• 153
    bir kişi ben aldım desin, susalım. kimmiş bu alabilen? 100 kişi, 1000 kişi neyse satılan kombine. bir kişi ben sistemden girdim alabildim desin, biz de yoğunluk kaynaklı diyelim. etrafımda onlarca kişi var, sosyal medyada aldım diyen birini de görmedim.

    hele burada tanımadığınız insanların galatasaraylılıklarını sorgulamak kimsenin haddi değil. nerden biliyorsun galatasaray kötü giderken destek olmadığını insanların?
  • 154
    bir kaç yıl önce kombine almayan veya alamayan insanların o zamanlarda kombine alan veya alabilen insanlar tarafından galatasaray'ı daha az sahiplenmesi ile eleştirildiğine sebep olan kombine kartı.
    şahsım adına istanbul'a hayli uzak bir mesafede yaşayan birisi olarak her ne pahasına olursa yüzlerce km'yi tepmeyi, binlerce tl masraf edip maça gelmeyi, çalıştığımız kurumdan izinlerimizi maç günlerine göre ayarlamayı göze alıyorum kombine almaya çalışıyorum ama varsın olsun onlar daha çok sevsin galatasaray'ı o stad boş kalmasın...
  • 156
    alamayan arkadaşlar için üzgünüm ama inanın alabilenler de oluyor. geçen sene bir abimiz şansına tek denemede aldı. tabi bu duyduğum 20 kişide 1 örnektir. birde takım iyi giderken pahalıda olsa kombine bulamazsınız arkadaşlar. yenileyenler senelerdir yenileyip maksimum yer değiştiriyorlar. 7 sezondur kombinem var. yeri geldi takım 13. oldu yeniledik. yeri geldi pandemi döneminde takımın canı sağolsun dedik.birde bu açıdan bakın.
  • 159
    bence alamamanin gayet normal oldugu kombine kartlari. sanirim ajax icin suanda kombine karti icin bekleme suresi 5yil kadardi. ayrica modern dunyada web sayfalarini otomatik sizin yerinize dolduran devam eden uygulamalari yazmaninda kolay oldugunu dusunursek siz daha sayfayi acana kadar bot coktan satin almis oluyor. ben zamaninda ps5 icin amazonda bunu cok yapmistim. ayrica artik yakinda kombine karti almak icin bir bekleme listesi bizim klubunde yapmasi gerekiyor diye dusunuyorum.
  • 160
    1 iphone 1 mac ve 1 windows cihazından giriş yaptığım halde passo uygulaması/web sitesi açılmak bilmedi ve açılır açılmaz tükendi yazdı. sosyal medyada gs’li fenomen hesaplarının tweet altlarında bile alabildim diyeni görmedim, herkes aynı hatayı alıp giremediğini yazıyor.

    kulüp ciddi şaibe iddialarına karşı açıklama yapmak zorunda. benim de fikrim satışa çıkan bilet olmadan tükendi diye mevzuyu kapattıkları yönünde.
  • 162
    genel satisa muhtemelen çift haneli sayida cikmis biletlerdir. baska turlu olmasi, yani 10 saniyede tukenmesi mantik dahilinde aciklanamaz.
    ben alabildim diyeni gormedim, twitter dahil.
    benim cevremde almaya calisan 15 kisi vardi, hicbiri alamadi. yakin bir arkadasim alamadigi icin uzuldum ve kulube de kizdim. bence seffaf olunmali, kac tane satisa cikti, kac tanesini sponsor sirketler aldi gibi.

    diger taraftan kulup kombine sayisini azaltip, mac gunu gelirini artirmayi hedeflemisse, anlayisla karsilamak lazim.

    kapasite konusunda yazanlar olmus, bence yeterli ancak birkac bin daha artirilabilir. stadin fiziki kosullari dahilinde soyluyorum bunu. 52 bin olarak insa edilmis bir yapiyi 70 bine cikarmak bambaska sorunlara sebep olabilir. belki 55-57 bin olabilir.
    yoksa gonul ister ki 80 bin de olsun, ama oyle olmuyor iste. zaten gelip gitmesi, otoparki vs zor bir stad.
    yahu dune kadar patika tirmaniyorduk stada giderken, sagolsunlar merdiven yaptilar orayi. ki penguen adimlariyla cikiyoruz staddan bu kapasitesiyle bile.

    diger taraftan da, ben istanbul disindan seneledir maca geliyorum. pandemi sezonunda bile yeniledim kombinemi. 13 bitirdigimizde de geldim, sampiyon ciktigimiz derbide de. suan 5 transfer hakkim daha var mesela.
    hatta torrent'li sezon, dogu ust tribunde cogu maci birinci siradan izledim, kimse de kaldirmadi beni. :) ama sivas macinda tuvalete merdivenden bile inemedim mac aninda, tiklik tiklimdi.
    sampiyonlar ligi yok, takim kotu diye kombinesini yenilemeyenlere de uzulsem mi bilemedim. cunku 2 sene sonra yine başa sarsak, kotu gitmeye baslasak, aninda birakacaklar kombineyi. ki bu konuda da elestirmek haddime degil.
    tahminim odur ki, 3 4 sene bu takimin maclarina bilet bulmak cok cok zor olacaktir. benim icin, zor gunlerin mukafati diyebilirim kombinemin olmasina.
  • 163
    başlıktaki yazıları okuyunca galatasaraylılıkölçer cihazının bir çok kişide olduğunu fark ediyorsunuz. büyük nimet.

    halbuki insanların istediği oldukça temel, basit bir şey. şeffaflık. kaç bin bilet genel satışa açıldı? kaçı sponsorlara verildi?

    merak ettiğim bir şey daha var. 14:00’da satışa çıkan biletler nasıl 14:02’de tükenebiliyor? hangi yiğitler yalnızca iki dakika içerisinde sisteme girip tribün seçip kartıyla ödemesini yapabildi? normalde sistem 10 dakika bileti bloke edebiliyor zaten. bu yüzden bir tribünde bilet var gibi girilebilmesine rağmen koltuk seç dediğinizde “uygun koltuk bulunamamaktadır” diyor. çünkü geçici olarak başka birisinin hesabında o koltuk.

    ama dünkü süreçte 3-5 bin kişilik özel eğitimli komando tugayı iki dakika içerisinde tüm işlemlerini bitirdi, alıyorum abi konuşmalarını falan da yapmadı ve 14:02’de tüm biletler tükendi. yersen.
  • 165
    alması ayrı dert, yer değiştirmesi ayrı dert, fiyatı ayrı dert olan kart.

    şimdi iktisadi olarak bakarsak talep varsa arz da ona göre fiyat alır. esneklik dediğimiz olay vardır. yani bir ürünün fiyatını arttırdığınızda o ürünün satışı düşüp de sizi zarara sokmadıkça zam yapabilirsiniz. mevcut talepten görülüyor ki kulüp bu fiyatları çok çok daha yükseğe de alabilirmiş. iktisat bilimi bunu söylüyor. fakat futbol, arma ve tribün gibi duygusal bağları böyle düz yorumlamak ne kadar doğru? mesele bu. sen aşırı pahalı satarsan yine doldurursun stadı; ama ilk hatalı pasta homur homur olunca bunu da normal göreceksin. adama müşteri muamelesi çekersen o da hizmet bekler. iki bağırır oyunu ve skoru beğenmezse elit elit oturur yerine. bunun yolu da stadın belli yerlerini ucuza öğrencilere, gençlere vermek aslında. şimdilik bizde bir denge var. ultraslan kale arkasında stadı iyi harlıyor. ama takımın iyi olduğunu hatırlatmakta da fayda var. yarın biraz sıkıntılı süreç olursa tribünler farklı davranabilir.

    gelelim işkence boyutuna. benim koltuk vip’e dönüştürüldü. kulüp de bana mail attı “almak isterseniz şu fiyat almak istemezseniz size özel bir günde sistem açılacak ve passo üzerinden istediğiniz başka bir koltuk seçebileceksiniz” diye. öyle de oldu. yenileme biter bitmez bize ertesi gün sistem açıldı tüm tribünleri gördük seçtik yeni koltuk. peki bunu neden değişim isteyen taraftara genel sunmuyorsunuz? adamları gecenin köründe seyrantepe’ye hafta ortası topluyorsunuz?

    ve düne gelirsek. bence de bir açıklama yapılmalı. insanların içine kurt düşmesin, yoksa öyle oldu böyle oldu gibi bir durum olduğunu iddia etmiyorum.

    ha unutmadan; (bkz: konsantrasyon)
App Store'dan indirin Google Play'den alın