• 9786
    sneijder'e sahip olan her takım oyunu onun üstüne kuruyor. buna hollanda milli takımı, inter, real madrid dahil. sneijder'i en iyi kullanan teknik direktör şüphesiz mourinho'ydu. 4 3 1 2'yle tüm oyun organizasyonu sneijder üzerinden işliyordu. ama stankovic,cambiasso,motta üçlüsü pek öyle kolay bulunacak bir üçlü değil. o sneijderi hiç istemeyen fatih terim de öyle yaptı. üçlü orta saha kurup melo selçuk hamitle orta sahaya set çekmek istedi. belki hamit hücüm olarak ağır kalıyordu, pas hatası yapıyordu ama taktik bilgisiyle orta sahada doğru pozisyon alarak orta saha hakimiyetini getiriyordu bize.

    ama bu sene elinizde avrupa'nın en iyi 3 10 numarısından biri varken siz onu kullanamıyorsunuz. ya biz bu adamı ne zaman forvet arkası izleyeceğiz? bakın bu çok traji komik bi durum. dünyanın en iyi 10 numaralarından biri var elinizde ve onu sol kanatta oynatıyorsunuz ya böyle bir şey olabilir mi? gerekirse döneceksin tek forvete, arkayı üçleyeceksin. koca bir transfer dönemi geçti. bu takmın sürekli forma şansı bulan iki kanat oyuncusu bruma ve aydın sakatlandı. sneijder'i göbeğe çekmenin tek yoluydu brumalı " kanatlı " sisteme dönmek. çünkü orta sahayı üçleyemiyor galatasaray. yekta selçuk melo üçlüsü oraya set çekecek kadar formda ve dinamik değil. iki kanadın sakatlanmış, artık mutlaka bir kanat oyuncusuna ihtiyacın var. mancini burak'ı kanatta düşünerek bir sezon planlaması yapamaz. burak yılmaz kanatta oynatıldığı için kariyerinin 8 yılı çöpe gitmiş bir adam. olmuyor kanatta her şey yetse kordinasyonu yetmiyor buna, bir omuzla yerde burak. tugay bunu nasıl söylemez mancini'ye, mancini'nin aklına gelen bir şey değil ki burak'ı kanatta oynatmak. aa hızlı arada iyi orta kesiyor biz bunu kanatta oynatalım. öyle basit bir şey değil futbolda sistem kurmak işte. burak'ı sağ kanada kitlersin, sneijder'i sol kanada kitlersin, sonra neden deplasmanda maç kazanamıyoruz? deplasmanda karakter konulur ortaya çünkü. karşı takım da kendi seyircisinin önünde olduğu için daha fazla karakter koyar ortaya özellikle ligte. galatasaray'ın elinde karakter koyacak oyuncular var. ama yerinde oynatılmıyor. burak'ı ya santafor oynatırsın, ya da oynatmazsın. sneijder'i ya forvet arkası oynatırsın ya oynatmazsın. sen teknik direktörsün. eğer drogba kötüyse keseceksin. devre arasında hajrovic diye bir adam getiriyorsun takımın kanat oyunucusu açığını kapamak için oynayacak seviyede değil diyorsun. o zaman amrabat'ı niye sattın? amrabat hajrovic'in verdiği katkıyı vermiyor muydu? takımın telles'in sol beke yaptığı etkiyi yapacak bir kanada ihtiyacı varken sen guillermo burdisso'yu transfer ediyorsun. senin elindeki yıldızları oynatmak için görev adamlarına ihtiyacın varken üst üste hatalar yapıyorsun

    devre arasında yapılan transfer hataları ve sezon boyunca yapılan kadro hatalarıyla bir senesi çöpe atılan bir takımdır galatasaray futbol takımı. yoksa muslera,semih,melo,sneijder,burak omurgasına sahip bir takımın bu kadar kayıp olması mümkün değil deplasmanlarda. ama önce bu futbolcuları omurgaya dizmek lazım.

    biz 2012-2013 sezonunda deplasmanda real madrid'ten 3 yedik, ama taraftar takıma zerre kızgın değildi. öyle haksızlık edildiği kadar hırçın ve vefasız da değildir bu takımın taraftarı. eğer biz 18 mart 2014 chelsea galatasaray maçı'nda 20 dakikalık bir baskı kurup chelsea'yi sahasından çıkartmasaydık bile taraftar tatmin olurdu, ama yok. solda sneijder sağda burak'la bu mümkün değil. mümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın