdeki sezonda lucas'ın, izet'in ve atıyorum koray'ın rotasyonda süre aldıklarında tatmin edici bir performans gösterebileceklerini bilmek yaz transferinde de elimizi çok rahatlatır.

    böyle bir 11 maçlık periyodu geride bıraktığımızda, elimizde 11 için yeterli olabilecek 4-5 mevcut oyuncuya 3-4 tane rotasyon oyuncusu eklesek, eksik mevkilerimize nokta transferleri yapmak için yeterli süre ve bütçemiz olur. en azından "aga 15 milyon euro harcadık çoluk çocuk" aldık demeyiz de "15 milyon'a 6-7 tane adam aldık ikisi işe yaradı, buna da şükür" deriz. zaten galatasaray gibi takımlar bu tür geleceğe yönelik transferler yapıyorlarsa amaç hepsinin tutması değil aralalarından 1-2 tanesinin gerçekten parlamasıdır. bu budur :(

    dediğim gibi şu 11 maçlık süreçten sonra bir de sezon başı 10-15 günlük bir kampın ardından gelecekler gidecekler belli olur, en azından bu kötü dönemden de bir nebze olsun kazançlı çıkarız. yoksa selçuk'u burak'ı drogba'yı bi 10 maç daha izlememize gerek yok. zaten bu 10 maçta verebilecekleri pek bir şey de kalmadı, en azından gençlerin heyecanını görelim bir nebze olsun sevinelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın