• 6003
    transfer sezonu nihayet kapandı. bu bağlamda kadro değerlendirmesi yapacak olursak takımın temel ihtiyaçları, yedek kulübesi gereksinimleri ve eldeki oyunculardan kurtulma şeklinde 3 başlıkta incelemek gerekir.
    geçen yıl takımda gözüken sıkıntı yaratıcılık ve gol pozisyonlarında beceri olarak göze çarpıyordu bunu çözmek için yapılan hamleler amrabat, burak yılmaz ve hamit altıntop olarak gözüküyor ilk etapta ilk 11 için olmasada kadro derinliği için düşünülen umut bulut şu an için ilk 11 başlayarak kadro derinliği için faydalı bir transfer olarak gözüküyor. yaratıcılık konusunda tek hamle amrabat lig için olmasa da şampiyonlar ligi için soru işaretleri barındırıyor ödenen bonservis bedelinin yüksek olduğunu da belirtmek lazım. hamit altıntop ise uzun süredir maç ritminden uzak şu an için verimli olmasa da ilerde daha iyi olacaktır. hamit için iyi bir takım oyuncusundan öte beklentiler var bunun karşılanması da zor gibime geliyor. burak yılmaz ligin gol kralı etiketi ve piyasa şartlarına göre de ucuz bir bonservisle alındı onun da geçen yıl beklentilerin altında kaldığı bir şampiyonlar ligi geçmişi var bu sene onun içinde yeni bir sınav olacak.
    dany transferi ilk etapta kulübe için yapılmış gibi gözüküyor burada stoper konusunda eldekilerin önüne mi yoksa kulübe için mi gerekli bir hamle yapılmalıydı sorusu önemli ujfalusi talihsiz bir şekilde sakatlanınca cris transferi de benzer mantıkla yapılmış olduğundan dany bu sezon olmasa da gelecek yıl takımın ilk 11 stoperi olması beklentisi taşıyarak alınmış gibi gözüküyor.
    eldeki kontratlardan kurtulma konusunda ise yönetmin istediği sonucu aldığını söylemek güç ilk etapta yollanması düşünülen milan baros ve albert riera transfer döneminde elden çıkarılamadı keza geçen yıldan beri rotasyona giremeyen ceyhun gülselam ve çağlar birinci bu sezon da dakika bulamadıkları gibi halen kadroda yer alıyorlar. geçen sezon alınan sercan yıldırım ile önceki yıl devre arası gelen yekta kurtuluş yine kadro içerisindeki yerlerini korumaktalar bu oyunculara bu sezon için yaklaşık 8 milyon euro ödeme yapılacağını da düşünürsek durumun vehameti daha iyi anlaşılacaktır.
    çilek transferi ile kamuoyu meşgul olurken uzun süre dillendirilen sol bek transferi de son günlerde ki stoper telaşı yüzünden askıya alındı sezon içinde gözüken riera bu bölgede kullanılacak ki burası önemli bir soru işareti.
    diğer bir sıkıntı ise melo ve selçuk ikilisine net bir alternatif transferi olmaması burada gözüken son gün gelen furkan, engin hatta emre ve hamit gibi kadro içi çözümlere başvurulacağı şeklinde.
    sonuç olarak yönetim bu yaz transfer döneminde 10 üzerinden 7 puan veriyorum daha iyisi olabilirdi bütçe konusunda dikkatli davrandıkları ortada bazı transferlerin maliyeti fazla olsada bu konuda başarılı diyebilirm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın