resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 4377
    çin sözüydü sanırım; der ki: "üç gerçek var; benim gerçeğim, senin gerçeğin, mutlak gerçek."

    fatih terim kendi gerçeğinin peşinden gidiyor. çoğu insan böyle yapar. başarırken kendi gerçeğiyle başarmak istiyor. burada amaç kendi gerçeğini diğer insanlara kabul ettirmek değil. çünkü ne onun ne benim ne de senin gerçekleri birbirine üstün. hakimiyet mutlak gerçekte. başarılı olmanız bunu kabul ederek; kendi doğrularınızı mümkün olduğunca buna yaklaştırarak mümkün. yaklaştırarak diyorum çünkü bu kadar çok değişkenin var olduğu hayat olgusunda mutlak gerçeği bulmak ve ona devamlı hakim olmak mümkün değil.

    istediğiniz kadar analiz yapın, istediğiniz kadar rakamlar çıkartın, istediğiniz taktikleri geliştirin, istediğiniz akılları ortaya saçın; tek mutlak gerçek var: fatih terim bu takımının tek patronu. şunu oynatsaydı, bunu çıkarsaydı, şöyle taktik verseydi, böyle motive etseydi gibi düşünceler bu platformalarda muhabbet konusu olmaktan öteye geçemez.

    bu tabii ki yazmanıza engel değil. hepimizin hemfikir olduğu konu hakaret edilmediği sürece eleştirmekte hiçbir sakıncanın olmadığı. ama bazılarımız o kadar kesin yargılarla konuşuyorlar ki sanırsınız yerçekimi kuralından bahsediyorlar. kendi gerçeklerini mutlak gerçek olarak görüyorlar. savlarını dayandırdıkları argümanlarla yerlerini biraz daha sağlamlaştırıyorlar. şahsen maçları da seyrediyorum, sizlerin yazdıklarınızı da okuyorum. maçlar ayrı zevk/tasa, sizin yazdıklarınız ayrı zevk/tasa veriyor. tek anlayamadığım nasıl bu kadar kesin yargılarla futbolun içinde aktif rol alan insanları eleştirebildiğiniz. nasıl bu kadar kolay görmüyor diyorsunuz yıllarını bu işlerin içinde geçirmiş adamlar için?

    belki fatih terim sırf emre çolak'ı kazanmak için puanlar kaybetmeyi göze alıyor. belki fatih terim 3 kulvarda yarışacağını bildiği için, oyuncularını hazır tutmak amacıyla devamlı defans kurgusunu değiştirip duruyor. belki yekta hakkında fatih terim'in bilip bizim bilmediğimiz bir şey var. belki fatih terim'in insan olup, şahsi durumundan dolayı kötü performans gösteriyor. hiç bunu düşünebiliyor musunuz? siz dersiniz ki şampiyonluk yolunda bu puanlar çok önemli. evet öyle. ama ileriye sıçramak için birkaç adım da geri atmak gerekebiliyor. bırakın bunun dengesini fatih terim düşünsün.

    bir insanın hangi noktadan hangi noktaya nasıl geldiğine bakın. inanın hiçbir başarı tesadüf değil. geçen sene takımın başına getirildiği haberini alınca o dönem için kendisinden daha iyi bir seçenek olmadığını düşünüyordum. aynı zamanda karakterinden dolayı ne gibi çalkantılarla boğuşacağımızı düşünüp darlanıyordum da. ama hoca yüzümüzü kara çıkarmadı. şimdi çıkıp ona burun kıvırmak, ahkam kesmek yakışmıyor.

    bu seferlik değişik bir şey deneyin. o deli gibi sevdiğiniz takımınızı azıcık geriden seyredin. sadece yanında olmanın zevkini çıkartın. geriye dönüp bakıldığında ne günler gelip geçti. bırakın emre diye bir çocuğun yaptığı saçma bir faulden gol yiyelim. bırakın 1000 kere şans verdiğimiz futbolcumuz bir şansı daha elinin tersiyle itsin. bırakın fatih hoca şöyle bir türbülansa sokup çıkarsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın