• 788
    öncelikle yapması gereken türk futbolundaki konumunu doğru belirlemek ve ona yönelik hamleler yapmaktır. bu konum da anadolu kulüpleri ve istanbul takımları arasında köprü olmaktan fazlası değildir. yani 18 19 yaşlarındaki gençleri anadolu'dan alıp kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncularla harmanlayıp doğru yabancı transferlerle başarıya ulaşmayı denemeliler. tüm bunları aynı anda yakalayamadığı sürece daimi başarıya ulaşmaları çok zor.

    anadolu'dan buldukları topçulardan bayrak adam olmalarını beklemek yerine 2 3 sene yararlandıktan sonra kulübe para kazandıracak şekilde elden çıkarmayı düşünmeliler. bunu trabzonspor'un bir sorunu olmadığını trabzon şehrinin bir sorunu olduğunu kabul etmeleri lazım artık. üniversite tercihi yapan öğrencilerin bile ilk tercihi istanbul iken milyon dolarlar kazanan futbolcuların trabzon'da senelerce yaşayabileceğini düşünmek fazlasıyla iyimser bir düşünce zaten.

    bunu yaptıkları zaman, giden topçuya takılıp kalmazlar ve her fırsatta hem de başkan seviyesinde sallamayı düşünmezler. ancak o zaman şenol güneş gibi bir değerin çabaları bir işe yarar. yoksa kendi hazırladıkları kontrattan yararlanan istanbul kulüplerinden düşman yaratmaya devam ederlerse ne trabzon'a topçu çekebilirler ne de o kontratta yazan paraları kazanabilirler. es kaza gelen de bonservisiyle bedavaya istanbul'un yolunu tutar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın