• 6789
    hücumda inanılmaz uyuşuk ve yavaş oynayan takım. özellikle rakipler kapandımı ve hücuma hızlı çıktı mı bu mevzu o kadar belli ediyor ki kendini. mesela geçen sene bunu yaşamıyorduk çünkü hem baros hem necati hem engin dar alanda hızlı oyunculardı, oyunu açan akıllı oyunculardı. bir de üstüne melo'nun verkaçları, hücuma katkısı eklenince bu sorunu yaşamıyorduk.

    şimdi bu yazığım adamların 4'ü de yok. engin ve melo var da yok. sezon başından beri bu sorunu yaşıyoruz. rakip kim olursa olsun kapanıyorsa gol atmamız neredeyse imkansız. çünkü ne emre ne selçuk ne umut hatta ne burak kapalı savunmaları açacak oyuncular değil. kapalı savunma ya dikine hızlı paslarla yada dikine adam eksiltmeyle olacak iş.

    18 ocak 2013 kasimpasa galatasaray macinda ilk 11'de hangi oyuncu yukarda verdiğim tanıma uyuyor ? hiç kimse. hele de amrabat yoksa aydın'ın çırpınışlarına kalıyoruz. ben birazda bu yüzden istiyorum wesley sneijder transferini. o ilerde ki uyuşukluğa çare olacak bir adam. oyun sıkıştığında final toplarını çekinmeden kullanabilecek bir adam.

    bizde bu tür bir oyuncu yok. oyun sıkıştığında ki sezon başından beri kapanan her takıma karşı sıkıştı. topu alıp dağıtacak, dikine oynicak, şut çekecek adam yok. kanat oyuncularımızda orta saha orjinli olduğundan hücum olgunlaşamadan bitiyor genellikle.

    sneijder'in gelişi yada o tip bir adamın gelişi hem selçuk'un yükünü azaltacak hem de bu dediğim uyuşukluğu bir nebze olsun azaltacak. dua edelim selçuk'a bişe olmasın. şaka değil gerçekten hücum yapamayız tenis maçına döner maç. attığımız top geri döner 4 saniye sonra.

    ve en önemlisi artık engin baytar'ın bu takıma girmesi gerek. çünkü engin'in ölüsü emre'den iyi oynar. emre çolak şu an o kadar kötü durumda. engin en azından dikine oynayan bir oyuncu ve ceza sahası çevresinde faul alabilen bir oyuncu. yani en azından oyuna bir hareketlilik getiriyor ve özellikle mağlup duruma düştüğümüzde isyan bayrağını çıkartan bir oyuncu engin.

    18 ocak 2013 kasimpasa galatasaray macinda 2-1 mağlup duruma düştükten sonra sabri ve riera'dan başka mağlubiyete itiraz eden, sert oynayan, daha da hırslanan oyuncu yoktu. bu gerçekten çok nadir gördüğüm bir durumdu galatasaray'da özellikle fatih terim'in gelişinden sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın