• 716
    ben trabzonspor taraftarının sinirlenmesi gereken bir durum göremiyorum.
    selçuk inan ve ceyhun gülselam transferleri zaten bu oyuncuların sözleşmeleri bittikten sonra yapıldı. ceyhun 2011-2012 sezonunda galatasaray'da biraz geri planda kalmış olsa da, trabzonspor için potansiyeli olan bir futbolcuydu. kendi planlarında yer alması gereken ceyhun gibi bir futbolcuya 1-2 sezon boyunca uzun vadeli bir sözleşme imzalatamadıysan, tepkinin trabzonspor yönetimine gösterilmesi gerekir.

    kadro planlamasındaki önem olarak selçuk inan hakkında çok daha fazlasını söylemek mümkün olsa da selçuk inan'ın galatasaray aşkı ortada. galatasaray'da oynamak istiyordu ve bunun için gerekenleri yaptı. bu noktada senin formanı giymek isteyen böyle klas bir oyuncuyu almamak için gerizekalı olmak gerekir. galatasaray'ın bu transferde de tepki verilecek bir tavrı yoktu.

    engin baytar ise trabzonspor'daki veriminin çok üstüne çıktı 2011-2012 sezonunda galatasaray formasıyla. açıkçası ben bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum. kendisini 1,100,000 euro gibi çok düşük bir bonservisle transfer etmemiz, attığımız bir kazık değildi. o sıradaki piyasası bu kadardı. trabzon yönetimi bu rakama güle oynaya sattı engin baytar'ı bize. yine bizim bir günahımız yok.

    umut bulut desen, zaten gönderildiği toulouse takımından kiralık olarak alındı. göstereceği performans merak konusu. başarılı olursa bonservisi alınacaktır ve yine galatasaray'ın trabzonspor'a yaptığı herhangi bir yanlış tavır yoktur.

    burak yılmaz konusunda ise transfer henüz tam olarak kesinleşmedi. dolayısıyla bonservis miktarını tam olarak bilemiyoruz ancak biraz gelecek öngörüsü yapabilen bir yönetim olsaydı, ya da en azından riski minimize etmek isteselerdi, serbest kalma maddesini 5 milyon euro olarak değil 7-8 milyon euro olarak belirlemeleri gerekirdi. eğer serbest kalma maddesi 8 milyon euro olsaydı, burak yılmaz bizim gündemimize hiç gelmeyebilirdi. 2011-2012 sezonundaki 30 golü aşan performansı 5 milyon euro rakamını anlamlı hale getirdiyse, bu yetenek için gayet avantajlı bir rakama dönüştüyse, sevgili trabzonspor taraftarları kusura bakmasınlar. ispanyol ve ingiliz kulüpleri bu sıkıntıyı yaşamamak için 15-20 milyon euro piyasası olan futbolcularına serbest kalma maddesi 90-100 milyon euro olan sözleşmeler imzalatırlar. burak yılmaz'ın piyasasına göre afaki olacak bir rakam bu madde için yazılmadıysa bunda da bizim bir kabahatimiz yok.

    özetle, fenerbahçe'nin; galatasaray ve beşiktaş'ın transfer etmek istediği oyunculara salça olması misali tepki çekecek bir tavrı olmamıştır galatasaray'ın trabzonspor'a karşı. bu transfer furyasından huzursuz olan trabzonspor taraftarı varsa, tepkisini kendi yönetimine yöneltmelidir. yoksa bu gidişle, iki başarılı türk kalecileri onur kıvrak ve tolga zengin'den birisi; yerinde bir transfer hamlesi olarak gençlerbirliği'nden aldıkları soner aydoğdu ve yasin öztekin ikilisinden birisi ve performansını iki tık yukarıya çıkartabilirse giray kaçar için de olacak olanlar bellidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın