• 72
    öncelikle yeni maddelerin mümkün olduğu kadar eğip bükülemeyecek şekilde hazırlanması gerekiyor. aksi takdirde ya aynı sorunlar devam eder ya da bu başlık tekrar hortlar bir şekilde.

    bunun için naçizane önerilerim:

    1) lafı dolandırmadan: (bkz: #1015691) bu çok önemli bir olay. kaç tane entrymi tekrar yazmak zorunda kaldım manasız şekilde. gereksiz entry sayısını arttırmaktan başka bir şey değil. ama kendi entryme referans verip "ben demiştim demeyi ezberledim gitmeyi" yazarsam o zaman silinmesi tabii ki yerinde olacaktır.

    2) gördüğüm kadarıyla herkesin öncelik verdiği konu niteliksiz entry kavramı. yeni haliyle de havada kaldığını düşünüyorum bu tanımın. bir modun niteliksiz bulduğunu diğer mod bulmayacaktır.

    örneğin:

    - rahat bir oyunla kazanacağımızı düşündüğüm karşılaşma -illegal denmiş

    peki şöyle yazılsaydı:

    - erken bir gol bulabilirsek zorlanmadan kazanacağımızı düşündüğüm karşılaşma -illegal?

    ilk entry gereksiz görünebilir ama ikincisi gereksiz gelmiyor bana. ligde bu tip maçlar olur çünkü. bunun yerine tanım kasarak aynı entry tekrar yazılabilir. ortaya şöyle bir şey çıkar:

    - erken gol atıldığı takdirde galibiyet almanın kolaylaşacağı karşılaşma. -sanırım legal. ama fazla zorlama değil mi?

    bir diğer konu:

    sabri sarıoğlu ya da herhangi bir oyuncunun başlığına "dünya'nın en iyi futbolcusu" yazmanın da gereksiz olmadığını düşünüyorum. bana göre gerçekten öyle olabilir. bunun ayrımı da yapılamaz. öznel yargı kavramı çok muallak bir konu. evet ekşi ile aynı olacağız diye bir kaide yok ama bence sözlüğün mantığına aykırı. sonuçta tanım yapıyorum ve düşüncemi belirtiyorum. nihat doğan'a göre yüzyılın en iyi futbolcusu demekle dünya'nın en iyi futbolcusu demek arasındaki fark nedir? biri legalken diğeri neden değil?

    bence gereksiz kastırmaktansa* biraz daha rahat bırakılmalı bu niteliksiz entry meselesi. zaten sözlükte konu kısıtlaması olduğu için yazacak fazla alan bulamayan yazarlar birbirine giriyorlar. halbuki bunun yerine öznel yargılarını sözlük formatı dahilinde güzel güzel paylaşsalar çok daha hoş bir ortam olur.

    3) karma, ofsaytlar, onlar kesinlikle devam etmeli. bunlar sözlüğün tuzu biberi. yazım okunmuş mu beğenilmiş mi beğenilmemiş mi bilmek yazma isteğimi de aynı zamanda nitelikli yazma isteğimi de arttırır. pek çok yazar için böyle olduğunu düşünüyorum. sayısal değerler de girilebilir. benim için özellikle güzel olur zira entrylerim anında on ve of bölümünde beliriyor. ulan hangisi daha çok beğenildi, sözlük hangi fikre daha yakın bilsem valla güzel olur. of-on listem neredeyse tamamen aynı. enteresan.

    4) niteliksiz entry konusu biraz daha serbestleşsin ya da sınırları daha iyi belirlensin derken kesinlikle daha az kural getirilmeli ya da çok despotsunuz biraz yumuşayın şeklinde bir anlam çıkmasın. bence aksine sözlük formatını muhafaza açısından daha fazla kural getirilmeli. zira forum mantığını buraya yerleştirmek isteyen düzinelerce yazar var. antulaşmak isteyen bir dolu insan var.

    benim bahsettiğim kuralların daha net olması ve ceza tanımlarının tanımların mümkün olduğunca kişiden kişiye moddan moda değişmeyecek şekilde yapılması. bu herkesin işini kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın