• 5814
    2012-2013 sezonu öncesi ilk ciddi maçını lazio ile yapmış takımım.

    tanımımızı yaptığımıza göre sezon öncesi durumumuzu inceleyebiliriz :

    durumumuz 4 ağustos 2012 galatasaray lazio maçına göre değerlendirmiştir.

    kale bakımından sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. muslera belli standartlarda ve o standartın altına düşmüyor.

    savunmanın göbeğinde semih'in yeri garanti. ujfalusi ve dany arasında tercih çek oyuncudan yana olmalı. dany elinden gelen mücadeleyi sergilese de, savunmadan top çıkarmada ve pozisyon almada ciddi sorun içinde. bu sorunları çözebileceğini umut ediyorum.

    orta alan en sorunlu bölgemiz. geçtiğimiz sezon az gol yememizin ve kaliteli savunmamızın asıl nedeni melo-selçuk ikilisiydi. melo konusunda yaşanan sıkıntıları gördükten sonra diyebiliriz ki, selçuk o bölgede çok yalnız kalıyor. ofansif olarak etkinliği inanılmaz derecede azalıyor. bu bölgeye melo alınmazsa olmaz, olmaz, olmaz...

    amrabat'ın takıma katılacak olması, gerektiğinde hamit'in bu bölgede oynama özelliği, aydın yılmaz'ın geçtiğimiz sezon olduğu gibi yüksek formunu koruması ve riera gibi şampiyonlar ligi tecrübesi yüksek bir oyuncunun varlığını düşünerek kanatlarımızda sorun olmayacağını düşünüyorum.

    forvet bölgesinde elmander'in yeri garanti. geçtiğimiz sezonki formu nedeniyle burak'ın onun partneri olmasını bekiyorum. ancak ilerleyen zamanda geniş fikstür içinde necati'nin formayı yeniden giymesi de mümkün.

    lazio takımı şampiyonlar ligi kurasına üçüncü torbadan girebilecek bir takım düzeyinde. yani şampiyonlar ligi'den avrupa ligine devam edeceksek sıralamada üzerinde bulunmamız gereken takım yaklaşık olarak bu seviyede olacak. ama gördüğümüz kadarıyla bu seviyedeki bir takım bile bizi kendi sahasında yenebilir.

    bu doğrultuda şampiyonlar ligi'nde ve yerel ligimizde başarılı olmak için ;

    öncelikle melo ile anlaşılmalı. bu noktada melo olmazsa melo ayarında bir futbolcu alınsın diyenlere katılmıyorum zira melo'nun alternatifleri arasında gösterilen oyuncuların hiç biri melo kadar katkı verecek düzeyde değil. (lass diarra dahil)

    topu ayağımızda tutmaya dönük olan geçtiğimiz sezon ki sistemin devamı sağlanmalı. bunun içinde yine savunma önünde iyi top dağıtabilen ve saklayabilen bir isme ihtiyacımız var. (melo)

    amrabat'ın acil olarak takıma monte edilmesi gerekiyor. takımda oyuncu eksiltecek yetenekte oyuncu ne yazık ki yok.

    sonuç itibariyle çözülmeyecek sorunumuz yok gibi gözüküyor. yine de lazio karşısında alınan galibiyet kimseyi yanıltmamalı. oyun olarak bu seviyede kalmamız felaketimiz olur. şampiyonlar ligi'ndeki birinci ve ikinci torbadaki takımlar karşısında içerde dışarda tehdit olabilecek potansiyelimiz var. yeter ki doğru adımlar bir an önce atılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın