• 8242
    tek başına etkili olan oyuncu sayısının az olmasından dolayı en iyi oynadığı maçlarda bile pozisyona girme sıkıntısı çeken takımdır. asla ama asla oynadığı kalitenin gerektirdiği sayıda pozisyon yakalayamaz. dolayısıyla çok iyi götürdüğü bir maçı 6 gol yiyerek kapatabilir.

    17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçında real madrid takımında di maria, cristiano ronaldo, gareth bale, benzema gibi oyuncular tek başlarına yaptıkları koşu-adam eksiltme-şut gibi etkinliklerle maçı madrid lehine çevirmişlerdir. galatasaray futbol takımında ise kolektif oyun etkinlikleri dışında bu tarz hareketlerle yapan belirli bir oyuncu yoktur. burak yılmaz takım arkadaşlarının ayağına bakan bir forvettir. didier drogba yaş itibariyle kolektif oyun dışı hareketlere girişmeyen bir oyuncudur. wesley sneijder'in neden biraz sorumluluk alıp rakip kaleyi birkaç kez yoklamadığı bilinmemektedir.

    (olmayanlardan çok olanları saymak daha mantıklı olacak sanırım.)

    emmanuel eboue, nordin amrabat(yedek), bruma(yedek) dışında kolektif oyunun yarattığı kıvılcımı ateşleyecek futbolcusu olmayan futbol takımıdır. dolayısıyla bütün maç boyunca yan pas yapar, sağdaki soldakine, soldaki sağdakine verir. kimse topla birlikte rakip defansın arasına sızmaz. tek tük şutlar dışında uzaktan kimse kaleyi yoklamaz. en iyi kolektif oyununu oynasa bile 3-4 pozisyonla maçı bitirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın