• 64
    özellikle niteliksiz entry bölümü fazlasıyla katı ve rahatsız edici.

    a) en fazla bir ya da birkaç cümlelik ve tamamen öznel yargı içeren entry’ler bu sebeple silinir. öznel yargı içeren bir entry’nin bu sebeple silinmemesi için öznel yargının en az birkaç cümleyle desteklenmesi gerekmektedir.

    - örnek -
    başlık: lionel messi
    entry: dünyanın en iyi futbolcusu. (illegal)
    entry: dünyanın en iyi futbolcusu değil. (illegal)
    entry: birçok futbol otoritesi tarafından dünyanın faal en iyi futbolcusu olarak kabul edilen arjantili yetenek. (legal)

    bu öznel yargı kuralı gelirse nur topu gibi bir tartışma konumuz daha olur. örnekteki entry biraz uç olmuş. yeni bir örnekle konuyu açmak istiyorum.

    başlık: lionel messi
    entry: kıvrak yapısı nedeniyle dünyanın en iyi dikine çalım atabilen futbolcusu.

    öznel yargı ise bu da öznel yargı. zaten sözlüğün yüzde 90'ı öznel yargılardan oluşuyor. insanlar buraya sözlük formatının mantığına paralel olarak kendi düşüncelerini yazmaya geliyor. ve kimse fikrini bir çok futbol otoritesine ve ya messi'nin kıvrak yapısı olduğunu onaylayan anatomi bilimcilerine dayandırmak zorunda olmamalı.

    yok eğer örnek olarak yazdığım entry legal ise, öznel yargı kavramının sınırları neye göre belirlenecek? modların keyfine bağlı olması bir çok sıkıntıyı ve standartsızlığı da beraberinde getirecektir.

    özellikle niteliksiz entry bölümünün üzerine uzun uzadıya tartışılmaya ihtiyacı var fakat çöze çöze gitmek en iyisi o yüzden sadece ilk bölümüne dair fikir belirtmek istedim.

    bu haliyle bende biraz galatasaray sözlük'ten galatasaraypedia'ya evrimleşiyormuş gibi bir izlenim bıraktı. bu hali sözlüğü sol frame'in akmadığı, sıkıcı ve katı bir yere dönüştürür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın