• 6191
    gelecek yıllarda futbolu çok gelişmelidir. fatih terim'in dediği gibi çok çalışmalı. şu an oynanan futbol avrupaya göre çok yavaş. set oyununda çok durağan oynuyoruz. topun arkasına geçen takım bize karşı ekstra bir şey yapması gerekmiyor. çünkü çok durağan oynuyoruz. burak yılmaz olmasa savunma arkasına koşacak futbolcu bile yok. durum bu olunca rakibi açmak zor oluyor. kanatlarda emre ve hamit gibi tam anlamıyla çizgi oyuncusu olmadığından rakip savunmayı genişletemiyoruz.

    geçen seneki dengeli ve topun arkasına geçen takımdan uzaklaştık. bu özelliğimiz bize şampiyonluğu getirmişti. gol yemediğimiz takdirde bir şekilde atıp kazanıyorduk. bu bize hem direnç hemde daha iyi takımdaşlık getirmişti. bu sezon ise daha çoşkulu ama biraz kontrolsüz oynuyoruz. hani çok güçlüsünüzdür, her şekilde oynamak istersiniz ama bir türlü doğru oynayamazsınız ya işte bu durumdayız. çok çeşitli oyuncularımız var ama doğru oyun yok. bu birazda rotasyon yapma isteğinden kaynaklanıyor.

    fatih terim'in yapması gerekeni biliyordur ama ben burada yazayım yine. önce takım savunmasını geçen seneki düzeye getirmeli. herkes topun arkasına geçmeli. burak en uçta olmalı ve yanında kim oynuyorsa orta sahayı beşlemelidir. burak'a bu konuda biraz tolerans tanımalıyız. savunma arkasına yapacağı koşular bizim için önemli. sabit bir ilk 11 oluşturup hep bu kadroyla mücadele etmeli. illaki sakat ve cezalı oyuncular olacak ve diğer oyuncular forma şansı bulacaktır. çoşkumuzu biraz kontrol edip, dengeli oynamalıyız. bu biraz can sıkabilir ama hedefe ulaşmak istiyorsak hep kontrollü olmalıyız. artık futbolda büyük takım-küçük takım olayı kalktı.

    bu takım bu sene yine şampiyon olacaktır ama gelecek sene şampiyonlar liginde gruptan çıkmak bizim için büyük başarı olmamalı. ben takımı bu düzeyde görmek istiyorum. çünkü bu potansiyel var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın