• 1982
    sportif konular dışında özellikle kriz, itibar ve şirket yönetimi açısından oldukça başarılı yönetimdir. sportif konularda futbolda kazanılan başarı görmezden gelinemez ama basketbol ve diğer branşlar için biraz daha bekledikten sonra değerlendirme yapılabilir görüşündeyim.

    ali sami yen arena'ın devir işlemleri, yol ve ulaşım sorunu, galatasaraylılaştırma projesi, ali sami yen arena'ın beşiktaş ile ortak kullanımı sorunu, 2012-2013 sezonu kombine satışları stad hakkında yaptıkları iyi işlerden. bürokrasinin malum engellemelerine rağmen devir işlemlerinde sona yaklaşılmasını büyük bir adım olarak görmekteyim. yol ve ulaşım sorunları için yeni yayayollarının yapılışı geçici olsa da işe yarar bir çözüm oldu. stad içi günden güne değişerek ve renklileşerek galatasaray'ın yeni mabedi olarak sempati uyandırdı. bu olay zaten olması gereken ve eminim stadyum yapılmadan düşünülen/planlanan bir süreç ama yine de gerçekleştirilmeye çalışıldığı için sevinçliyim. beşiktaş ile ortak kullanım sorununun çok ustaca ve dik bir duruşla halledilmesi yine yönetimin yaptığı en iyi işlerden. futbolda gelen sportif başarının da etkisi ve özellikle kombinelerin internet üzerinden satışa çıkması kombine olarak türk takımları arasında rekor kırmamızı sağladı (40.250, https://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/...H2MpevIBEeVTRxJ94_). eminim ki kombineler online olarak satılmasaydı bu satışlarımız 30.000 civarı kalacaktı. şimdi bir de yapılmaya çalışılan ali sami yen arena kombine kartı kiralama sistemi yine oldukça iyi düşünülmüş ve dünya kulübü standartlarında bir proje.

    gsstore'un başına nurettin kantarelli gibi daha önce galatasaray'a tıpatıp uyan bir kuruluştan gelen başarılı bir yöneticinin getirilmesi akıllıca ve yerinde bir hamle. nurettin kantarelli'nin daha önce ceo'luk yaptığı mavi jeans yine galatasaray gibi potansiyelli ve bu potansiyelin %10u kadar tanınmayan bir durumda iken, şuanda kimi insanlara göre bir dünya markası olabilmiştir. bu stratejinin gsstore'a yarayacağından şüphem yok ki kaldı ki nike'ın yıllardır özlemini duyduğumuz kaliteli ürünleri çıkarmasıyla gsstore da kendisini geliştirmeye başlamış ve şampiyonluğun etkisiyle, nurettin beyin söylediği gibi satışlar katlanmıştır. yeni şubelerin açılması ve birkaç sorun haricinde store'un en yoğun zamanlarında 1 haftalık zamanlarla teslimat yapması itibarı yükselten durumlar olmuştur. ayrıca genişleyen ürün yelpazesi her taraftarın kendi bütçesine göre katkı yapmasını sağlıyor. buna ek olarak basit ve günlük yaşamda rahatça kullanılabilecek ürünlerin satışa sunulması yine yapılan iyi işlerden.

    3 temmuzdan bu yana yaşanan süreçte yok yok şaka... şike sürecinde yönetimin sergilediği politik tavır bazı zamanlarda (yıldırım demirören'in tff başkanlığına seçim sürecinde) sekteye uğrasa da makul ve sürdürülebilir bir duruştu. gerektiği yerde gerekilen açıklamalar titizlikle yapıldı ve hiçbir sonuçtan kaçınılmadı.

    sermaye arttırımı ve borçların ödenmeye başlanması konusunda kuşkulu bir bakış açısına sahip olsam da yapılan işlerin iyi gitmesini umuyorum. sonuçlarını 1-2 sene içerisinde göreceğimizden hiç şüphem yok. yapılan işlerin iyi niyetli olduğundan şüphem yok ve iyi giderse gün yüzü göreceğimizi düşünmekteyim. iyi gideceğine şüpheliyim dediğim gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın