• 8601
    objektif konuşmak gerekirse yapılanma itibariyle lig ve şampiyonlar liginde başarılı olmak için yeterli kadro kalitesine sahip olmayan takım.

    geçen sezon gelen şampiyonluk ve cl çeyrek final akabinde yapılacak 3-4 nokta transfer ile bu sene ligi domine ediyor olabilirdik. onun yerine kiralık oyuncuları satın almak (bu noktada herhangi bir şikayetim yok melo & umut son derece verimliler) ile sınırlı kalan bir transfer politikamız oldu.

    yabancı sınırlaması bizi darlayacaktı, bunu taraftar olarak en başından beri görüyor olmamıza (yd'nin bizim lehimize bir karar vereceğini sananlar şöyle geçsin, bişey denicem) rağmen yönetimin bu durumu fark edememesi, veya inanmaması neticesinde bugün ligde sıkıntı yaşıyoruz.

    açık konuşalım türk kalitemiz son derece yetersiz.

    mevcut ve olası kadro yapılanması olarak olaya yaklaşmak istiyorum.

    kale:

    muslera - ufuk - eray = muslera gerçekten dünyanın en iyilerinden biri. kalenizde böyle bir adam varken yedek kalecilere büyük paralar vermemek kadar mantıklı bir hareket yok. ancak hiç oynamamış ufuk amcam nasıl ve neden sakat? eray neden hazır değil? bu sorulara halen cevap veremiyorum. oynamıyor diyenlere mert günok örneğini veriyorum. kendisi de oynamıyor, ancak oynadığında da volkandan daha iyi.

    defans:

    bittiğimiz yer burası. geçen sene sol bek sol bek diye yırtınırken başkan bu sene "kadro yeterli" diyerek (transfer sezonu kapanmadan 2 gün önce) herhangi bir takviye girişiminde bulunmadık.

    sağ bek: eboue bir maç var 3 maç yok ama daha iyisini alabileceğimizi sanmıyorum. sabri de türk kontenjanı derken ortalama bir sağ bek durumumuz var.

    stoper: semih gibi genç ve yeterli bir savunma var. gökhan zan yedek olarak iyi bir yedek olabilir ancak 8m euro verilen chedjou yerine 10-12 m verip ömer toprak veya serdar taşçı (3.600.000 euro) gibi "türk" olan bir stoper alınabilirdi. hatta 15 m verip ikisi birden de alınabilirdi diye düşünüyorum. çok zor ama devre arasında her ikisine de yüklenilmesi lazım. özellikle serdar taşçı nın gittiği parayı görünce gerçekten içim acıyor.

    sol bek: yok. resmen yok. şunu anlamıyorum, bu kadar sol bekimiz olmamasına rağmen neden altyapıdan bir çocuğu denemiyoruz burada? oynayan herkes son derece kötü iken ve galatasaray taraftarı altyapıdan çıkan oyuncuları gerçekten desteklerken en azından biri iki maç (iç saha) bir çocuğu deneseydik diyorum. çağlar birinciye verilen şans 18 yaşında altyapıdan çıkan pırıl pırıl bi çocuğa verilse bence çok daha iyi değerlendirebilirdi. devre arasında transfer şart.

    orta saha: melo & selçuk ikilisi şu an halen ligde o noktada en iyi oyuncular hem bireysel anlamda, hem voltran anlamında. ancak bu taşlardan biri kaydığı zaman çok sıkıntı yaşıyoruz. bu bölgede ceyhun-yekta-engin ve hatta emre çolak gibi isimler var ancak bence yeterli değil. transfer kısmında değineceğim.

    kanatlar: kırık abi kanatlar. bruma iyi ancak üzerine koyması lazım. burak kanat oynayabilseydi zaten başarısız bir fb ve bjk macerası geçirmezdi. aydın bence halen yetenekli ancak gamsız olduğundan son tercih. engin ve emre de burada yeterince verimli değil net transfer şart. zaten kanatlardan oynanan oyunun temel prensibi hızlı ve dikine giden kanat oyuncuları olmasına rağmen bizim oyuncularımızın bu hususların ikisini de tam olarak gerçekleştirememesi nedeniyle forveti kaleciden çıkan uzun degajlarla beslemeye çalışıp patlıyoruz.

    forvet: transfere ihtiyaç duymadığımız 2 bölgeden biri.

    transfer politikası ve sonucunda oluşması gerektiğine inandığım kadro:

    kale: muslera - eray - a2 (tek ihtiyaç duyduğum zamanda oynayamayan ufuk'a boşuna neden para verelim ki?)

    gidecekler: ufuk

    defans: eboue - sabri - semih - serdar taşçı (sezer özmen) - ömer toprak - gökhan zan - dany - yabancı (yerli olursa 1200 yıldır atila turan diyorum) sol bek transfer - a2

    gidecekler: chedjou, riera, hakan balta

    orta saha (mc/amc) : selçuk, melo, yekta, sneijder, emre çolak (yedek sneijder olarak) - transfer edilecek dmc.

    gidecekler: engin, ceyhun

    kanatlar: bruma - hakan çalhanoğlu - sercan sararer (ben seviyorum adamı) - nani - erkan zengin

    gidecekler: amrabat, engin baytar - hamit (zaten gitti sanırım) - aydın

    forvet: burak - drogba - umut.

    bu noktadan sonra takımı şu şekilde kurmak mümkün:

    -------------------muslera-------------------

    eboue - ömer toprak - semih - atila turan

    -----------selçuk-----------melo------------

    -sercan---------sneijder-----------bruma
    (nani) (erkan)

    -------------------drogba--------------------
    (burak)

    ha buradan 4-4-2 ye geçer sneijder ı ekarte edersen nani bruma gibi kanatlarla top oynarsın. orası da sana kalmış hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın