• 8164
    bugün oynanan 13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçı ve bu sezon oynadığımız diğer maçlardaki isteksizliğin sorununun nedenini sanırım bulduğum takım. futbolcuların maç seçmesi veya formsuz olmak değil. takımdaki forma adaletinin düzgün olmamasıdır.

    formda da olsa formsuz da olsa hep aynı oyuncular oynuyor. hamit mesela onlarca maç vasat ve altı maçlar oynadı ama her hafta banko oynuyor. forması garanti adamlar forma rekabetine sokulmuyor. sokulmadıkları için de her maç %100'ünü sahaya yansıtmıyorlar. haftaya nasıl olsa ben yine oynayacağım diyor. halbuki formsuz oynadığı maçtan sonraki maçta kulübede otursa o zaman o formanın kıymetini anlar.

    engin diye hırslı bir adamımız var ama ilk 11 oynatılmıyor. yekta gibi oynadığı her maçta vasatın üzeri performans gösteren adam oynamıyor. aydın gibi bir adamla tekrar kontrat yapılıyor. aydın oynadığı zaman %100 ünü sahaya yansıtacak mı? hayır. çünkü adam rekabetin içine sokulmuyor. keza emre. hep ilk alternatif o oluyor. o da bunu bildiği için yıllardır kendisini geliştiremedi.

    eğer biz her maçta hırslı, istekli bir takım görmek istiyorsak forma adaletine önem göstermek gerekir. emre kendisini ilk alternatif olarak görmemeli. hamit vazgeçilmez olmadığını anlamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın