• 1
    enflasyon, kur gibi ekonomik göstergeler sebebiyle en ucuz kategorideki kale arkası üst tribünlerin** bile en az 13-14 bin tl fiyat aralığında olacağını düşündüğüm kombinelerdir. bir de genel satış günü geldiğinde sportif başarı konusunda hangi noktada olacağımız da bu fiyatları ve arz-talep dengesini direkt etkileyecektir.

    13 mayıs 2023 günü genel satışa çıkan 2023-2024 kombine kart fiyatları şu şekildeydi:

    https://gss.gs/gwn.jpeg

    kulüpten okuyan bir yetkili varsa kendisine sesleniyorum: "2023-2024 sezonundaki maçların en az %80'ine gelmeyenlere bırakın indirimi, öncelikli yenileme hakkı dahi verilmemelidir." tribündeki fotoğraf ve video çekilme manyağı, kendi oyuncusunu ahlaksızca yuhalayan, maç boyu oturan ruhsuz tiplemelerden ilk etapta bu şekilde kurtulabilir, tribünleri harbi taraftarlarımız ile doldurabiliriz.

    (bkz: ali sami yen arena/#3837814)

    bir de bu stat planı bu kombine satış döneminde artık revize edilmeli ve koltukların üzerine kendi numaraları dışında blok numaraları da yazılmalıdır. her maç kendi yerimde bulunduğum halde "burası bizim yerimiz" diye dibime kadar gelip biletindeki numaralara bile bakmaya tenezzül etmeyen tiplemelerden, hangi blokta görev aldığını dahi bilmeyen turuncu yelekli stewardlardan gerçekten yoruldum.
  • 6
    doğu üstte fiyatının 30bin tl olduğu sezonluk bilettir.

    edit: passo uygulaması biletlerim/rezervasyonlar kısmında görünüyordu şu anda görünmemektedir.

    edit 2:

    2023-2024 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 13.000 tl
    2024-2025 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 30.000 tl
    artış oranı %207

    üstelik bu faiz ortamında bu sefer vade farkı alınıyor. herkes de normal diyor. çok ilginç.
  • 7
    kontrol ettiğimde güney alt için tarafıma 11400 tl olarak bildirilmiş sezonluk karttır. ve yine kontrol ettiğimde gs bonusa vade farkı olmadan 9 taksit yapılmaktadır.

    edit : rezervasyonlardan kaldırıldı. hiç bir yerde açıklama yokken passoda satışta olması ilginçti. muhtemelen kulüp daha "ben açıklmadım siz hayırdır, yapacağınız işi ...." deyip kapattırdı sistemi.

    edit 2 : açıklanan yeni fiyatlara göre bulunduğum koltuğa 2600 tl zam gelmiş görünüyor. ilk açıklanan fiyatlardan yenileme yapanlara ne olacak acaba.
  • 9
    bu sene benim için kızgınlık ve üzüntü ifade ediyor bu kart sadece.

    geçen sene 20.000 tl verdiğimiz tribün için sms ile, "tribününüzü vip'ye çevirdik, fiyatını da size özel 160.000 tl yaptık (evet 8 kat), alırsanız 2 gün içinde alın, almazsanız yenileme dönemi bitince başka tribünden boş kalan yerlerden seçersiniz" diye bilgi verildi ve açık açık kovulduk stadımızdan.
  • 13
    bir senede yaklaşık yüzde 136 zam yemiş bulunduğum kategori ve geçen senenin aksine vade farksız taksit imkanı da yok... kaç kişi bu fiyatlara taksitsiz ulaşabilir, ulaşabilenler tribünde nasıl bir topluluk haline gelir; bunları hep düşünmek lazımdı...

    https://www.galatasaray.org/...arlanabileceklerdir.

    edit: fiyatlar dolar bazında da zamlanmış. söylememe gerek yok sanırım. el insaf...
  • 14
    --- alıntı ---

    galatasarayımızın 2024-2025 sezonu için kombine yenileme dönemi 17 nisan 2024 çarşamba günü saat: 09.30 itibarıyla başlıyor. 17 nisan - 30 nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek kombine yenileme döneminden 2023-2024 sezonu kombine sahibi taraftarlarımız yararlanabileceklerdir.

    kombine maçlık devir ( re-sale ) para puanları

    taraftarlarımızın, 2024 - 2025 sezonu kombine yenilemesini yaparken, 2022 - 2023 sezonundan kalan maçların re-sale puanlarını ve 2023-2024 futbol sezonunda yapmış oldukları kulübe devirlerden kazandıkları para puanları, yenileme yaparken indirim olarak kullanabilirler. 2023-2024 sezonunun geri kalan maçlarında kulübe devir yaparlarsa 2025-2026 sezonunda indirim olarak kullanabilirler.

    yer değişikliği hakkında

    mevcut yerlerini yenileyen taraftarlar yer değişikliği için, sadece rams park kombine ofisinden 3-4 mayıs tarihlerinde; saat: 09.00-17.00 arasında yapabilirler. aynı kategoride ya da daha yüksek kategoriler arasında yer değişikliği yapabilirler.

    kombine sezonluk devir hakkında

    mevcut yerlerini yenileyen taraftarlar kombinelerini sezonluk olarak bir başkasına devredemeyecekler.

    taksitli satış

    kombine yenilemenizi, tüm kredi kartlarına (gs bonus özellikli kredi kartları dahil) vade farklı 3, 5 ,9 ,12 taksit imkanı ile passo.com.tr, passo mobil uygulama ve rams park’taki kombine ofisinden yapabilirsiniz.

    detaylı bilgilendirme için tıklayınız! https://galatasaray.blob.core.windows.net/.../files/bilet/sc-5

    yenileme dönemi

    17 nisan ( saat 09.30 ) – 30 nisan ( saat 18.00 )

    23 nisan da kombine ofisi kapalı olacaktır.

    kombine ofisi çalışma saatleri

    hafta içi : 09.30-18.00

    hafta sonu: 10.00-17.00

    telefon: 444 1905

    e-mail: gskombine@galatasaray.org

    passolig iletişim:

    http://www.passolig.com.tr/iletisim

    tel: 0850 724 33 44

    https://gss.gs/1Yp.png

    --- alıntı ---
  • 15
    vade farksiz taksit secenegi olmayan biletlerdir.

    gecen sene 12 bin lira olan yerim bu sene 26 olmus. ustune vade farki da ekle. duz 30 bin.

    gecenlerde liverpool taraftari 7 senedir zam yapilmayan bilet fiyatlarina bir onceki sezon zam yapilmasindan oturu, seneye yapilacak olan %2 civarindaki zammi prostesto etmisti.

    burdaki enflasyon falan amenna da, bu fiyatlarla tribun kitlemiz degismeye baslayacaktir diye dusunuyorum.

    edit:bursadan gelip gidiyorum. ua bursa ile simdilik 500 de mac basi veriyorum. kombine+vade farki+yol parasi+yemek vs.

    yakinda stadin havasi degisti diyen yonetici olursa pis soverim.
  • 16
    dursun başkanın seçimden önce elde edilecek nakit gelirle bankalar birliğinin borcunu kapatmak için vade varkı koyduğu kombineler.
    bir artış elbet olmalıydı ama %150 biraz terbiyesizlik olmuş.
    bu arada en önemli maçın olduğu gün açıklanması biraz saçma olmuş.
    bir sürü insan fiyatları görüp hayal kırıklığına uğradı.

    (bkz: 15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçı)
  • 17
    yine şampiyonluk durumu ve şampiyonlar ligi belli olmadan yenileme dönemi başlamış. fiyatlar tavan. sene içinde gidemeyip kulübe devir yaptığımız puanlar zaten vade farkından kapanacak. şimdi bu paraları ödersek istediğimiz kadar devir hakkımız dahi olmuyor. şehirdışında oturduğum için gelmediğim maçları kuzenime bile devredemiyorum. neyse yinede 17’sinde alacağız tabi.
  • 18
    ben hala bu değişiklik için yüz yüze mantığını anlamıyorum. bunu otomatize edecek sistem çok pahalıdır, gerek yoktur vs. anlıyorum teknik engeller vardır. bari google meet, zoom vs bi araç koyun, onun üzerinden konuşarak ilerleyelim. istanbul gibi bir yerde insanları ne kadar zora soktuklarının farkında değiller. ayrıca 2 güne sıkıştırmışlar. bu kadar para verip, bu kadar kalitesiz hizmet almak yoruyor gerçekten. benim mesai saatleri içerisinde 1 günümü yemem gerekiyor stada gelip, evime dönmek için. çünkü lanet olasıca istanbul trafiği böyle.

    hadi ben yine istanbul'da yaşıyorum uzak da olsa, şehir dışında yaşayanı var, yurt dışında yaşayanı var. biraz işleri kolaylaştırın kardeşim, her işi zora sokmanın manası yok.

    ayrıca bu kategori ve fiyatlarda mantıklı bir yöntem izlendiğini de düşünmüyorum.
    https://gss.gs/1Yp.png
    doğuda 417,413 ile 415, 402, 428 ile 400 nasıl aynı kategoride oluyor. stad çok büyük. sahanın kenarlarındaki yerlerden bir yarıyı anca izliyorsun. ortadaki kategoriyle kenarlar arasında 1000 lira bile olsa bir fark koyman lazım. çünkü 402'nin görüş açısıyla, 400 arasında dünyalar kadar fark var. ben 400b'deyim, her maç ama istisnasız her maç birileri 400'e geliyor, merdiven kenarında olduğum için sürekli yerimde biriyleriyle mücadele etmek zorunda kalıyorum. çünkü insanlar kenar tribünden ortaya doğru yığılıyor, orada güvenlik müdahil oluyor, merdivenlerin kenarına sıkıştırıyor. 1. sırada olduğum için her maç ama her maç istisnasız burası berim yerim demek zorunda kalıyorum.

    normalde tribünden yetişme biriyim, çok ufak yaştan beri deplasmana giderim. koltuk muhabbeti yapacak birisi değilim. sadece güvenlikle uğraşmaktan bıktım. ya koltuk mantığını kaldıralım, yekpare tribün olalım ya da şu tribün ve koltuk işine bir düzen getirelim. 400b kombinesi olan varsa ne demek isteyeceğimi anlayacaktır. 3 maç üst üste aynı insanları görmüyorum yanımda. birkaç kişilik grubumuz var hep gelen. fakat ekseriyetle sürekli birileri ortaya geliyor maçı izlemek için. sonra yukarı çıkalım sıkışalım diyor. 5 kişilik koltukta, 10 kişi sıkışıyoruz. sırf bu nedenlerden kombine yerimi değişmek istiyorum. daha fazla kemik taraftarın olduğu bir yere geçmek istiyordum. şimdi de bu yüz yüze muhabbeti.

    gerçekten bilmiyorum. taraftar olmak ayrı şey kötü hizmete maruz kalmak ayrı şey. 30 bin lira para verdiğimiz bir şeyden herhalde düzgün bir karşılık beklemek hakkımızdır. bizde endüstriyel futbol, tam türk işi oldu. taraftardan alırken endüstriyel, taraftara çıktı verirken amatör ruhumuz var. birinden birine geçsek, ben ikisine de razıyım. bizim halimiz tam bize uygun bir yapı. allah korusun 2 maç puan kaybetsek, bu fiyatlara kime satacaksınız kombine çok merak ediyorum. yenileme fiyatı buysa, satın alma fiyatlarını çok ama çok merak ediyorum.

    edit:
    uzunca yazdım ama için soğumadı. bir iki noktayı daha yazmak istedim. burada fiyatlardan şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın. burada şikayetçi olduğum nokta bana göre belli saiklerle bazı tribünler ucuz tutulmaya çalışıyor. diğer tribünlerdeki insanlar da enayi yerine konuyor.

    1) turkuaz tribünlerle, yeşil tribünler arasında sadece bir demir örgü var. birisi 13.500, diğeri 40.000 lira. bu turkuaz yerden kombine sahibi olan insanların günahı ne. kombine yenilemede alta geçme yok, üste geçme var diyorsunuz. neden yeşil bölgeden alamıyor. çünkü bariz haksızlığa maruz kalıyor.

    2) 415 üst tarafında sarı alan ile onun altına tekabül eden 113 arasındaki fiyat oranına bakın. 26.000 liraya 90.000 lira. 3 katı! peki kuzey alt ile güney alt arasında aynı bölgede fiyat farkı ne kadar. 12.000 liraya, 13.500 lira.

    daha çok fazla örnek verebilirim de stad yapısını bilen fiyatlara baksa ne demek istediğimi anlar. yönetim kuzey ve güney alt kısımları neredeyse bedavaya verdiği için, diğer tüm alanlardaki taraftarı cezalandırıyor. bunun kulübe destek olmakla alakası yok. matematik ve mantık diye bir şey var. ben verdiğim paradan daha fazla, daha güzel bir yerde almak istiyordum zaten. itirazım verdiğim paraya değil. tekrar ve tekrar bunu dile getirmek istiyorum. itirazım akla ziyan oran, orantıya. turkuaz bölgesinde kombinesi olan insana yarı "santaj" yapılmasına. değişim hakkını alt ve üst için aç, o zaman turkuazdan kombine alanın sorunudur, kendi özgür iradesiyle almıştır diyeyim. fakat öyle yapmıyorlar. ısrarlar belli tribünleri neredeyse bedavaya maça giriyor. kişisel olarak yenileme yapmayacağım. ahbab çavuş ilişkisinden bıktım açıkcası.
  • 19
    2022-2023 sezonunda doğu üst 413'ten kombinem vardı. 4500 tl karşılığında almıştım.
    tüm devir haklarımı kullanıp satarak 4500 tl'yi çıkartmıştım ücret olarak.
    kombine yenileme maili geldiğinde biletimi 13 bin tl'ye yenileneceği söylenmişti.
    o dönem nakde sıkışıktım o yüzden yenileyemedim.
    1 ay sonra 14500 tl'ye genel satışa çıkmıştı o kombine.
    şimdi görüyorum ki yenilemesi bile 30 bin tl olmuş.
    genel satışa çıktığında muhtemelen 40 bin lira civarı bir fiyat biçeceklerdir.
    çok pahalı.
  • 21
    enag enflasyonuna göre kombine fiyatları belirlenmiş gözüküyor. en azından geçen sene olduğu gibi sadakat indirimi beklemiştim ama o da yok. maçların %80’ine giden taraftar %5-10 indirimi hak ediyordu. böylelikle ticaretini yapanlarla ayrıştırmış olunuyordu. 22-23’te 3 bine aldığım kombine şu an 26 bin. umarım kulüp taraftara biraz jest yapar da fiyat ya da ödeme koşullarında düzeltmeye gider.
  • 22
    2023-2024 sezonu kombine yenileme fiyatları; https://gss.gs/4KG.jpeg
    2024-2025 sezonu kombine yenileme fiyatları; https://gss.gs/xDG.png

    17 nisan 2023 dolar kuru; 19,37 tl
    15 nisan 2024 dolar kuru; 32,41 tl
    1 yıllık kur artışı %67,32

    2023-2024 sezonu kombine yenileme 1. kategori: 40.000 tl
    2024-2025 sezonu kombine yenileme 1. kategori: 90.000 tl
    artış oranı %125

    2023-2024 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 13.000 tl
    2024-2025 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 30.000 tl
    artış oranı %207

    tüik verilerine göre mart 2024 yıllık bazda enflasyon %68,50
    https://www.tcmb.gov.tr/...i/Tuketici+Fiyatlari

    hal böyleyken mevcut kombine yenileme fiyatları ile yönetim ne yapmak nereye varmak istemektedir? enflasyonu bahane edip 1 porsiyon iskendere 750 tl fiyat biçen esnaftan ne farkı var şu durumun? tribün yapısının değişmesi ve bunun takıma maddi/manevi yansımasından bahsetmiyoruz bile.
  • 23
    15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçıöncesi beni tüm maç havasından çıkarıp kara kara düşünmeye ve üzülmeye sevk etmiş fiyatlardır. renktaşlarım içinde bu kara bulutları şöyle açıklayayım.

    batı üstteki kombinem ile tekirdağdan tüm maçlar için kalkıp stada gittim. yerim hiç boş kalmadı. tabi ki enflasyon nedeniyle fiyatların artacağını biliyordum ancak ben kombineyi vade farksız taksitle alabilmiştim .

    2023-2024 sezonu batı üst kombinem vade farksız 12 taksitle =12.000 tl (aylık ödemesi 1.000 tl)
    2024-2025 sezonu batı üst yenileme fiyatları ile gs bonus karta = 36.500 tl (aylık ödemesi 3.000 tl) 10.000 tl vade farkı !

    malesef kazandığım ücrette bırakın bu şekilde artış olmasını yanına bile yaklaşmıyor. galatasarayı ve stadyumda maç izlemeyi çok seviyorum ki her maça deplasman yapar gibi 1.5 saat yol ile gidip kar kış demeden orda oluyorum. ama bu fiyatlara kombine yenilememin bir yolu yok. bir yanda galatasaray sevgim bir yanda ekonomi ve ailem. malesef çok üzgünüm sözlük. alanyaspor maçının konsantrasyonu zaten gitti ama içimde derin bir hayal kırıklığı var.

    tek yolu karaborsadan fenerbahçe maçının biletini satmak olur, ama o maçta ömrü hayatımda bir kez daha izleyemeceğim cinsten bir maç olacak. galatasaray yönetimine en azından taksitlendirme de yada maçların %80 ine gelen taraftarlar için bir indirim yapmaması nedeniyle kızgın ve kırgınım.
  • 24
    tribün kültürü için çanların çalmaya başladığı futbol dönemi.

    kombine alıp şunları yaşamak adına %100+ artış biraz fazla değil mi? el insaf..

    zaman. min 6-8 saat.
    ulaşım. ibb berbat!
    kaynak. yemekler çok pahalı.
    devir. platform satışları.
    makas. rekabetsiz, disiplinsiz futbol.
    wifi, etkinlik yok.
    deplasman yok.

    halen 3 transfer hakkım var. temmuz ayından beri maçlara gidiyorum. youtube hesabım doldu taştı. twitter paylaşımlarını bilen biliyor 4.000+ tweet’ im var. 2 ufak space yaptık. burada gs sozluk ile 3 maç organize ettik. yürüyen galatasaray’ım ben ama hakkaniyetli gelmedi bu fiyatlar. özetle; batı üst bir taraftarını kaybetti. yaklaşımın getireceği batı üst seyircisi ile başarılar galatasaray’ım.

    not: zirvede bırakacağım, kupa varsa sahibi winner taraftarın winner camiasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın