• 8
    olaylar bitince kendilerinden utanacaklar falan diyenler var.

    hangi olaylar kardeşim? olup bitecek basit bir olay var yani, öyle mi? vay ki ne vay..

    insanlar özgürlük, ülke derdinde, kimileri hala olaylar bitince utanacaklar falan diyor.. yazık.

    gel kardeşim, sen de gel işte. olay çarşılı olmak falan değil. olay bir olabilmek. ne var bunda? ayıp mı? bir olmaktan mı utanıyorsun?

    artık ben de onlardan biriyim. ben artık hem galatasaraylıyım, hem fenerbahçeliyim, hem beşiktaşlıyım.

    en aklı başında olanlarımız dahi nefretle körelmiştik, uyanıyoruz.

    çarşısı, gençfblisi, osu busu farketmez.

    hepimiz insanız! hepimiz biriz!

    hem çarşılıyız, hem de galatasaraylıyız!

    istanbul united'a selam olsun.
  • 9
    çanakkale savaşında 2 günlük ateşkeslerde anzaklara sigara, konserve, su atan atalarından feyz alan galatasaraylılardır. pek tabi sonrasında geçmişe sünger çekersin ya da gfb sefa ua veysel abilerini örnek alıp ortam birlikte maç izlemeye müsait değil safında yer alırsın. o senin bileceğin iş.

    ama şimdi müsade et yere düşmüş beşiktaşlı kardeşimi yerden kaldırayım su içirip yarasına atkımı sarayım.

    edit: başlık tehlikeli ve spekülasyona açık. çarşıyı takdir eden galatasaraylı daha doğru olabilir. ya da bazı çevreler ne kadar düşmanlık tohumları ekmeye kalkarsa o kadar kardeş olmaya çalışacak galatasaraylı olabilir. 2. seçenek karakter sınırına takılırdı gerçi ama işin özü bu. yoksa beşiktaşlı olduğumuz yok gençler. konuyu saptırmayalım. bizi yalnız bırakanlara inat birlikte yürüdük beşiktaşlı kardeşlerimizle olay budur. bir de rahat bırakırlarsa şiddet sona ersin istiyoruz. düşman olmayalım artık istiyoruz. başaramazsak yine çatışırız. şimdilik dostluksporlu galatasaraylılarız. geçmişe sünger çekelim diyen galatasaraylılarız. çarşı, 12 numara farketmez.
  • 10
    direnişe destek veren herkesin yaşamsal hakkına, özgürlüğüne, şehrine sahip çıkmak için en ön saflarda yer alan, polisle çatışan adam için "reklam yapıyorlar" diyebilecek kadar gözü dönmüş adamlara anlatamazsın zaten olayı..

    bu direnişe ve çarşıya destek veren galatasaraylıların ligler başlayınca uykularından uyanıp "anaa, ne malmışım la ben, bi yazımı bunlara harcadım, meğer hepsi can düşmanımmış, kendimden utanıyor ve hayatımın bu kara lekeli sayfasını bir daha açmamacasına kapatıyorum" falan diyeceğini zannediyorlar herhalde..

    adam yüzlerce delikanlının bir haftadır verdiği cesur mücadeleyi görmüyor da "stadımıza çökerlerse görürsünüz oğluum" hesaplarını yapıyor şöyle bir günde..

    ben artık bu dışlayıcı, küçümseyici tavrın galatasaray aşkı veya fanatiklik ile açıklanabileceğini düşünmüyorum.. böyle bir ortamda bile çarşı'ya kast eden adam çok büyük ihtimalle hükümet yanlısıdır ve baskıcı rejime karşı verilen bu olağanüstü savaşın beklenilenden çok daha fazla tahrip edici olmasını, hele hele bu savaşa ezeli rakip taraftarlarınca önderlik edilmesini hazmedemiyordur..

    fark etmez, isteyen istediği kadar küçümsesin, dışlasın; her şey olacağına varır, direniş sürüyor, çarşı şu an burada, bizimle.. canını yediğimin beşiktaşlı bebeleri, mangal gibi yürek varmış sizde, helal olsun..
  • 11
    gülmekten kendimi alamadığım oluşum bir de çanakkale savaşından örnek veren arkadaşlar olmuş. '' bırak ta yere düşen beşiktaşlı kardeşimi kaldırayım'' yazan arkadaşım yere düşen beşiktaşlı arkadaşını kaldırma, yere düşen fikir arkadaşını kaldır. futbolu alet etme, galatasaray'ı alet etme. stadı ortak kullanalım dediklerinde neden yaygara çıkarıyordun peki ? tamam o zaman böyle bir ortam yoktu ama nasıl o kadar düşman olabildin ? futbol başka bu konular başka saçma sapan işlere girişip de ortalığı iyice bulandırmayın.
  • 12
    bu konuda en muhalefet adamlardan biriyim...
    ben hem busporlu hem şu sporluyum demenin alemi yok...
    tribüne barış gelmiş refah gelmiş....
    öyle bir anlatıyorsunuz ki sanırsam normal günde fenerli formasını giyen bjkli formasını giyeni darp ediyorduk da kavga çıkarıyorduk...
    esas birleştirici unsur kendi takım formanı çıkartıp milli takım formanı giyerek orada olmandı....
    yere düşen insan yaralı insana yardım etmek insani duygudur...
    üzerinde gs forması hariç başka bir forma varsa diye yardım etmiyorsan zaten ben utanırım senin adına...
    takmışsınız ultraslana arkadaşım sizin derdiniz artık üzüm değil bağcıyı dövmek olmuş...
    gelmiyor adamlara meydana ama tekyumruk orada ona katılsana...
    gene bjklisiyle fblisiyle kafkafıyla tslisiyle bursalıysa dost ol...
    ama birisi yazmıştı aidiyet hissetmiyorsun niye kendini beklentiye sokuyorsun...
    netice itibariyle bu tarz açıkça söylüyorum şovenist bir tutum içinde olamayacağım...
  • 16
    (bkz: #1259937) en çok da bu kafaya bitiyorum. eleştirdiğin adamın kafa yapısıyla yazmak. seninle aynı fikirde olmayanı ötekileştirmek.

    ben ''çarşılı galatasaraylılar'' familyasından olmam. ben ultraslan da olmam hele o dediğiniz kıta genci hiç olmam. ben galatasaray taraftarıyım.

    ama çarşının yaptığına da saygı duyarım. gerçi reklamın da bokunu çıkarmaya başladılar ama hak ettiler de.
  • 18
    (bkz: başlık konseptini sadece ilk entry'deki fotoğrafa indirgemek)

    olay parçalının arkasına çarşı yazdıran değişik eleman değil, dünyada bir adet vardır o kişiden zaten, o da buraya caps olmuştur, eğer lafınız o kişiye ise galatasaray formasının arkasına çarşı yazdıran galatasaraylı gibisinden bir başlıkta paylaşabilirsiniz yüksek görüşlerinizi..

    mesele sorumluluk duygusu, vatandaşlık bilinci ve cesaret ile alakalı arkadaşlar..

    direnişten enstantanelerle, sıradışı fotoğraflarla ilgili yorumlarınızı twitter'da falan da yapabilirsiniz..
  • 19
    neyin yaftası bu. çarşının yaptığı olumsuz şeyleri söylerken tu kaka ettik. adamlar bu sefer onurlu bir şey için sokaktalar. sırf aynı renkten değiliz diye görmezlikten mi gelelim.

    aynı siyasi görüşte olmayan insanlar var deniyor bir de. yok çarşı solcuymuş. gezi parkındaki direnişinin sağcılıkla solculukla alakası yok. devletin halkına yaptığı zulüme karşı gelmek var.

    uzaktan konuşması kolay sanırım. televizyonlarda bir şeyi göstermiyor zaten. devletin polisinin halka ne eziyetler yaptığını görmek istiyorsanız sokaklara inin. onlar sizi buluyor zaten. sadece biber gazı bile insana yapılan bir işkencedir. senin verginle sana gaz sıkıyorlar var mı böyle bir şey.

    işte çarşı buna karşı çıktı. taksim'deki direnişçiler ve çoğu da üniversite öğrencisi olanlar gaz yemesin diye, onlar dolmabahçe'ye indi polisi engellemeye çalıştı.

    ben galatasaraylıyım ölene kadar da galatasaraylı kalacağım. çarşı, ultraslan, gençfb bunlar benim kimliğimin önüne geçemez. ama bu oluşumlar takdir edilesi işlere imza attıklarında destekçileri olurum. aynı yolda yürüdüğümüzü hissettiğimde bende onlarla yürürüm.

    şimdi siz bizi ayrıştırmaya devam edin. çarşılı diyin, ultraslanlı diyin. yok bin gaassaraylı on bin fenerliyi yok eder diyin. sonra birbirinize girin. sonra polis gelsin ağzınıza acı biber sürsün, evlerinize yollasın. sakın ama sakın direnmeyin.
  • 20
    eylemlerin başından beri eylemlere katıldım. bir kez bile galatasaray forması giymedim. zira önemli olan hangi takımlı, hangi partili, hangi okullu veya hangi fraksiyondan olduğun değil, neye karşı olduğundur. o kitleleri bir gruptan olduğu için sevmiyoruz, doğruyu savunduğu için seviyoruz. ben isterdim ki; alanda hiçbir parti, şahıs veya ideolojinin pankartı, resmi ve yazısı olmasın. biji serok apo diye bağıranlar ne kadar yanlış yaptıysa, mustafa kemal'in askerleriyiz diyenler o kadar hata yaptı. o alandaki özgür insanlar kimsenin reklamını yapmak için toplanmadılar, kimsenin askeri değiller. o alandaki tarafsız insanları kendi tarafına çekme amacı taşıyan girişimler, eylemin geleceği ile ilgilenmek yerine kendi ideolojisinin geleceği ile ilgilienen kariyerist örgütlenmelerin işidir. çarşı da kariyerizm yapmıştır. bununla beraber siyasi partiler kadar da mide bulandırıcı değildir. tribün insanı genellikle apolitiktir ve arma sevdalısıdır, kendi armasını öne koymak en önemli hedefidir. ama sırf çarşının öne çıkışı sebebiyle kendi değerlerini yok sayarsan bir kaç gün sonra pişman olabilirsin. senin renk aşkın istediğin zaman değiştirebileceğin birşey olsaydı her sene başka bir takım tutabilirdin. o sempati duyduğun insanlar demokrat özellikleri ile ön plandalar, çarşılı veya beşiktaşlım olmalarıyla değil. "ya allah, bismillah, allahuekber" diye bağıran, eboue'ye maymun sesi çıkaran, sahaya dalıp futbolcu dövmeye çalışan, ana avrat küfür eden insanlar ile o barikkatta çatışan insanlar aynı mı? e o pislik yapanlara da sorsan çarşılıyız der? bu iki ayrımı yapıp, çarşı'nın demokrat grubuna saygı duymak yeter bence. bırakalım galatasaraylılar yine galatasaraylı olarak kalsınlar.
  • 21
    güldüm lan. bu ülkede sizi bilmem ama benim için tek değerli şey galatasaray. bizim toplulukta meşhurdur bu. bi kahraman bulalım ve ardısıra yürüyelim. madem kahramanınız çarşı defolup gidin. biz galatasaray formamızı giydik ve gittik. sen giyerek ya da giymerek git. yahut gitme. sikimde değil. reyhanlıya ses çıkarmayanların bugün ilah ilan edilmesi de ayrı bir komedi ya neyse. benim kutsalım, tanrım galatasaray. sen de çarşınınki tut bence, gayet hoş olur. ülkenden, siyasetinden, milliyetçiliğiden, bayrağından ve diğer tüm olgulardan değerlidir benim için galatasaray. çünkü böyle hissediyorum moruk. ötesi yok yani. duygulara gem vuramıyoruz. hayat böyle güzel.
  • 22
    siyasi görüşlerini galatasaray'ın üstünde tutanlar için doğal bir şey olabilir ama galatasaray'a, kurucumuz ali sami yen'e, metin oktay'a, fatih terim'e ve ailesine ağza alınmayacak küfürler eden, futbolcularımıza ırkçılık yapan , şike karşısında üç maymunu oynayıp, lider kadrosu demirören'in emrinde olan bir gruba sempati duymak kabul edilebilir bir şey değildir. bu olaylar bitip ligler başladığında bir taraftan medyada hakimiyet kurmuş, bir taraftan federasyonu ele geçirmiş beşiktaş'ın galatasaray taraftarını de bölüp kendine sempati yaratması bazı olayların oldu bittiye getirilmesine zemin hazırlayacaktır. o yüzden dikkat edilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın