resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7367
    fatih terim milli takıma neden gitti ?

    çogu kişinin sevdigi taktir ettigi ancak takdir edenler kadar bolca elestiride bulundugu kişidir. peki nedir onu eleştirenlerin ortak noktası. tabiki fatih terim'in milli takıma gidişi. peki hiç oturup düşündük mü , fatih terim milli takıma neden gitti? hepimiz biraz kırgınız hocaya, ben dahil , ki ben hocayı babam gibi severim.

    ancak cogumuzun atladıgı bazı noktalar var, fatih terim daha aylar öncesinde dedi '' bu federasyon arkamızdan planlar kuruyor ancak ben onlarla mücadele edecegim ve artık eskisinden daha da hırsılıyım. bu takımı uzaydan da yönetsem şampiyon yapacagım '' ve şampiyon yaptı da. peki bir insan bu kadar nefret ettigi insanlarla neden çalısır ? maden senin arkandan planlar kuruyorlar neden onlarla birlik olursun ?

    aslında hepimiz cevabı biliyoruz, hoca neden milli takımda çalısmak istedi. hepimiz biliyoruz ama içimizde aynı şey yok yani ''milli takım sevgisi '' ben kendi adıma konusayım, şahsen milli takımı fatih hoca olmasa bu aksam da pek desteklemeyecektim, nötrn olacaktım, pek de umurumda olmayacaktı ancak fatih terim öyle mi ? işte atladıgımız nokta bu dostlarım. fatih hoca daha önce de milli takımda görev yapmıs . 96 da milli takıma cagrılmıs ve milli takım ne zaman ihtiyac duyarsa hemen koşmus, yok dememiş. 2007'de gelmiş milli takıma ve avrupa şampiyonasında bize yarı final oynatmıs. o dönemleri görmüş, tüm avrupanın hatta dünyanın ülkesinden nasıl da gururla bahsettigini görmüş. ülkeyi dünyaya tanıtmıs ve ülkesini en tepelere cıkarmanın sevincini hep beraber bizlere yaşatmıs. tüm ülke 2008de birlik olmus, ülkeye sporu ve kardesligi tekrar hatırlatmıs hoca.

    yıl 2013'e gelmiş, futbolun başında ülke sporunun en fazla kara lekesi olan başkanlardan birisi var: yıldırım demirören. aranızda hocanın yıldırım demiröreni sevdigini düşünen varsa lütfen yazının devamını okumasın cünkü hepimiz biliyoruz ki hoca yıldırım demiören'den nefret ediyor hatta federasyondan da nefret ediyor ancak atladıgımız bir nokta var. milli takım = yıldırım demirören mi ? yani tüm ülke halkı dünya kupasına gitmeyi beklerken ve ülke futbolu bu kadar pislige batmısken, onlara tekrar futbolu sevdirmek için en büyük fırsatlardan birisi degil midir dünya kupası ? sorun kendinize hangimiz türkiye'yi dünya kupasında istemeyiz. halk tekrar sokaklara dökülecek tekrar birlik olma şansı dogacak, ülkenin adı zatenşike ile pislenmişken tekrar bir nebze de olsa temize çıkacak. peki böyle güzel şeyler olacakken , adımızı tekrar dünyaya duyurmak varken fatih terim neden gitmesin milli takıma ? 70 milyonluk ülke sırf demirören başkan diye kahrını mı çeksin ? bu ülke demirörenspor mu ? hayır bu ülke türkiye.

    fatih terim'i hepimiz biliriz türkiye'yi ne kadar cok sevdigini ve milliyetçilik yönünün her zaman ne kadar agır bastıgını. basın toplantısında da görüldü, hocanın içi kan aglıyor. yüzü aglamaklı, çok üzgün. galatasaray'dan gönderildigi için üzgün, milli takımda demirörenle calıstıgı için üzgün. ama 1 kişi için ülke üzülemez. üzülmemeli.

    daha fazla uzatmadan son bir noktaya değinmek istiyorum, hoca neden adnan polat döneminde takım kötüyken gelmedi de milli takımda takım kötüyken geldi ? aslında bu da çok basit, adnan polat döneminde eger takıma gelseydi takım zaten dagılmıs, ali turanla, mustafa sarp'la, barıs özbek'le bir yere gelemezsin, hoca o dönem gelseydi eger kendisine degil takımına zarar verecekti.1 sene sonra geldi ve sıfırdan kendi takımını kurdu , böylesi galatasaray için daha hayırlıydı. peki milli takımda ne değişti ? aslında söz konusu milli takım olunca değişen 2 şey var.

    1) milli takımın bana göre yeterli kadrosu olması ancak yönetilememesi. galatasaray'ın adnan polat döneminin aksine milli takımın suanki kadrosunun iyi olması ve hala kurtarılacak birseyler olması.

    2) dünya kupasının 4 yılda bir düzenlenmesi ve malesef yıllardır dünya kupasına gidememiz. galatasaray'da zaten bataga batmıs ve cıkması o sene için imkansız olan takıma 1 sene sonra gidilmesi gayet mantıklı ve galatasaray için daha hayırlı bu yıl olmazsa seneye sampiyon olur takım ancak milli takımda
    durum farklı, dünya kupasına katılım 4 senede bir oluyor ve kacıralacak 4 senemiz var.

    sonucta cogumuz hocanın milli takıma gitmesini istemedik bu dogru, ancak fatih hocaya nasıl diyeyim salak muamelesi yapmak dogru değil . yıldırım demirören'den en nefret edenlerden birisi fatih hocadır ancak buna ragmen gitmek istiyorsa milli takımı cok ama cok seviyor ve yukarıda acıkladıgım nedenlerden dolayı milli takımı geri ceviremiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın