• 6270
    geçen sene nasıl 4-4-2 oynaması gerektiği için normal olarak oyun düzenini o şekilde değiştirdiyse bu senede 4-3-3 veya 4-3-2-1 ya da 4-5-1 şeklinde oyun yapısını oluşturması gereken takımımdır. artık kanat oyuncuları ile oyunu hücuma taşımak istiyoruz gibi bir görüntü veriliyor. amrabat ın takımda önemli bir figür olmaya başlatılması, sağ kanatta hamit in ısrarla oyuna adapte edilmeye çalışılması, oyun sıkışınca daha etkin olabilecek diğer hücum tercihleri yerine aydın ın sağ kanatta etkinliği artırma adına bir tercih olarak seçilmesi bunu gösteriyor.

    kanat oyuncularımızın savunmadaki açıkları kapatma yönündeki noksanları da çift forvet oyununu ilerde bize lüks kılıyor. hele ki burak takımdan ayrı kendi istatistiğine yönelik rahatsız edici bir oyun anlayışına büründükçe. orta alandaki selçuk-melo ikilisinin formsuzluk sorununu da bence ileriye dönük 4 oyuncunun* yükünü fiziksel olarak ya da mental olarak hazır gözükmeyen bu iki oyuncumuzun omuzlarına yüklenmesi oluşturuyor.

    sonuç olarak selçuk-melo-hamit düzeninde bir orta 3 lü bunları yedeleyecek yekta-emre-engin seçenekleri orta sahayı diri tutmaya yeterli olacak ve oyunu iki yönlü oynayabilecektir. kanatlarda da amrabat-aydın-emre-engin düşünülebilir. hatta gerektiğinde maç içerisinde forvet oyuncusu olarak koyulabilecek umut-burak-elmander kanatlara koyularak hücum gücünü artırabiliriz. kalabalık orta saha da futbolun en önemli yeri olan orta sahada oyuna hükmetmemiz açısından önemlidir.

    kanatsız dört göbek oyuncusuyla oynadığımız ve hücum gücünü çift forvetle artırdığımız geçen seneden sonra bu sene tek forvet ve 4-3-3 benzeri bir oyuna adapte olmamız gerekliliktir. saygılar sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın