• 67
    yazarlara nesillere göre sözlük puanı verilsin. tecrübesi çok olan yazara daha az puan, az olan yazara daha fazla puan verilsin. sözlükte 6.ayının dolduran her yazar da tecrübeli sayılıp eşit puanlar alsın. bu puanlar aylık olarak hesaplanabilir. hemen bir örnekle açıklayalım.

    x yazarı 2.nesil yazar ve ağustos ayında 10 sözlük puanı var, sözlük kurallarına aykırı davranacağı her harekette puan kaybedecek, puan kaybı da farklı dercelerde olmalı, yazım hatası yaparsa 1 puan, küfür içeren entry 4 puan gibi. bunun yanısıra puan toplama şansı da olmalı tabi ki. destansı entry yazarsa 5 puan, on numara entry listesine girebilirse 2 puan, ağustos ayında hiç puanı silinmezse bir dahaki aya +2 puan devir, her yaptığı doğru ihbarda 0.5 puan kazanabilir.

    sözlük puanını sıfırlayan yazara ise kaç günde puanını sıfırladıysa ters orantılı olarak okur moduna geçme cezası verilebilir. ve yine 6 ayda 3 kere okur moduna geçirilen yazara uzun süreli okur cezası verilmesi de mümkün.

    bu veya bunun türevi şeklinde bir sistemle, sözlük içinde iç kontrol sağlanabilir. bu durumda hem moderasyonun iş yükü azalır, hem de yaarlar daha çok dikkat eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın