• 5842
    başka transfere ihtiyacı olmadığını düşündüğüm takım. belki bir sol bek alınabilir ama onun da genç olması ve iyi analiz edilmesi şart. ikinci bir riera vakasına gerek yok.

    bu takım geçen sezon şampiyon oldu. eksikleri de kabak gibi ortadaydı. kanatlara amrabat ve hamit transfer edildi. forvete burak ve umut ikilisi alındı. defansa da dany takviyesi yapıldı.

    şampiyon takımın ilk 11'ine minimum 4 oyuncu transfer edilmiş oldu. ama bu geçen sene iyi oluşturduğumuz takım uyumunu fazla etkilemez diye düşünüyorum. dany ve amrabat dışındaki oyuncuların hiçbiri şampiyon takımımızın oyuncularına yabancı değil. hamit milli takımdan burak ve umut trabzonspor'dan dolayı oyuncularımızı tanıyorlar.

    yine de orta sahaya yapılacak yeni bir yabancı transferi dengemizi bozabilir. normal şartlar altında orta sahamızda hamit, selçuk ve melo'nun yeri garanti. bu 3'lüden daha önemli bir oyuncu transfer edersek kulübede oturtmamız kolay olmayacak. denirse ki 20'li yaşların başında iştifan gibi bir delikanlı getireceğiz bir şey diyemem.

    takımımızla ilgili önemli bir kriter yabancıların durumu. lig maçları için 18 kişilik kadromuzda en fazla 8 yabancı bulundurabiliyoruz.

    sakatlık/ceza gibi haller dışında yeri garanti olan 6 isim var: muslera, ujfalusi, eboue, melo, amrabat, elmander

    kalan 2 koltuk için adaylar: dany, riera, baros, culio

    bana göre riera ve culio'nun ikisinin de kalması mümkün değil. bir yol bulunursa riera gönderilmeye çalışacak sözleşme şartlarının ağırlığı sebebiyle, gönderilemezse culio'ya yol gözükecek. hazırlık maçlarında süre bile almayan baros'un takımda kalması çok zor gözüküyor. dolayısıyla bu koltuklardan biri dany'ye diğeri de riera-culio ikilisinden birine ait olacak.

    yabancı bir orta saha* daha alırsak riera ve culio kadroya giremeyecekler. eğer bu yeni oyuncu sol kanat değilse sol açık için amrabat'ın adam gibi bir alternatifi olmayacak.

    sözün özü bu takıma bir yabancı daha eklenecekse en mantıklı mevki sol bek/sol açık pozisyonudur. ve bu oyuncu yedek kalmayı sorun edecek bir oyuncu olmamalıdır. zira yedek kaldığı maçlar olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın