resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2085
    belki de form ve yaş itibariyle en verimli olacağı sezonlarda çok ciddi sakatlıklar geçirmiş futbolcudur. bizden önce son sakatlığını 14/15 sezonunda geçirmiş o sezon 11 maç kaçırmış. hayat böyle işte seni her zaman çok sevdiğin, çok istediğin şeyler üzerinden sınar. yaşadığı sakatlıkların tek sevindirici tarafı dizinden ve bağlarından sakatlık geçirmemiş olması. eski formuna dönmesi ve üzerine çıkması imkansız değil. sıkı çalışarak eski halinden bile daha iyi bir futbolcu olacağını düşünüyorum. emre akbaba topsuz koşulara başladı haberini duymak için sabırsızlanıyorum.
  • 2379
    belhanda-n'diaye-fernando birbirini tamamlayan bir üçlüydü. geçen sezon belhanda'yı çıkarıp emre'yi koyunca top dağıtmada sorun yaşıyorduk. çünkü emre daha gole oynayan, son pasları atan türden bir futbolcu. kendisine defanstan top alma görevi verince performansı yarıya düşüyor.

    seri-lemina ikilisi defanstan top alma konusunda gayet yeterli. önlerinde tamamen yaratıcı görevler üstlenen birini istiyorlar. emre bu görevi üstlenebiliyor. bu üçlünün gol yollarına katkısı emre sayesinde epey artıyor. hatta zaman zaman falcao'nun yanında gizli bir forvetmiş gibi görev alarak ona alan açıyor.

    geri dönüşü yepyeni bir uyum üçgeni, dörtgeni, beşgeni yarattı gibi gözüküyor. bunu sonuna kadar hak ediyor olması ise apayrı bir tatmin konusu.
  • 2637
    kendisi ikinci yarının ilk beş maçında* çıkıp çatır çatır oynanmıştır. yarın ilk onbir başlasın yine çıkıp çatır çatır oynar. yeter artık yapmayın şu toplu linçleri. bu adamın yürümesi bile mucizeyken, sorumluluk aldı bir şeyler yaptı ve takımın çehresinin değişmesinde pay sahibi oldu. şimdi hocasının ona vereceği yeni görevleri bekliyor. ben şahsen bu saatten sonra yedek otursa bile şampiyonluk yolunda koyduğu karakteri bir köşeye atamam. ne güzel işte asları ve yedekleri ile dip diri bir galatasaray var şampiyonluk yolunda. daha ne olsun. oynayadur emre. sana inancımız büyük.
  • 1145
    04.09.2018 tarihli mustafa sezgin trt programında başkan kendisinin alınmasının prestij meselesi olduğunu, taraftar baskısıyla 4 milyona çıktıklarını falan söyledi.

    forvet transferinin olmamasıyla ilgili, yönetime yapılacak tek eleştiri olası forvet bütçesinin bu arkadaşa yatırılmış olmasıdır. bunda da herkes hashtaglerle şunlarla bunlarla, bu arkadaşın 8 oynayabileceğini düşünenlerin yaptığı saçma baskı ile destekte bulundu. şimdi hem bu arkadaşı isteyip hem forveti isteme lüksümüz olmadığını az çok ffp'nin ne olduğunu bilen tüm taraftarlar biliyordu. ama tercihte bulundunuz. hem o hem o olsun diye bir şey yoktu.

    çok istediniz yaptılar. şimdi forvet neden yok başkan lölölö diye konuşmasın kimse. başkana bi şey diyecekseniz, bizim ağzımıza bakarak kulüp mü yönetilir diyin.

    yangıncı tayfanın da faydasından çok zararını gördüğümüzün belgeli resmi kanıtıdır bu.
  • 4840
    --- alıntı ---
    https://twitter.com/.../1432666293933690880

    özel| alanyaspor, galatasaray'da forma giyen emre akbaba'yı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

    emre akbaba eski kulübü alanyaspor'a dönmeye sıcak bakıyor.
    --- alıntı ---

    hadi inşallah. umarım gider. hem kendisi için hem bizim akıl sağlığımız için çok iyi olur. tanıdığı bildiği yer. belki psikolojik ve fizyolojik olarak da toparlar da en azından verim alınabilecek seviyeye gelir.
  • 5511
    galatasaray ile fenerbahçe arasındaki farkı gösteren oyuncudur. adam bildiğin galatasaray taraftarı, cimbombomun çocuğu ama performansı yetersiz diye takımdan gönderildi. oysa metin oktaylı reklam filmi vardı, bizim formamızla sakatlanmıştı ama yine de performansı yetmediği noktada gönderildi.
    oysa fenerbahce'de mert hakan, ifran can falan neredeyse kaptan yapılacaklar.
    işte fark bu.
  • 407
    bize gelmek için alacaklarından bile vazgeçtiği söyleniyor. bizimle anlaşmış, hatta maaşı siz belirleyin bile demiş duyumlara göre. bizim formamızı giymiş, maç izlemiş zamanında. berke özer gibi sevdasında, tutkusunda samimi ise ( ki samimi görünüyor ) fenerbahçe falan alamaz.

    eğer söylenenler doğruysa bu hafta veya en geç haftaya kap gelir. hadi bakalım, olsun şu iş.
  • 5130
    galatasaray taraftarının dönüp kendisini sorgulaması gerektiğini gösteren topçu. adam kafası rahat 1 sene geçirdi nasıl döndüğünü görüyoruz. eminim taylan da, berkan da aynı şekilde olur. neden kendi topçumuzu elinden tutup kaldırmak yerine dibe ittirmeye çalışıyoruz asla anlamıyorum. bunun kime ne faydası var? akbaba'nın sakatlıklarından sonra küfür, kıyamet, hakaret yemediği mecra kalmadı, teneke bağlayıp gönderdik, ne tesadüf! ki çok iyi döndü. ne oldu acaba 1 senede futbolu mu öğrendi?

    haydi hepsini geçtim, açıp bakın şu an göz bebeğimiz diye gezdiğimiz yunus akgün'ün başlığına, gitmeden önce neler yazılmış. tribünlerde ıslıklanmaya başlamıştı yahu 20 yaşındaki yunus. mesela kerem, allahtan sağlam psikolojiye sahipmiş de onu deviremedik!(gerçi hala şımarııııık, benciiiiiil, suratsıııız diye çakmağı çakmak isteyen güruh hala mevcut)

    özellikle yerli oyuncuların bu toksik ortamda başarılı olması imkansıza yakın. inanılmaz bir linç alışkanlığımız oluştu özellikle bizim taraftarımız içerisinde. şu an el öptü diye övülen arda güler bizde olsa neler konuşuyorduk acaba?
  • 2551
    2 defa ayağı kırılmasına rağmen oldukça güçlü ve istekli dönmüştür maşallah. ileri uçta orta sahaya daha yakın 2.forvet olarak oynaması en faydalı mevki gibi görünüyor. mümkün mertebe kaleye yakın olsun. hunharca da savunma yapmasın. geçen yıl oyunun savunma yönünü yaparken bacağını feda etti ama şampiyonluğu getirdi. bir sakatlık daha yaşamasın artık bu çocuk.
  • 4643
    https://twitter.com/...458454493458438?s=19

    --- alıntı ---
    giresunspor başkanı hakan karaahmet:

    “emre akbaba'yı kiralık olarak istedik. son kararı galatasaray yönetimi verecek.”
    --- alıntı ---

    kendisi adına da kariyerinde bir değişikliğin faydalı olacağını düşünüyorum. baskıdan uzak, düzenli oynayacağı bir takımda oynaması özgüven aşılar.
  • 2554
    19/20 sezonunda takıma girdiğinden beri her maç skor katkısı veren adam. o takıma girdiğinden beri gol pozisyonu yaratabiliyoruz.

    bu adam beğenip aldığımızda da buydu. yani neyin parasını ödediysek adam şu anda bize onu veriyor. ve nitekim topla ne kadar az oynarsa, defoları o kadar az ortaya çıkıyor. ne iyi dripling yapar, ne iyi top tekniği vardır. en büyük meziyeti bitirici bölgede net adam olması. pozisyonu ya asiste ya da gole dönüştürebiliyor. yani ısı haritalarına bakıp yargılamak anlamsız. kendisi için olabilecek en iyi ısı haritası 19/20 sezonunda 22. haftaya kadar ortaya koyduğu ısı haritasıdır.

    emre için doğru oyun tarzı budur. geçen sezon sakatlanana kadar orta sahada veya sağ kanatta oynuyordu. eminim ısı haritaları çok daha göz alıcıdır. ama sık sık top kaptırıyor, fiziken eziliyor ve diri kalamıyordu. fizik demişken 12 şubat 2020 galatasaray alanyaspor maçı'nda baktım da bu konuda da özellikle üst vücudunda baya gelişme var.

    defansif meziyetleri ayrı incelenmeli. top bizdeyken sürekli arayışta ve sürekli kısa mesafede patlamalı deparlar atan bu arkadaş sarf ettiği o kadar efora rağmen top rakipteyken de son derece iyi mücadele ediyor. hücum bölgesinde bize direnç sağlıyor. temaslı oyun oynuyor. rakibin çıkmasını zorlaştırıyor. gerekirse kalemizin önünde top kapıyor. bence yapabileceği her şeyi yapıyor.

    eskiden rakiplerin defansif dengesini bozamıyorduk. 1 forvet oyuncumuzun üzerinde 2 stoper bekliyordu. bir türlü topu hücum bölgesine geçiremiyorduk. emre geldiğinde hem yarattığı gol tehlikesiyle rakibi ekstra tedbirler almaya itiyor, bu da hücum bölgesine geçerken karşılaştığımız direnci azaltıyor hem de emre sürekli hareketli topsuz oyun yapısıyla rakip defansları ciddi şekilde bozup hataya zorluyor.

    kim hangi gözle izliyor oyunu bilmiyorum ama ömer bayram'ın, feghouli'nin ısı haritaları ile emre akbaba'nın ısı haritasını karşılaştırmak bana çok anlamsız geliyor. bu adama istediğiniz rolü tanımlayın, görevi skor üretmek. zaten meziyeti de bu. benim gözümde emre forvettir. ister forvet arkasında konumlansın, ister en önde... ister 9,5 numara de, ister 12 numara. ister false nine diyin, ister tranquista... futbolda herkes kendine göre bir terim üretiyor. emre'yi bu terimlere göre konumlandırma tartışmasına girmeye gerek yok. çünkü ne derseniz diyin ömer bayram'la da feghouli ile de aynı şekilde konumlandırılabilecek bir oyuncu değildir emre. o halde bu 3 oyuncunun ısı haritasını karşılaştırmak da son derece manasız bir iş haline geliyor.

    velhasıl bu kadar çok skor üreten oyuncu onyekuru'nun arkasında yedek beklemez. evet onyekuru bu takıma lazım ama emre ile birlikte lazım.

    scolari ronaldo, rivaldo, ronaldinho'lu brezilya'yı 2002'de dünya şampiyonu yaparken asimetrik bir kadrosu ve oyun taktiği vardı. kendisine sorduklarında ben önce elimdeki en iyi 11 oyuncuyu tahtaya yazıyorum, sonra da ona göre taktik belirliyorum demişti.

    dediğim gibi bu takıma emre akbaba lazım. onyekuru lazım. ama ömer de lazım. demek ki fatih terim taktiğini belirlerken tahtaya yazdığı 11 içine bu adamları koyacak. neticesinde çıkan 11'e göre de oyuncularına taktik verecek. geçen hafta da, ondan önceki hafta da söyledim. seçim bana ait olsa benim kenara çekeceğim isim şu form durumuyla feghouli olurdu. belki bir başkası seri'yi çeker. tercih meselesi.

    neticede nereden nereye geldik. son dönemlerde ısı haritaları üzerinden garip garip kıyaslamalar görüyorum, bana göre son derece yanlış. bunu belirtmek istemiştim.
  • 2108
    2018 yazında hayallerine kavuşup galatasaray'a imza attıktan sonraki bir senede başına gelenlerle pişmiş tavuğun başına gelenleri aratmamış olan güzel adam. iki tane çok ağır sakatlığın yanında bir de dedesini kaybetti. rize deplasmanında hepimizi onunla beraber gözyaşlarına boğan o pozisyonun üzerinden dün tam 5 ay geçti. yavaş yavaş takımla beraber koşulara başladığı haberleri ve görüntüleri geliyor. muhtemelen sezonun ikinci yarısında yavaş yavaş sahaya çıkacak güce ve form durumuna kavuşacaktır.

    bir sporcu için en zoru ağır sakatlıklardan sonra geriye dönmektir. zaten zor ve emek isteyen bir hayat yaşayan sporcunun olağandan birkaç misli daha çok eziyet çekmesini gerektirir. hele kırık gibi tedavi sonrası sıfırdan başlamayı gerektiren sakatlıklardan sonra bu daha da zordur.

    ancak emre'nin karakteri, inancı ve galatasaray sevgisi bu süreçleri atlatmasında ona yardımcı oluyordur, olmaya da devam edecektir. bu noktada biraz da taraftara iş düşecektir. bacağı kırılmış bir adamın tekrar sahaya çıkmasını geçtim tempolu yürümesinin bile ne kadar büyük bir meydan okuma olduğunu sadece bacağı kırılmış insanlar gerçekten anlayabilir.

    sahaya çıkacak, o pozisyonun ürkekliğini atacak, form tutacak, kas hafızasını çalıştıracak...

    taraftar için biraz uzun ve sabır gerektirecek bir süreç olacaktır. ancak bu güzel adamın, modern zamanların metin oktay'ının da biraz pozitif ayrımcılığı hak ettiğini düşünüyorum...

    yarın bizim yılmayasın, yüreğinde güç olmalı...

    (bkz: cimbombomun çocuğu emre akbaba)
  • 3142
    hücum zenginliği yaşıyorsak en önemli sebebi ileride getirdiği hareketlilik ve ikinci forvet gibi ceza sahasını karıştırmasıdır. oynadığı maçların çoğunda da bu işi başarıyla yapmaktadır.

    2 pozisyonda şut çekme konusunda kararsızlık yaşaması onu ne kötü, ne galatasaray seviyesinin altında ne de kalitesiz bir futbolcu yapar.

    (bkz: 5 aralık 2020 galatasaray hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın