resim
Ceyhun Gülselam
Takım:Altay SK
Mevki:Önlibero
Yaş:36
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 532
    ceyhun'u geldiği günden beri savunmuşumdur. kiralık gönderildiği dönem de takımda kalmasını istemişimdir. kendisini kayserispor'da 4-5 maç izledim. takımın en iyi yerlisiydi. şaşırmıştım, ceyhun'u faydalı bi' futbolcu olarak görürdüm ama, bu kadarını da beklemiyordum. takımın lider futbolcusu rolündeydi neredeyse...

    ceyhun tarzı futbolcular futbola bakış açınızı net bi' şekilde ortaya koyar. ceyhun gibi oyuncuları benimsemiyorsanız, futbolun teknik, görsel ve hatta şova dayalı kısmıyla ilgileniyorsunuz demektir. ceyhun tarzı oyuncuları benimsiyorsanız ise, futbolun taktik, mücadeleci ve hatta savaşçı yönüyle ilgileniyorsunuzdur. burada önemli nokta şudur, takım kimyanız hangi türde bi' oyuncuya ihtiyaç duyar? tekniksel mi, taktiksel mi? işte mancini'nin ceyhun'daki ısrarında yatan gerçeğin sebebi tam olarak budur.

    ceyhun size ne verir? aklı başında oyuncudur, istikrarlıdır, ne zaman ne yapacağını; sınırlarını bilir. takımınızın mücadele gücünü arttırır. bu özellikleri gelişime açıktır. ve bence ceyhun'un oyununa kattığında seviye atlatacak olan şey biraz daha saha vizyonunu arttırarak, uzun paslarını geliştirmesidir. ceyhun aslında bi' stoperden ziyade, orta üçlünün gerisinde çakılı oynadığında daha faydalı olabilen bi' oyuncudur. bu mevkiide oynadığında ileri çıkıp sürpriz şutlar çıkarmasını bekleyebilirsiniz.

    özetle ceyhun, özellikle futbolun taktik kısmının es geçildiği ve yabancı sınırının bulunduğu bi' ülkede çok gerekli bi' oyuncudur. gösterişli değildir ama, verimlilik oranı yüksektir. özgüveni arttığında çok daha faydalı olabilecek bi' oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın