• 6527
    2012-2013 sezonunda şampiyonlar ligi 2. maçında braga karşısında oynanan oyun ve alınan mağlubiyet anadolu kulüplerine ilham sağlamıştır.

    puan kaybettiğimiz eskişehirspor, mersin idman yurdu, karabükspor ve gaziantepspor maçlarında rakip takımlar braga'yı taklit edip oynadılar. bu oyun tarzı savunma yaparken içeri gömülen, rakibi karşılarken alan daraltan beşli orta saha. bu saydığım takımların hiçbirine karşı etkili hücum edemedik. hiçbirine karşı çizgiye inip ortalar yapamadık ve bu yılki en büyük zaafımız duran toplara defansif hatalarımız da eklenince rakiplerlere kaymağı kendi elimizle sunmuş olduk.

    peki bu kadar çok maçta bu kadar benzer durumlar yaşanmışsa durumun anlaşılması ve buna çözüm bulunması konusunda çok geç kalınmadı mı?

    rakipler kalabalık ortasahayla oynarken göbekteki iki oyuncumuz (selçuk - melo ya da selçuk - yekta ikilisi) çok zor durumda kaldı. özellikle selçuk inan''ın bu sezonki düşük görünen performansının altında rakiplerinin oynadıkları düzende oyununu rahatlıkla bozabilmeleri yatıyor. selçuk oyun kurabilmek için sürekli geriye gelmek zorunda kalıyor ve geçtiğimiz sezon görmeye alıştığımız hücum etkinliğini gösteremiyor.

    galatasaray'ın oyun düzeni artık rakip takımlar tarafından çözüldü ve aynı sistemde devam etmek kısa vadede bize olumsuz sonuçlar aldırmaya devam edecek. ortasahamızda göbekte üç oyuncu oynatma vakti çoktan geldi bence. ortasahayı elde tutacak ve selçuk inan'a biraz daha aktif hareket alanı sunacak bir çözüm olabilir bu. aynı zamanda bu düzende amrabat'tan da çok daha iyi verim alabileceğimizi düşünüyorum.

    şu şekilde bir 11 ile çok daha başarılı olabileceğimize inanıyorum.

    ..........................muslera...................

    eboue........semih.........dany..........riera

    hamit.....selçuk....melo....engin....amrabat

    ...........................burak.............................
App Store'dan indirin Google Play'den alın