• 2627
    2014 ocak transfer doneminde ne yapmaya calistigini anlamanin guc oldugu olusum.

    ***

    yerli oyuncu eksikligi ceken takimdan engin baytar ve yekta kurtulus kiralik gonderiliyor. dany, amrabat, riera, eboue elden cikmamisken hajrovic ve telles transfer ediliyor. yerli sayisi 2 eksiliyor, yabanci sayisi 2 artiyor.

    orta sahasinda melo ve selcuk'un olmadigi macta akhisar'dan 3 yiyen galatasaray bu bolgedeki iki alternatifini yollamis oluyor. yerlerine takviye icin ismi gecen oyuncu umut gundogan. 23 yasinda ve 2.ligde oynuyor, kalibre olarak yekta veya engin'den iyi olmasi sasirtici olur, ustelik bunun adaptasyon sureci, teknigi taktigi var. en basitinden yillardir super lig ve galatasaray tecrubesi olan 2 oyuncu gonderiliyor ve 1 tane tecrubesiz, soru isareti oyuncu aliniyor.

    sol bekte miyadi dolan hakan balta ve mevkisinin disinda oynasa da verimli olan riera var. bu bolgeye transfer isteniyor, telles transfer ediliyor. ancak riera'nin sozlesmesi devam ediyor. ustelik sik sik basvurulan 3lu savunma sisteminde riera cok iyi performans gosteriyorken. telles'in oynayabilmesi icin hangi yabancinin kadro disi kalacagi kocaman bir soru isareti. benzer bicimde sol bek icin dusunulen tarik camdal'in gelmesi ara transfer doneminde zor gozukuyor, gelse dahi tipki riera gibi orjini sol bek olmayan bir oyuncu, ustune potansiyeli bir soru isareti ve tecrubesi kisitli.

    siklikla 3lu savunma deneyen bir takimin elinde 4 tane stoper var. bunlardan gokhan yedek olarak guvenilebilir bir oyuncu, dany elden cikarilmaya calisiliyor, chedjou istenen seviyeden cok uzak. bu bolgede sans bulan ceyhun'un yetersizligi acik. melo'nun libero-vari bir mevkiye kaydirilmasi orta saha icin kayip. tum bunlara ragmen yerli bir stoper takviyesi yapilacak gibi gozukmuyor. oldu da semih sakatlandiginda bu takim ne yapar, ne eder muamma...

    yine sakatlik meselesi. ilk yarida muslera sakatlandi ve eray'in daha fazla tecrube kazanmasi gerektigi, ufuk ve aykut'un zaten soru isareti olduklari gercegi iyice ortaya cikti. galatasaray'in muslera yokken kaleyi biraz guvenerek teslim edebilecegi ikinci bir kalecisi yok. buna ragmen ne eray kiraya verilecek gibi, ne aykut veya ufuk ayrilacak gibi, ne tecrubeli yerli bir kaleci o bolge icin dusunulecek gibi.

    yerli olarak transfer edilecegi soylenen diger oyuncular salih dursun ve veysel sari. oynadiklari mevki sag bek, ve sag bek cok da buyuk bir oncelik degil su asamada. daha onemlisi toplu oyunda ciddi eksiklikleri olan iki oyuncu. 3lu defans oynayip kanat hucumunu bu oyunculara teslim ettiginizde verim alabilmek mucize olur. diger yandan sabri gibi bir yerli alternatif zaten varken bu oyuncular takima gercekten ne kadar guc katabilir?

    elde 8.5 milyon euro'ya alinmis bir amrabat ve 10 milyon euro'ya alinmis bir bruma var. iki oyuncu ilk yari cok az sans bulabildi cunku kontenjana takildilar, takilmasalar da 3lu defans cikilan maclarda kendilerine uygun bir pozisyon bulunamazdi. bu iki oyuncu zaten tribunde heba olurken, hajrovic transfer edildi. en buyuk sansi turkiye kupasi maclari olacak hajrovic'in lisansi dahi cikarilamadigindan onumuzdeki 30 gun icinde oynanacak 6 kupa macinin kacinda oynayabilecegi koskoca bir soru isareti...

    ***

    cok ama cok ciddi bir futbol akli eksikligi var. cok yazik, cok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın