*

  • 201
    kralın çıplak değil çırılçıplak olduğunu yedi düvele gösteren maç.

    fenerbahçe 5 kuruşluk futbol oynamıyor. önlerindeki fikstüre bakıyorum ve diyorum ki; mart gelmeden ya da mart ortasında aramızdaki puan fark çift haneye ulaşır.

    ilk 2'ye girmeleri bile çok ama çok zor. kendileri de görüyor zaten. şu maçtan sonra inanılmaz bir oh çekerek uyumalı herkes.

    içerideki sivas maçı bizim için ilan maçı olur. zamanı gelince ben demiştim derim.
  • 202
    fenerbahçe’nin mental olarak gitgide yarıştan koptuğunu gösteren bir maç oldu. fenerbahçe hafta hafta dağılıyor ve oyuncuların yüzündeki mutsuzluk çok belli. hakem konusuna gelince.. tepki alacağım belki ancak maçta hakemin fenerbahçe lehine yanlış kararla maça tesir ettiğini düşünmüyorum. batshuayi’ye faul var çok bariz şekilde. samet de geraldo’dan temiz bir şekilde topu kapıyor.
  • 204
    https://twitter.com/...QM_z5-LsNa8WI9dCyFTQ

    görüntülerden de göreceğimi gibi; fenerbahçe’nin golünden önce ümraniyeli oyuncuya net bir dirsek var, hakem oyunu devam ettiriyor. faulu verse sarı kart ve iş de bitecek. top tekrar ümraniyeli oyuncuya geçiyor, oyuncu dripling yaparken öncr arkasından tekme sallanıyor ve dengesi bozuluyor, sonra topa karışık bir hamleyle de yere seriliyor. ümraniye 9 kişi oyundayken fenerbahçe tek bir uzun pasla golü buluyor. hadi son en pozisyonda faul yok diyelim -ki beinde algı yaparak sadece bu pozisyonu yorumladı- ama öncesindeki 2 pozisyon da net faul.

    haftalardır fenerbahçe’ye atılan gollerin yarısı hakem hatalarıyla iptal ediliyor. fenerbahçe’yi yarışta tutmak için oynanan bu oyunlar mutlaka bir yerlerinde patlayacak!
  • 205
    maçı komple pür dikkat izledim. bir kere şunu söylemem lazım ki ümraniye çok yetersiz bir takım. eğer biz de bunlara içerde 5 atmazsak bize de yuh olsun. oyuncu kalitesi ve organizasyon adına ligin çok gerisindeler. bu maçtan puan almaları bile bu oyunla mucizeydi. ancak mucizeler de gerçekleşir ve hakem olmasa 1 puan da alacaklardı. belki hakem adil olsa gelip bile geleceklerdi. nasıl mı?
    fenerin tam 3 kere kırmızı kart görmesi gerektiğini düşünen biriyim. tek tek yazacağım. maç özeti izlemedim belki bu pozisyonlar yoktur.
    1- crespo net 2 sarı kartlık pozisyon içinde bulundu. ikisi de basmalı, atak kesmeli pozisyon. ikisi de su götürmez bir faul ve sarı kart. nitekim mesih jesus ikinci yarı oyundan aldı.
    2- lincoln maçın başı sayılabilecek bir dakikada sarı kart gördü. maçın ilk yarısının sonlarına doğru da kendi kanadında arkaya sızan adamı üstüne çıkmak ve sağ arka bacağına vurmak suretiyle yere düşürdü. pozisyon hem penaltı hem de ikinci sarı kartı gerektiriyordu. bu pozisyon adil yorumlansa 1 kişi eksik ve belki de mağlup gireceklerdi devreye.
    3- samet gerçekten kötü bir stoper ve allah razı olsun kim onu fenere aldıysa. adam tam bir kasap. rakip takım ne zaman atağa çıkacaksa geldi ayakları yerden kesti gitti. ilk faulü umut nayir'e arkadan iki aşile birden basarak yaptı. tartışmasız sarı kart. bu pozisyonu hakem sadece "samet sakin ol" diyerek atladı. üstüne samet tam 3 kere ve bunların biri de dirsek olmak kaydıyla atak kesen, basan faul yaptı. hakem oralı bile olmadı. 1 sarı kart dahi vermedi. hatta dirsek attığı pozisyon sonunda fener gol attı.
    maçın başından sonuna kadar hakemin tartışmalı kararları var. hatta bence atlanan bir pozisyon da fener ikinci golü atmadan önce emre mor rakibine arkadan tekme sallıyor. rakibi düşmüyor devam ediyor ancak burada oyunu durdurup sarı kartı çıkarması gerekiyordu. çünkü topla ilgisi olmayan bir pozisyon. bu arada bu pozisyon hem dördüncü hakemin hem de orta hakemin gözünün önünde gerçekleşiyor.
    son söz bu maçın var kayıtları açıklanmalı. ümraniye ve galatasaray yönetimi bu maçın var kayıtlarını açıklatmalıdır.
  • 206
    hakem kararları ile değil asıl ümraniye'li kendi kalesine atan arkadaşla ilgili düşüncelerim(!!) vardı maç izlerken. yahu arkadaş defans oyuncusu neden çevre kontrolü yapmadan, topun kaleciye gelebileceğini öngörmeden lambur lumbur topa atlar. gaziantep maçında beyinsiz bir adamın sarı kartı varken saçmalaması ile, bu maçı da beyinsiz bir stoperin gereksiz bir hareketiyle geçtiler.

    bu şekilde kazanmaya devam edemezler zira ''rossi-valencia-emre mor-ferdi saçmalaması olmazsa batsuayi'ye havadan şişir'' diye özetlenebilecek oyun planlarıı deşifre oldu. üstelik arkaya efsane adam kaçırıyorlar ve karşı karşıya gelen forvetler altay'ı geçmeyi öğrendi.
  • 207
    sorun kararların doğru olup olmaması değil aynı durumda olsa fenere uygulanıp uygulanmayacağı, fener ümraniye'ye son dakika böyle bir gol atsa iptal edebilecekler miydi..

    antalya'nın attığı golü fenerbahçe atsa iptal edecekler miydi, etmediler işte bizim maçta.

    güven duygusu denen olayı yerle bir ettiler, hangi maçı izlesem sinirden kuduruyorum, anadolu takımlarının maçlarını falan bir izleyin neler dönüyor neler, böyle allahsız kitapsız şeref yoksunu bunlar.

    fenerbahçe özelinde ise kötü oynuyorlar zaten teorisi oldukça saçma, kötü oynasa nolur, seni hakem 2 maç üst üste doğrasın bakalım 2 puan önüne geçsinler, rüzgarın nereye döneceğinin farkında değil misiniz ?

    2020-2021 sezonunda yapmadılar mı ankaragücü maçıyla başlayan periyodu hatırlayın.. bu işler öyle vururuz kırarız geçeriz denilecek bir olay değil.

    çok ciddi olunması gereken zamanında aksiyon alınması gereken şeyler, bizim ligimiz böyle maalesef takımı da kuracaksın, lobi de kuracaksın, tff'ye baskı unsuru kişiler de koyacaksın yönetimine veyahut sportif a.ş'ye.

    adamın aklını alırlar 1 ay içinde nerden nereye geldik aw dersin iş işten geçmiş olur.

    herkes uyanık olsun, yapılmak istenilen olayın bilmem kaçıncı maçı bu maç ve emin olun ki bu son değil herşey yeni başlıyor onlar için, sıra işin bizi tekrar doğrama kısmı başlayacak, sonra ağlamayın aksiyon alın..
  • 209
    sorun ortadaki pozisyonların nerdeseye istisnasız fener lehine yorumlanması.

    antalyaspor'dan hem biz hem fener aynı golü yedi. bizimki sayıldı fenerbahçe'nin yediği sayılmadı. hem fener hem ümraniye aynı golü attı, fenerbahçe'nin attığı sayıldı. ümraniyespor'un attığı sayılmadı.

    pozisyonlarda aynı kararlar verilse fenerbahçe zaten tartışılmaz. ama hep onların lehine olacak şekilde kararlar veriliyor. hep ama.
  • 210
    bu hafta sonu verilen kararlar sonrasında kesin olarak inandım ki, bundan sonra maçın baş hakemini maç öncesi veya maç sonrasında tartışmanın fazla bir anlamı yok. önümüzdeki giresun maçına ali palabıyık bile atansa üzerinde tartışmaya değmez; çünkü ipimizi 'var' da çekiyorlar.
    hafta sonu bu gerçeği birçok pozisyonda yaşadık. antalya bize attığı golün bir benzerini son dakikada fenere atmıştı. o golü ofsayt gerekçesiyle iptal eden 'var' hakemi alper ulusoy antalya'nın bize attığı benzer gole sesini çıkarmadı. ama aynı alper ulusoy üçüncü gol şansını yakaladığımız penaltı pozisyonunda hemen devreye girdi ve icardi için basketbol da bile çalınmayacak bir faul tespit etti.
    dün oynanan ümraniye-fener maçı ise baştan sona kadar 'var' tarafından yönetildi.
    fenerin attığı ikinci gol öncesi yapılan açık faulü görmezden gelen 'var' laf olsun torba dolsun diye ofsayt izlemesi yaptı. ümraniye'nin bulduğu ve orta hakemin verdiği gol kararına ise derhal müdahale ederek faulü tespit etti. kaldı ki, bu pozisyonda orta hakem pozisyonun hemen içindeydi ve net olarak elini açarak 'ben pozisyonu gördüm oyna' işaretini yapıyordu. uygulamada 'var' ceza sahası dışında olan pozisyonlarda sadece hakemin göremediği veya uzak kaldığı faul pozisyonlarda devreye girmesi gerekirken bu pozisyonda hemen ortaya çıktı.
    perşembe günleri açıklanan hakemleri bırakıp maçtan bir gün önce belirlenen 'var' hakemlerini takip etmemizde fayda var gibi görünüyor.
  • 211
    türk hakemlerinin standartsızlığının ve kalitesizliğinin en büyük göstergelerinden biriydi bu maç.

    fener'in attığı gol ve ümraniye'nin iptal edilen golü ön plana çıkarılarak diğer hakem hataları atlanıyor. hepsinin düzenli bir şekilde ortaya çıkarılması gerekiyor. mesela lincoln'e çıkmayan kırmızı kart ve ümraniye'nin penaltı beklediği pozisyon gibi. bunlar sosyal medyada yer almıyor. bence gol pozisyonlarından daha önemli. bu pozisyonlar fener lehine gelişse didik didik inceleneceğini hepimiz biliyoruz.

    evet, ümraniye'nin golü öncesinde yaşanan pozisyon da türk hakem standartlarına göre %100 faul. ancak fener'in attığı ikinci gol öncesi pozisyon da türk hakem standartlarına göre %100 faul. bu pozisyon için fener'i alın, yerine herhangi bir x takım koyun. var'dan gol kararı dönerdi ve gol iptal edilirdi. (beşiktaş'a da verilebilir böyle bir gol, şaşırmam.)

    adamların ödü kopuyor fener aleyhine karar vermeye. böyle baskı, zulüm ortamı olur mu ya?
App Store'dan indirin Google Play'den alın