resim
Emre Akbaba
Takım:Adana Demirspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2589
    19/20 sezonunda takıma girdiğinden beri her maç skor katkısı veren adam. o takıma girdiğinden beri gol pozisyonu yaratabiliyoruz.

    bu adam beğenip aldığımızda da buydu. yani neyin parasını ödediysek adam şu anda bize onu veriyor. ve nitekim topla ne kadar az oynarsa, defoları o kadar az ortaya çıkıyor. ne iyi dripling yapar, ne iyi top tekniği vardır. en büyük meziyeti bitirici bölgede net adam olması. pozisyonu ya asiste ya da gole dönüştürebiliyor. yani ısı haritalarına bakıp yargılamak anlamsız. kendisi için olabilecek en iyi ısı haritası 19/20 sezonunda 22. haftaya kadar ortaya koyduğu ısı haritasıdır.

    emre için doğru oyun tarzı budur. geçen sezon sakatlanana kadar orta sahada veya sağ kanatta oynuyordu. eminim ısı haritaları çok daha göz alıcıdır. ama sık sık top kaptırıyor, fiziken eziliyor ve diri kalamıyordu. fizik demişken 12 şubat 2020 galatasaray alanyaspor maçı'nda baktım da bu konuda da özellikle üst vücudunda baya gelişme var.

    defansif meziyetleri ayrı incelenmeli. top bizdeyken sürekli arayışta ve sürekli kısa mesafede patlamalı deparlar atan bu arkadaş sarf ettiği o kadar efora rağmen top rakipteyken de son derece iyi mücadele ediyor. hücum bölgesinde bize direnç sağlıyor. temaslı oyun oynuyor. rakibin çıkmasını zorlaştırıyor. gerekirse kalemizin önünde top kapıyor. bence yapabileceği her şeyi yapıyor.

    eskiden rakiplerin defansif dengesini bozamıyorduk. 1 forvet oyuncumuzun üzerinde 2 stoper bekliyordu. bir türlü topu hücum bölgesine geçiremiyorduk. emre geldiğinde hem yarattığı gol tehlikesiyle rakibi ekstra tedbirler almaya itiyor, bu da hücum bölgesine geçerken karşılaştığımız direnci azaltıyor hem de emre sürekli hareketli topsuz oyun yapısıyla rakip defansları ciddi şekilde bozup hataya zorluyor.

    kim hangi gözle izliyor oyunu bilmiyorum ama ömer bayram'ın, feghouli'nin ısı haritaları ile emre akbaba'nın ısı haritasını karşılaştırmak bana çok anlamsız geliyor. bu adama istediğiniz rolü tanımlayın, görevi skor üretmek. zaten meziyeti de bu. benim gözümde emre forvettir. ister forvet arkasında konumlansın, ister en önde... ister 9,5 numara de, ister 12 numara. ister false nine diyin, ister tranquista... futbolda herkes kendine göre bir terim üretiyor. emre'yi bu terimlere göre konumlandırma tartışmasına girmeye gerek yok. çünkü ne derseniz diyin ömer bayram'la da feghouli ile de aynı şekilde konumlandırılabilecek bir oyuncu değildir emre. o halde bu 3 oyuncunun ısı haritasını karşılaştırmak da son derece manasız bir iş haline geliyor.

    velhasıl bu kadar çok skor üreten oyuncu onyekuru'nun arkasında yedek beklemez. evet onyekuru bu takıma lazım ama emre ile birlikte lazım.

    scolari ronaldo, rivaldo, ronaldinho'lu brezilya'yı 2002'de dünya şampiyonu yaparken asimetrik bir kadrosu ve oyun taktiği vardı. kendisine sorduklarında ben önce elimdeki en iyi 11 oyuncuyu tahtaya yazıyorum, sonra da ona göre taktik belirliyorum demişti.

    dediğim gibi bu takıma emre akbaba lazım. onyekuru lazım. ama ömer de lazım. demek ki fatih terim taktiğini belirlerken tahtaya yazdığı 11 içine bu adamları koyacak. neticesinde çıkan 11'e göre de oyuncularına taktik verecek. geçen hafta da, ondan önceki hafta da söyledim. seçim bana ait olsa benim kenara çekeceğim isim şu form durumuyla feghouli olurdu. belki bir başkası seri'yi çeker. tercih meselesi.

    neticede nereden nereye geldik. son dönemlerde ısı haritaları üzerinden garip garip kıyaslamalar görüyorum, bana göre son derece yanlış. bunu belirtmek istemiştim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın