• 475
    bu sistem türk futbolcuların yattıkları yerden para kazanacakları ve gram öteye gidemeyecekleri bir sistemdir. dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir sektöründe rekabet ortamının ortadan kalkması gelişmeyi beraberinde getirmez. alternatif çözüme falan da gerek yok. dersin alt yapından dört, türkiyeden yetişme sekiz oyuncun olacak, getireceğin yabancı şu yaşın altındaysa en az bilmem kaç kere ümit milli, şu yaşın üstündeyse a milli olacak biter gider.
    alper potuk örneği bu konuda çok çarpıcı aslında. alper kötü futbolcu mu? asla. ama kendisinin bu seneki performansını mesela avrupada gösteren benzer yaştaki bir futbolcunun piyasa değeri taş çatlasa 2,5 - 3 milyon eurodur. alacağı maaş da 1 milyonu zor bulur. işmdi takas edilen oyuncular falan derken 15 milyon euroyu bulan bonservislerden ve hakkının iki üç misli maaşlardan bahsedyoruz. belki de iki üç sene sonra yapması gereken transferi büyüklerin yerli futbolcu yarışı yüzünden erken yapıp futbol hayatı körelen bir futbolcudan bahsediyoruz.
    ayrıca türk futbolunun ileriye gitmesi diye tutturulan teraneden ben hiçbirşey anlamıyorum. ispanyanın dünya şampiyonu olduğu, avrupa şampiyonu olduğu son beş altı senelik dönemde ispanya mı daha çok konuşuldu barcelona mı? dört yılda bir yapılacak turnuvalarda milli takımın bir iki tur daha geçer belki diye, asıl paranın, reklamın, ülke tanıtımının döndüğü kulüp futbolunda takımlarını yurtdışı ile rekabet edemez hale getirmek hangi ileri zekanın ürünü benim geri zekam anlayamıyor.
    hele son kural işin iyice bokunu çıkardı. mesela terimin elinde sneijder ve amrabat var. 4-3-1-2 başladı sneijderle, takım öne geçti, sistem değiştirip kanatlardan saldıracak, çık sneijder gir amrabat diyemeyecek. onun yerine gidecek amrabatı değil ardayı alacak türk diye onu bağlayacak kulübeye mesela. türk futbolu da ileriye gidecek. zaten millet sınırsız yabancı oynatırken biz üç yabancı kuralıyla ne dünya kupası bıraktık ne avrupa kupası zamanında değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın