• 8176
    hucum yönünü daha da geliştirmesi ve içeriye ver kaçları daha cok denemesi gereken takımdır. bugun 14 eylül 2013 villarreal real madrid maçını izledim ve villereal bu atakların en az 7-8 kere yaptı. bunlardan sadece 1ini gole cevirdiler ancak bircok önemli pozisyon yakaladılar. barcelona desen zaten bunun mucidi , sürekli yapıyorlar. arsenal desen bunu mükemmel uyguluyorlar, aynı şekilde bayern munich gibi takımlar da. bircok büyük klüp kullanıyor bunu ancak ben nedense bunu bizim takımda 5 macta 1 kere görürsem '' oo ne güzel atak yaptık '' diyorum ve o pozisyon genelde gol olmuyor. ancak zamanın futbolunda artık neredeyse herkes mükemmel savunma yapıyor. herkes artık pozisyon tutmayı biliyor ve oyuncu kaymaları kusursuz yapılıyor. geriye sadece kondisyonu mac boyunca yaymak ve kendini geliştirmek kalıyor. tabiki defans yapmak sadece bundan ibaret degil ama genel hatlarını bu sekilde nitelendirebiliriz.

    herkes böyle güzel savunma yapıyorken artık atak futbolunde al-ver pas alışverişinden cok , daha fazla seyler yapılmalı, ki bunları yapan takımlar bir adım öne cıkıyorlar, nedir bunlar ? bunlardan en önemlisi oyuncu eksilten kişidir. bunlar dünyada draxler, robben, ribery, messi gibi dünyaca ünlü kişilerdir ki bu oyuncuları almak istiyorsanız inanılmaz bir bütçeye sahip olmanız gerekiyor. ama benim aradıgım bu degil. benim aradıgı galatasaray'a uygun şeyler.

    bizim şuanki en büyük kozumuz her ne kadar maç içersinde kopuklukları olsa da didier drogba. drogba bizm oynadıgımız kaos futbolunun altın parçası. topu ona şişirdigimizde ve etrafında pres özellikli oyuncularımızı koydugumuzda ilerideki baskı ile idare edebiliyoruz. ancak bu organizasyonlar dedigim gibi idare etmeye yönelik. büyük maçlarda bunları genelde oynatmazlar. bu taktigin en büyük özelliklerinden birisi fiziki üstünlüktür, burda pres özellikli oyuncular ve futbolcunun güç , denge, dayanıklılık özellikleri en önemli değerlerdir. büyük maçlarda genelde bu özellikler dengededir.

    bu planı bir yana bırakırsak asıl konumuza gelmek istiyorum. yani forvet hattında yapılan içeri dogru ver kac haraketlerine ki bizim cok nadir yaptıgımız organizasyonlardır.

    burda da 14 eylül 2013 sunderlans arsenal macından bir pozisyon, arsenal bu atakları cok iyi yapıyor ve cok kolay goller buluyorlar.

    https://gss.gs/9we.png
    https://gss.gs/AEP.png
    https://gss.gs/tkT.png

    13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçında yanlıs hatırlamıyorsam bunu cok nadir uyguladık birisini hatırlıyorum bruma ayagına topu aldıgında içeri dogru haraketlendi ve hakan baltaya pasını verdi, hakan balta'nın ne kondisyonu yetti o topu almaya ne de taktik bilgisi. çok güzel bir atak harcanmıs oldu.

    https://gss.gs/vyS.jpg

    asrenalin uyguladıgı bir diger atak organizasyonu.

    https://gss.gs/ihA.jpg

    yani yine fatih hocam bilir ama bu organizasyonları artık yapmalıyız. maçları izledigimde açıkcası cok imreniyorum . cok kolay pozisyona giriyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın