• 5959
    2012-2013 sezonunda şampiyonlar ligi'ndeki rakiplerini ele alırsak işi göründüğü kadar da kolay olmayan takımdır. sporting braga ve cfr cluj çıkınca sevindik, manchester united'e de geçmişteki* güzel anılardan ötürü ılımlı yaklaştık ama bana göre oldukça zorlu maçlar bizi bekliyor.

    şahsi değerlendirmem şu şekilde;

    manchester united: tam dişimize göre rakip, gaza gelip de babalar gibi oynamamız için ideal bir ekip. bize böyle takımlar lazım havaya girmemiz, en iyi performansımızı göstermemiz ve devler ligi havasını solumamız için. elbette çok güçlü takım ama barcelona, real madrid veya chelsea kadar da korkutucu ve dominant değil bana göre. bu açıdan çok sevindim çünkü ne inanılmaz derecede güçlü bir takım, ne de galibiyeti aman aman tat vermeyecek kadar zayıf bir 1. torba takımı. elbette biraz güç farkı olacak ki biz de motive olup o mentaliteye ulaşalım ve yüzde yüzümüzü ortaya koyarak, taraftarı da arkaya alarak muhteşem bir performans sergileyelim. manchester ile çok güzel maç yapılır, iki inatçı keçi alabildiğine tokuşur dururuz birimiz köprüden düşünceye dek, resmen tam bir futbol ziyafeti...

    sporting braga: aslında "portekiz takımı" klişesine aldanırsak kolay rakip ama kazın ayağı hiç de öyle değil. adamlar resmen kabuk değiştirmiş, kendi içlerinde başkalaşmışlar. metalist kharkiv'in portekiz şubesi; hepimiz hatırlıyoruz yakın zamanda beşiktaş ve sivasspor'a nasıl kök söktürdüklerini... şu an için bu takımı hem ismimizle, hem de kadromuz itibariyle öyle eze eze yenecek bir seviyede olduğumuzu düşünmüyorum. çok iyi savunma yapıyorlar ve güçlü oyunculardan oluşan bir kadroları var. ilk maç hele pek zor olacak, lakin ilerleyen haftalarda iyice havaya girersek o zaman "kolay rakip" statüsüne geçebilir. şu an için "dişimize göre" denebilir.

    cfr cluj: sporting braga kadar olmasa da pis takım, çok pis takım hem de... orta avrupa takımı olmak otomatikman "pis takım" olmaya yeterli zaten ama artık cluj ayarındaki takımlara takılacak kadar da kötü bir durumda değiliz. muhakkak elimizi kolumuzu sallaya sallaya yeneceğimiz garanti bir ekip değil lakin iyi sonuçlar alacağımızdan şüphem yok. yine de bana göre siz siz olun vasat üstü bir orta avrupa takımı için asla "kolay rakip" klişesini kullanmayın, ben bu adamlardan her daim çekiniyorum istemsizce. braga ile birlikte cluj'u da küçümseme gafletine düşersek kötü sürprizler kaçınılmaz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın