• 6449
    pas verilmez, alınır / dinamik oyun / hareketli top ve hareketli oyuncular.

    günümüz futbolun gerçekleri. bunu oynayamazsak bu iş olmaz. sahadaki diziliş önemli değil, hangi sistemle çıkılırsa çıkılsın, oyunun dinamik olması; oyuncuların ve topun devamlı hareketli olması önemli hatta şarttır. oyuncuların devamlı buldukları boşluklara deplase olmaları, pas alabilecekleri açılara geçmeleri, topu hareketli iken alarak daha kolay driblinge devam edebilmeleri, daha kolay adam geçmeleri oyunun artık gerekliliği değil şartıdır.

    statik durumda aldığınız topu uygun açıya getirip, düzeltip, önünüze açıp şut atma imkanını artık hiçbir takım vermez. oysa ki hareketli iken aldığınız topu, tek hamleyle önünüze açıp kuvvetli şekilde şut atabilirsiniz.

    alex de souza senelerce ligimizde bunun ekmeğini yedi. uygun pas alabileceği açılara geçerek, hareketli şekilde aldığı toplara daha kuvvetli vurarak bu ligi domine etti. geriden gelerek hava topuna çıktığı için hakan balta'nın üzerinde kafa golü attı bize.

    iyi oynadığımız bütün maçlarda oyuncularımız oldukça hareketli ve böylece çok rahat pas alışverişi sağlayabiliyoruz.

    burak yılmaz'ın da sorunu burda. kapanan savunmalar içersinde hareket edecek yer bulamıyor. selçuk inan'ın en büyük artısı da burda, devamlı çevresini kontrol ederek rakibin arkasında uygun pas açısına geçebiliyor. eğer topu statik durumda iken almışsa en hızlı şekilde oyalamadan topu uygun durumda ki arkadaşına risksiz iletiyor. keşke selçuk'un verdiği pas değilde, aldığı pas yüzdeleri hesaplansa, inanılmaz bir istatistik çıkacaktır ortaya.

    topu dikine hareketlendirdiğimiz zaman sorun yok, takım dikine oynarken sahada hareketli kalabiliyor. sorun dikine oynama fırsatı bulamadığımız kapanmış alanlar karşısında mecburen yana oynarken statik kalamamız da. topları kaptırdığımız kontra yediğimiz zamanlarda bunlar zaten. takım yana oynarkende dinamik kalmayı becerebilmeli.

    (bkz: 20 kasım 2012 galatasaray manchester united maçı)nda hiçte hareketli olamamıza rağmen, istediklerimiz sahaya yansıtamamıza rağmen, biraz da çok kaliteli ancak tecrübesiz rakip sayesinde, kazanma arzumuzla verdiğimiz savaşla kazandık. aynı oyunla annemizin liginde çok zorlanırız. bu ligin takımları o günkü atmosferlere alışık çünkü afallamazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın