• 7388
    ilk bakışta bile farkını belli eden takımdır.

    hepimiz mutlaka kahvehaneye şuraya buraya maç izlemeye gitmişizdir, gitmesek bile öyle mekanları dışarıdan görmüşüzdür. o gün kimin maçı varsa onun bayrağı asılır oralarda. derbilerde de iki takımın da bayrakları koyulur girişe. neyse.

    beşiktaş'ı düşünelim, ortada ne vardır ? amblem. sonra da kara kartal gibi bir şeyler ve genellikle en altta büyük puntolarla şampiyon beşiktaş yazar.

    fenerbahçe'yi düşünelim. sarı lacivert kanarya falan falan. en altta da yine büyük puntolarla şampiyon fenerbahçe yazar.

    bir de galatasaray'ı düşünelim. bayrağın görselinde kuş yerine aslanın oluşuyla gelen görsel farktan bahsetmeyeceğim. sadece iki kelimelik bir farkı söylemek istiyorum. bizim bayrağımızda da kükreyen aslan ortada olur şampiyon yazar falan ; ama diğer 2 takımın bayrağına yazılamayan bir yazı görürsün çoğunda. yine büyük puntolarla;

    (bkz: avrupa fatihi)

    3 bayrağı yan yana koyunca bile farkı anlatıyor bu. ne beşiktaş'ta ne fenerbahçe'de isteseler de olmaz. yazamazlar bunu bayrağa. onların ne avrupa görmüşlüğü var bizim gibi , ne de fatih'i.

    ne büyük takımsın be.

    dediler ki kümede kal galatasaray. 1 yıl sonra gittin şampiyon oldun.

    dediler ki bu takım 0 çeker. gruptaki ilk 2 maçı kaybetmene rağmen tarihe geçtin önce 16'ya sonra çeyrek finale çıktın.

    şimdi de diyorlar ki real madrid galatasaray'ı ezer bıdı bıdı. hay götüm be. unutmayınız bu takımın 2-0 geriye düşüp bundan daha güçlü bir real'i 3-2 yendiğini. efsanelerin, ustaların bugüne kadar getirdiği takım kolay mı öyle pes edip haydi eyvallah diyip çekip gidecek.

    efsane demişken efsaneden gelsin, gündüz kılıç'tan ;
    galatasaray bir his takimidir. renklerine aşık, birbirlerini seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır..."
App Store'dan indirin Google Play'den alın