• 8287
    2011-2012 sezonundan beri kadro derinliği ve kalitesi arttıkça mücadele gücü düşen takım. bülent korkmaz gibi mağlubiyetlerden sonra "rakip daha çok inandı" diyenlere pek inanmam ama futboldaki tek gerçeğin kaliteli oyuncuları yan yana dizmek olmadığını da biliyorum. rakip kadar koşmadıktan, mücadele etmedikten sonra kalite farkını nasıl ortaya koyabilirsin ki? aksine günümüz futbolunda fiziksel mücadele ve doğru takım dizilişi ile kalite farkları kapatılabiliyor.

    bizim yanlışımız da bu noktada oldu. takıma sol bek gerekiyordu seneijder'i aldık, stoper gerekiyordu drogba'yı aldık. her pası sneijder versin istiyorduk, her topa drogba vursun istiyorduk.takımı iki senedir şampiyonluğa taşıyan selçuk inan'a sneijder'e pas vermedi diye kızıyorduk. hep eleştirdiğimiz fenerbahçe taraftarı gibi transfer delisi olduk.

    bugün baktığım noktada sneijder ve drogba transferlerinin fatih terim'in kucağına bırakılmış bombalar olduğunu düşünüyorum. hem de bunu 2007 yılında profil resmini drogba yapan biri olarak söylüyorum. drogba ve sneijder'i alıyorsan bunları oynatmak zorundasın. bir de elinde son iki senenin gol kralı var onu da oynatacaksın ve buna göre bir formül bulacaksın. fatih terim de bir formül buldu aslında ve 4-3-1-2 sistemine geçti. 2012-2013 sezonunu öyle ya da böyle şampiyon tamamladık. biz her puan kaybettiğimizde rakipler de puan kaybetti falan filan. kötü oynarken şampiyon olmak önemli bir iştir. ama eksiklerimizi görmemiz, sandığımız kadar iyi olmadığımızı bilmemiz gerekirdi olmadı.

    2013-2014 sezonuna yine baklava denilen 4-3-1-2 dizilişi ile başladı fatih hoca. fakat bu dizilişin özellikle kanatlarda verdiği açıklar zaten vardı. bunun üstüne bir de eski fiziksel gücüne hiç bir zaman ulaşamayan sneijder, artık 36 yaşına gelmiş drogba ve fatih terim'in bütün uyarılarına rağmen takım savunmasına gerekli yardımı yapmayan burak yılmaz eklenince kaliteli fakat helva gibi dağılan bir takım çıktı ortaya.

    bugün geldiğimiz noktada ben çıkış yolunun önce sorunlarımızı kabul etmekte daha sonra da fatih terim'e koşulsuz destek vermekte olduğunu düşünüyorum. (bkz: fatih terim) tüm kariyerinde olduğu gibi yine hatalarından ders çıkartacak, yine geri dönecektir.

    ortada bir sorun varsa yönetim, teknik heyet, taraftar hepimiz sorumluyuz. ve galatasaray'ı hep beraber ayağa kaldırmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın