• 6778
    uzun bir yazı olacak tahminen, söyleyeceklerim var. öncelikle takımın ilk yarı biterken var olan sıkıntıları süregelmeye devam ediyor görüldüğü üzere, bunu görmek gerçekten üzücü. hala isabetsiz ortalar açıyoruz, hala mental eksikliği yüksek oyuncularla oynuyoruz (ya da bir diğer deyişle potansiyeli olan oyuncular kafasını sahaya vermiyor, veremiyor.). ayrıca sanırım geçen senekinden de farklı bir antreman programı uyguluyoruz çünkü bu fiziksel düşüşün başka bir açıklaması da olamaz. bu sorunları çözebilecek olan tek merci de fatih terim ve ekibidir, transfer falan diye kandırmasın kimse kimseyi.

    bu demek değil ki bu takımın transfere ihtiyacı yok. bu takım bas bas bağırıyor benim sol beke ve bir kanat oyuncusuna ihtiyacım var diye. o beğenmediğimiz özer hurmacı bugün kaç kere sıfıra inip içeri kesti farkettiniz değil mi? bizde bunu deneyen kim, riera. riera'nın mevcut mevkisi ne, sol bek. peki bir sol bek, çok hızlı ve devamlılık sahibi değilse bu kadar ileri çıkabilir mi? benim bildiğim futbol kuralları çıkmamasını gerektirir ki; bu çıkışların sonuçsuz kalmasının cezasını da mağlup olarak ödedik bu akşam. ben de riera'nın oynadığı oyunu, özverisini takdir ediyorum ama bu o mevkiyi amorti ettiğimiz anlamına gelmiyor maalesef. bu noktada suç yönetimde ve sizlerde. evet, evet; hiç bakma öyle anlamamış gibi, haftalardır şınayder aşşağı, şınayder yukarı, goygoy da goygoy... arkadaş, kendine gel! bu takım sol bek ve kanat oyuncusu ihtiyacı çekiyor. bu takımın şu anda üç tane sağlam stoperi kaldı ve iki ciddi alanda mücadele ediyor, bu stoperlerden bir tanesi kendine iyi baktığı anlaşılmasına rağmen gözünüzü kapatıp güvenemeyeceğiniz gökhan zan. ama yok, şınayder gelecek dertler bitecek! ben de fm oynuyorum, çok da seviyorum; başlığa bakarsanız entrylerimi görebilirsiniz: (bkz: football manager 2013) ama bu oyundaki gibi işlemiyor gerçek hayatta işler, anla artık bunu galatasaraylı! galatasaraylı dediysem, bütün taraftarı kapsayacak biçimde değil. taraftar kısım kısım; koşulsuz şartsız destek veren de var, transfer taraftarı olan da, iyi gün taraftarı olan da, futbolcusunu ıslıklayan söven de... benim lafım bunların arasından transfer taraftarlığı yapan kitleye hitap ediyor ki bu transfer dönemi bunların sayısında ciddi bir artış gözlemliyorum.

    evet, bu akşam kaybettik! n'olmuş yani? girin şimdi bakın futbolcuların başlıklarına tek tek, çoğusunda hakaretamiz giriler göreceksiniz. oysa bu akşam şu veya bu değildi kötü oynayan, takım olarak kötüydük. başarısızlığın hissesi yarıya yarıya bölünmeli. %50si bu akşam sahada bulunmuş 14 oyuncuya, diğer %50si ise yönetim ve teknik ekibe pay edilmeli. yönetim takımın eksiklerini gidermek yerine şov peşine düştüğü için kırık not almıştır, taraftar yönetimi buna sevk ettiği için, teknik ekip ise aylardır bu düşüşe engel olacak bir önlem bulamadığı için. yine de avukatın, doktorun oğlunu ön sıraya oturtup işçinin oğlunu arka sıralara atan; başarısızları öteleyip başarılılarla ilgilenen sınıf öğretmeni rolünü alacak değiliz. notu kırık da olsa bu futbolcular, bu teknik ekip ve bu yönetimdir bizi yine sevinçlere boğacak olan; tabii gerekli önlemler alınırsa.

    tekrar söylüyorum, tekrar eksileyin. bu takımın ihtiyacı şınayder değil. 4-4-2 oynasak da değil, 4-3-3 oynasak da değil. alırlar alamazlar bilemem, zaten onların gündemine gelmeden çok önce de söylüyordum ben bunu; younes belhanda'yı sneijder'e bin defa tercih ederim. sol bek ve stoperi lig başlayana kadar bitirmemiş olan yönetime de transfer politikası üzerinden not vereceksem; sneijder transferini bitirse dahi vereceğim maksimum not "100 üzerinden 35"tir. yine de umudum o ki; elmander, hamit, melo, selçuk (ki ben bugün o kıpırdanmayı gördüm selçuk'ta ve elmander'de) form tutarsa ite kaka ligi şampiyon bitirebilir, şl'de biraz da talihle schalke'yi eleyebiliriz. tüm bu eksiklere gediklere rağmen, yine, bir kez daha yönetimin hatasının getirdiği yükü kaldırabilirse imparator ve ekibi; bu yaza girerken de sokaklara döküleceğiz.

    her şeye rağmen müsterih olun. burası galatasaray! bu topraklar üzerinde, futbol müessesinde umut kapısı olabilecek yegane yer burası. umutvar ve müsterih kalın. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın