• 7186
    02.03.2013 eskişehir maçı itibarıyla gölge presine geri dönmüş takımdır. eskişehir'de istediği gibi at koşturdu sahada.
    her şeyden önce söylemek gerekiyor ki alınan bir puan oynanan futbola göre çok ama çok fazlaydı.

    bu takımın neye ihtiyacı var?

    görebildiğin kadarıyla galatasaray adına sahada adrenalin ve agresiflik yoktu. kim ne derse desin, kim beğenmiyosa beğenmesin geçen sezon rakiplere üstünlük kurmamızda engin baytar ve emre çolak'ın rolü çok büyüktü. engin gibi bir oyuncun varsa şu kadroda oynatacaksın. bir kırmızı kart gördü diye adamı silme hakkın yok. bu adam çalım atar, gol atar, rakibi bozar, asist yapar, sahada takımı ateşler adrenalin üretir. adrenalin diyip geçme. ordu maçını çevirdiysek o adrenalin sayesinde çevirdik. bir de üzerine hücum hattında top tutar. rakip yarı sahaya yerleşirsin. defansif olarak mı? bu gün sahada kendisinden daha iyi defans yapan tek kişi yoktu. keza emre çolak. bu adam senin sol kanadını tıkıyor, rakibi ortaya dönmeye zorluyor ve orda etkili presle topu kaybetmesine neden oluyor. dar alanda tekniği iyi, ileri doğru pek dripling yapamasa da tugay gibi olduğu yerde çalım atıp önünü açabiliyor, pas trafiğine katkısı var. hadi maça emre ile başlamadın ama oyuna girmemesini aklım mantığım kabul etmiyor. çıkar hakan balta'yı, çek riera'yı beke, sok emre'yi oyuna. bundan daha mı kötüsü olur? hayır.

    ayrıca söylemek isterim ki galatasaray'ın mevcut oyuncuları ile drogba, burak ve sneijder birarada oynayacaksa bunun tek yolu 4-3-1-2'dir. burak gibi adamı sağda heba edeceğine yedek oturt daha iyi. bu takımda bu dizilişte oynayabilecek orta saha oyuncuları da, selçuk inan'ın yeri garantiyse gözümüzde engin, hamit ve emre'dir. çünkü merkezdeki adam selçuk'un yanına koyacağın topçular bekine destek veren, kanat savunmasını bilen, atak soldan gelişiyosa orta blok olarak o bölgeye, sağdan gelişiyosa o bölgeye kayabilecek isimler olmalıdır. elindeki üçlü orta saha hattı ne tarafa kayarsa forvet oyuncularından da bir tanesi de ters kanadı doldurmak zorundadır. bu sene kiralık oyuncu olmayı kabul etmiş ve önümüzdeki sezon için türkiye'de kalma gibi bir amacı olmayan melo ise bu takımda selçuk inan'ın yedeği olarak bekler.

    bir lafım da teknik heyetimize. anlaşılır gibi değil. elinde umut var, emre var, sahada sergilediğimiz oyun ortada ve maçı 2 oyuncu değişikliği ile bitirdik. gerçekten hayret edilesi bir şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın