• 212
    bu hafta sonu verilen kararlar sonrasında kesin olarak inandım ki, bundan sonra maçın baş hakemini maç öncesi veya maç sonrasında tartışmanın fazla bir anlamı yok. önümüzdeki giresun maçına ali palabıyık bile atansa üzerinde tartışmaya değmez; çünkü ipimizi 'var' da çekiyorlar.
    hafta sonu bu gerçeği birçok pozisyonda yaşadık. antalya bize attığı golün bir benzerini son dakikada fenere atmıştı. o golü ofsayt gerekçesiyle iptal eden 'var' hakemi alper ulusoy antalya'nın bize attığı benzer gole sesini çıkarmadı. ama aynı alper ulusoy üçüncü gol şansını yakaladığımız penaltı pozisyonunda hemen devreye girdi ve icardi için basketbol da bile çalınmayacak bir faul tespit etti.
    dün oynanan ümraniye-fener maçı ise baştan sona kadar 'var' tarafından yönetildi.
    fenerin attığı ikinci gol öncesi yapılan açık faulü görmezden gelen 'var' laf olsun torba dolsun diye ofsayt izlemesi yaptı. ümraniye'nin bulduğu ve orta hakemin verdiği gol kararına ise derhal müdahale ederek faulü tespit etti. kaldı ki, bu pozisyonda orta hakem pozisyonun hemen içindeydi ve net olarak elini açarak 'ben pozisyonu gördüm oyna' işaretini yapıyordu. uygulamada 'var' ceza sahası dışında olan pozisyonlarda sadece hakemin göremediği veya uzak kaldığı faul pozisyonlarda devreye girmesi gerekirken bu pozisyonda hemen ortaya çıktı.
    perşembe günleri açıklanan hakemleri bırakıp maçtan bir gün önce belirlenen 'var' hakemlerini takip etmemizde fayda var gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın