• 28
    daha önce de çok fazla tartışmaya neden olan niteliksiz entry konusunda bir şeyler söyleyeyim;

    öncelikle niteliksiz entry'nin kapması yeni kurallarla beraber oldukça daraltıldı. ayrıca yeni kurallarla beraber sınırlarının eskiye nazaran daha net berlirlendiğine inanıyorum.

    zannediyorum ki ilgili maddeler dikkatli bir şekilde okunmamış;

    a) en fazla bir ya da birkaç cümlelik ve tamamen öznel yargı içeren entry’ler bu sebeple silinir. öznel yargı içeren bir entry’nin bu sebeple silinmemesi için öznel yargının en az birkaç cümleyle desteklenmesi gerekmektedir.

    - örnek -
    başlık: lionel messi
    entry: dünyanın en iyi futbolcusu. (illegal)
    entry: dünyanın en iyi futbolcusu değil. (illegal)

    entry: birçok futbol otoritesi tarafından dünyanın faal en iyi futbolcusu olarak kabul edilen arjantili yetenek. (legal)

    başlık: sabri sarıoğlu
    entry: galatasaray’a hiçbir şey vermeyen ve sadece tribünlere oynadığı için sevilen futbolcu. (illegal: eğer düşünce birkaç cümleyle desteknirse legal olacak)

    sözlük sizin şahsi fikrinize değer vermiyor değil. sözlük sizden tek cümlelik tamamen öznel yargı içeren şanhi fikrinizi yine şahsi sebepleriyle en azından birkaç cümleyle de olsa desteklemenizi bekliyor.

    peki böyle bir kural olmasa ne olur?

    sabri sarıoğlu
    1. galatasaray'a hiçbir şey vermeyen oyuncu.
    2. galatasaray'a hiçbir şey vermeyen oyuncu değil.
    3. galatasaray'a çok şeyler vermiş oyuncu.
    4. galatasaray'a aslında çok şeyler verebilecek oyuncu.
    5. galatasaray'a ne çok ne de az şey vermiş oyuncu.

    yukarıdaki 5 adet entry'de legal olmuş olur. bu da düşünce zenginliğine değil sadece entry kirliliğine yol açar. işte bunun önüne geçebilmek adına böyle bir kural getiriyoruz. yani sözlük size yazın diyor. düşüncenizi destekleyin diyor. tek cümlelik tamamen öznel yargı içeren düşüncesini destekleyin diyor. sanırım bu da çok zor olmasa gerek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın