• 1062
    alabileceklerimizi alalım, sonra eldekilere göre oyun buluruz tadında geçen dönem.

    ne alınanlar ihtiyaca göre alındı, ne ilgilenilen alternatiflerin birbiri ile alakası var, ne pozisyonlara göre yabancı yerli sayısı gözetildi, hiçbir tutarlı yanı olamayan bir dönem oldu gerçekten.

    son gün birini almadan tamamlasak büyük ihtimal alınmasından daha hayırlı olacak. beceriksizlikle açıklanacak bir durum yok ortada, birbirlerini aşağı çekmeye çalışan, kendi içinde savaş halinde bir ekiple ancak böyle yapabilirsiniz.
  • 1064
    2023-24 sezonunda kötüsünü yaşadığımız, yaşattırılan sezon. geçen sene de bir dolu para harcayıp asıl eksiklerimizi giderememiştik.

    bu sene yaşatılan durumu doğru kelimelerle anlatmanın maalesef bir yolu yok. yine harcanan korkunç bir para ancak elde yine eksik kalan pozisyonlar. ve bu durum bir şımarıklık ibaresi değil. hani her takımın eksiği vardır ya gibi mükemmeli aramayı da içermiyor bu cümlem. eldeki neredeyse tüm kanat oyuncularını elden çıkardığımız, orta saha özelinde gerekli hamleleri yapmadığımız, bek pozisyonuna dünyaları harcadığımız, bir son gün hamlesi olarak bek pozisyonuna yine dünyaları harcayacağımız bir realitede yaşıyoruz. taraftarın gazını almak için de dünyanın en önemli forvetlerinden birini 1 seneliğine kiralamış durumdayız, ne kadar ihtiyaç vardı bu kadar eksiği rağmen şüpheli. bu transferi de biz değil, dışarıdaki bir menajer yapmış durumda.

    hal böyle olunca yapılan ve yapılmayan hamleleri görünce insan rahatsız oluyor ve sportif başarıdan bağımsız bu dönem atılan her imzanın incelenmesi gerekiyor. karaborsa muhabbeti de bu kadar gerçek bir şekilde ortaya çıkmışken.
  • 1066
    5 tane adama milyonlarca dolar para akıtıldı ama 1 ay öncesine göre daha zayıf durumdayız. ve bütün bu olan bitenlerde okan hariç herkes suçlu. cenk ergün suçlu, hatipoğlu suçlu, dursun özbek suçlu, metin öztürk suçlu ama okan'ın maşallah hiçbir suçu yok. nerede eksik varsa hepsine 1 oyuncu alındı ama alınan oyuncular o kadar yanlış ki, sanki hiç transfer yapmamışız gibi doğal olarak hala 3-4 oyuncuya ihtiyacımız var. ve suçlu okan buruk değil. yer miyiz? ben yemem, yiyene afiyet olsun.
  • 1067
    kadro planlaması nedir bilmeyen yetkililerce heba edilen dönem.

    football manager oynayanlar bilir; 4 5 sene bir takımı çalıştırır başarı üstüne başarı kazanır sonrasında başka takımla anlaşırsınız. yeni takımınızla bir sene geçirdikten sonra eski takımınızı merak eder bakarsınız ne yapmışlar diye. karşılaştığınız manzara genelde içler acısı olur. en kaliteli topçular üç otuz paraya satılmış, aynı bölgeye bir çok oyuncu transfer edilirken bazı bölgeler boş bırakılmıştır. emeklerinize üzülürsünüz, oyunun mekaniklerine söversiniz. gerçekte böyle bişey olmaz ama oyundur işte. malesef bu durum gerçek oldu. iki senedir şampiyon olan kadronun en kaliteli futbolcuları yok pahasına gönderildi. yerlerine plansızca transferler yapıldı. kendi oyuncularımızın yerine aynı kalitede veya daha düşük kalitede futbolcu transfer etmek için çok daha fazla paralar harcandı.adeta ihanet edercesine bir transfer sezonu geçirildi. tüm bunlara neden olanlar bırakın sorgulanmayı daha da baş tacı ilan edildi.

    3 ay içerisinde yaptığımız her şey tersine döndü. rüya bitti, kabus başladı. emeği geçenlere lanet olsun.
  • 1069
    sportif komediye dönmüştür.

    istanbul’da olsam florya ve stat civarında bir arkadaşımı menajer gibi yanıma alıp üstümde idman tişörtü, altımda şort, gözde pahalı gözlük, ağızda sakız artist artist futbolcu gibi dolanırım şu saatlerde. iş bilmez transfer komitesi koldan tutup masaya oturtabilir. şaka ya da trollük değil, bu seviyede ilerliyorlar.

    arkadaş kanatları elden çıkarıyorsun, “3’lü sisteme geçecem kanat bek lazım” diyorsun, solda topçun yok. yok yani bildiğin sol kanat kalmadı takımda. sonra son günler sol kanat kovalıyorsun, sol kanat olmuyor sağ kanat isimleri çıkmaya başlıyor. e hani 3-5-2? hani kanat bekler? eldeki kanatları niye sepetledin?

    reddit’de gördüm. yahu şöyle bir takım olabilir mi?;

    https://ibb.co/hd7SFmw

    allah kitap aşkına bu nedir? avrupa’ya açılan pencere dedik de “avrupa’da aşırı sağ yükseliyor” goygoyunu bu kadar yanlış anlayıp, uygulayın da demedik.

    dolayısıyla mctomminay, hojberg ile başlayıp alakasız stildeki sara’yı getiren, eldeki kanatları yukarıda anlattığım şekilde elden çıkarıp sol kanadı tamamen boşaltan ve şimdi de kanat fark etmeksizin önüne gelene teklif yapan bu yönetim bana, sana, hepimize gelebilir.

    tek talebim var. yukardaki resmi alın, çerçeveletin stat müzesine asın. “dursun özbek yönetimi ve kadro planlama” diye. tarihe geçecek bir tablo.
  • 1072
    çok şükür bugün bitip kurtulacağımız bir dönemi geride bırakıyoruz.
    ibrahim hatipoğlu, cenk ergün derken son olarak metin öztürk’ün açıklamalarıyla tüy diktiği bu döneme başlarken 2-3 kaliteli transferle kapanması herkes için idealdi. bekler ve orta saha elzemdi.
    şimdi son güne girmişken sürpriz bir transfere imza atmazsak 5 oyuncu aldık, 40 milyon euro bonservis ödedik. oyunculara ortalama aldıkları maaşın 3 katını verdik. sonuç taraftar isyanda.
    ben yangıncı taraftar sevmem. muhasebeci taraftar sevmem. fakat bu defa transfere yönelik eleştiriler şu iki noktada kesinlikle doğru görünüyor.
    40 milyon euro gibi bir bonservis ve abartılı maaşlarla gerçekten galatasaray’a seviye atlatacak oyuncular mı alındı, yoksa galatasaray seviyesinde olmayan oyunculara ve menejerlere para mı kaptırıldı?
    isim ve kariyer olarak bir tek osimhen galatasaray seviyesindedir, o da zaten en az ihtiyaç duyduğumuz mevkiye bir fırsat transferi olarak alınmıştır.
    dilerim ki yeni transferlerimiz hep tutar. gerçek 5. yıldızı takar, avrupa’da başarılı oluruz. aksi halde uzun yıllardır gördüğüm en berbat transfer dönemini skandallarla tamamlamış olacağız.
  • 1074
    hermoso ile anlaşıldı dediler, anlaşılamadı, bir daha stoper haberi çıkmadı.

    rabiot’la son saate kadar görüşüldü dendi avrupa lşsteleri teslimi son günü, olmadı bir daha orta saha haberi çıkmadı.

    zalewski sol kanat bek olmadı, şimdi sağ kanat oyuncusu geliyor diyorlar.

    hermoso’ya gidildiğine göre stoper eksiğimiz,
    rabiot’a gidildiğine göre orra saha eksiğimiz,
    zalewski’ye gidildiğine göre sol kanat eksiğimiz var.

    nerede şimdi bu eksikler? madem eksikler bu pozisyonlar neden alternatiflerine gidilmedi?

    böyle bir kadro planlaması nasıl olabilir?
  • 1075
    victor osimhen transferine rağmen, galatasaray için son yılların en başarısız transfer dönemi.

    çok şükür sona eriyor. bünye daha fazla rezilliği kaldırmıyor artık.

    en tepeden en aşağı, sorumlusu olan herkesin tez vakitte istifasını ve gereken hesabın sorulmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

    galatasaray bir markadır, amatörler tarafından yönetilemez!

    yönetim hemen şimdi istifa!
  • 1078
    yani o kadar alenen belliydi ki eksiklerimiz: orta saha, sol bek yedegi, kerem satilinca da sol açık.
    biz ne yaptik?
    valla ne yaptigimizi ben de bilmiyorum artik. sara merkez ofansif olarak alindi, sol bek, sağ bek, santrfor alindi.
    ya arkadaş milyon kere yazdik. ayaği biraz düzgün, sirti dönük top alip oyun kurabilecek, boy olarak 1.80 ve üzeri bir def orta saha bulun fransa liginden ya da ligue 2'den. deli divane gibi orta saha antrenmaninyapsinlar torreira ile. yedek zaten kagan ve berkan var. bitsin bu iş. nedir bu kargasa & kaos anlamiyorum ki yani...
  • 1080
    yaz dönemi boyunca takımımız; iki forvet, bir sağ bek, bir sol bek, bir orta saha ve bir sağ kanat transfer etmiştir. iki sol kanat, bir sağ kanat, bir sol bek ve bir orta saha ile de yollarımızı ayırdık.

    gelenler ile gidenler arasında maliyet hesabı yaparsak ise zararda olduğumuzu düşünüyorum. zaha maaşının yarısını, oliveira ise kalan alacaklarının neredeyse tamamını alarak gitti. tete olayını anlayamadım, tazminatına karşılık gitti diyenler var yani bonservis kazanamadık veya çok az kazandık. kerem ise bana göre çok ama çok ucuza gitti ve yerini dolduramadık. aldığımız oyuncular arasında ise jelert maalesef bize pahalıya patladı, şuan için dokuz milyon edecek bir oyuncu değil. sara’nın bonservisini yüksek bulanlar var ama bence şu piyasada normal herkes bizim gibi oyuncusunun kıçına teneke bağlayarak göndermeye çalışmıyor hakkı neyse onu istiyor. sallai ise bonservis ucuz, maaş yüksek bunun nedeni ise transferin son günü olması adam ona ihtiyaç olduğunu biliyor piyango vurdu bana diyip güle oynaya bu parayı istiyorum demiştir.

    26 yaşındayım, yaşımın yettiği kadar hatırladığım transfer dönemleri arasında geçirdiğimiz en rezil dönem bu dönemdir benim için. ve bunu yüz milyon piyasa değeri olan forvet oyuncusunun geldiği dönem söylüyorum. sol kanat bek oyuncusunun alternatifinin sol kanat forvet olduğunu bu dönem gördüm(zalewski-arias/lauirente)
    bu kadrodan çok umutlu değilim umarım bi sakatlık yaşamayız çünkü bunu kaldıracak derinliğimiz yok, allah yardımcımız olsun.
  • 1083
    sadece sara'ya bonuslarla birlikte 25 milyon euro 2 beke de en az 20 milyon euro gömdüğümüz dönem. o paraya 5-6 tane gelecek vadeden adam alıp maaş bütçesini aşağıya çekebilirdik. kötü oyuncular almadık ama ne sistem belli ne de kim oynayacak belli. birde maaş bütçemiz korkunç yükseldi. gelecek yıllarda büyük sıkıntı çekeceğiz.

    vizyonsuzluk, plansızlık, liyakatsizlik başka bir şey değil.
  • 1084
    savaşçı, modern, atletik bir orta saha alamadan kapadığımız dönem.

    sara bu profilden biri değil. torreira yanına iyi biri alınmalı, sara'yı daha ileride değerlendirmeliydik. hatta 2. bir yedek de almalıydık ama 1 tane bile almadık. berkan dışında alternatifimiz yok. kerem debirbay sara yedeği olur.

    ulan ne desem az yemin ediyorum. taa 2023 şampiyonluğu sonrası adam lazım dedik; aradan 2 yaz, 1 kış transfer dönemi geçti ama netice olarak kimse alınmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın