• 142
    aslında lecce yazmış ama ben de ilave etmiş olayım.
    öyle çok fazla kombine satmadı kulüp.
    maç günü satışı için de bilet ayırıyorlar çünkü özellikle şampiyonlar liginde maç günü hasılatı yüksek oluyor.
    yani karaborsa filan değil konu.
    he karaborsa vardır tabii, onun da çözüm yöntemini geçenlerde yazmıştım.
    gelelim asıl mevzumuza.
    buradan sonra yazacaklarım bazı insanları üzebilir ama gerçekler bunlar.
    2021-2022 sezonunda 50 tl’ye doğu üst bileti sattı bu kulüp.
    50 tl’ye galatasaray’ı izlemeye gelmedi insanlar.
    sezon bittiğinde kombine yenileme dönemi başladı.
    yine gayet uygun fiyatlara belirsizlik yüzünden taraftar pek rağbet göstermedi o zamanlar.
    ben ve benim gibi binlerce kişi o kötü günlerde yine bırakmadı takımın peşini.
    bugün kombine almak imkansız bir hale gelmiş durumda.
    çünkü takım çok başarılı, herkes orada olmak istiyor.
    o başarısız günlerde fırsat varken almalıydı almak isteyen.
    bakın bizim o kültürü oturtmamız gerekiyor.
    her ne olursa olsun 46-47 binin altına düşmemeli.
    kombine ticareti yapan, yerini satanların önüne de ancak böyle geçebiliriz.
    son olarak isteyen herkes ulaşır inşallah.
  • 50
    bakın burada 2017-2018 sezonu kombine genel satış fiyatları var. yenileme değil genel satış:

    https://www.galatasaray.org/...i-devam-ediyor/35903

    fotoğrafta ndiaye belhanda gomis vs var. o sezon kurulan kadroyu hatırlarsınız. bu sezonki kadrodan ucuz değildi. euro kuru o tarihte 4 bile değil 3.90 falan. lakin 4'den hesaplarsak:

    kuzey üst 150 euro
    kuzey alt 175 euro
    doğu batı üst 250 euro
    en pahalı kombine ise 1125 euro ediyordu.

    bundan tam 7 yıl sonra bu sezon kombine yenileme fiyatları ise şöyle:

    https://www.galatasaray.org/...onemi-basliyor/55386

    kuzey üst yani en ucuz kombine 345 euro
    kuzey güney alt 390 euro
    doğu batı üst 870 euro
    en pahalı kombine ise 2610 euro.

    euro bazında kombineler kale arkalarında 2.5 kat, doğu batı üstte 3 kattan fazla zamlanmış. en pahalı kombine yine 2 kattan fazla.

    takım giderleri euro, gelirler tl diyen sayın yöneticiler bu tabloyu nasıl açıklayacaklar?

    o gün de transfer harcaması bugün ile çok paraleldi, o gün de maaş gideri yine bugün ile neredeyse aynıydı? üstelik söylemek gerekir ki o gün kulüp başkanımız da aynıydı. evet hayat pahalandı, ancak kulübün giderleri neredeyse sabitken bize tl bazında 15-20 kat, euro bazında 2-3 kat zam yaparak ne demeye çalışıyorlar?

    tribüne çok zengin adamlar mı gelsin demek istiyorlar? icardi'yi sevip statta aşkın olayım söylemek o sen olsan bari söylemekten daha pahalı mı demek istiyorlar? yoksa bankalar birliği anlaşmasından kulübü bizzat taraftar mı çıkarmak zorunda? (şampiyonlar ligi diyen olursa bozuşuruz söyleyeyim, keza gideceğimizin garantisi yok. garanti görenler de girsin 2018-2019 sezonu euro kuruna ve kombine fiyatlarına baksın. değişen bir şey yok. dursun özbek her iki yılda da başkan olduğu için bu yılları seçtim. son 2 yılı çıkardığımızda her sezon fiyatlar euro bazında aşağı yukarı aynı)

    girmesi ayrı çıkması ayrı dert olan mabedimize severek geliyoruz, takımımızla rakibin üstüne binip, galibiyeti takımımızla kutluyoruz. yaklaşık 15 senedir tribünlerdeyim, galatasaray'a hem para harcamayı hem de emek vermeyi çok seviyorum. ancak benim ve ben gibilerin üstüne binilmesini de kabullenemiyorum. kusura bakmasınlar galatasaray taraftarı hem çok cefakar hem de çok verimli. bu fiyatları bence hak etmiyor.

    benden 3-5 bin lira fazla almayı kovalayacağınıza önce emre kılınç'ın bonservisinden 3-5 lira koparmaya çalışın, yarın aleyhinize konuşacak başkanlara bedava topçu vermeyin.

    yine de sıkıntı yok, ben ömrümü vermişim, vermeye de şüphesiz devam edeceğim. bu sayın yöneticilerime sadece ince bir sitemdir.
  • 52
    2019-2020 sezonunda kombinemin değeri 490 euro civarındaydı.
    bugünkü değeri 765 euro civarında.
    euro bazında 5 senede %55 artış var.
    ben şu an çalışmıyorum ama çalışıyor olsam maaşımın euro karşılığı 1.000 euro civarı olurdu.
    5 sene önce maaşımın biraz daha azına kombineyi almışım.
    şu an çalışsam yine maaşıma yakın bir para vereceğim.
    işe buradan bakınca bir değişiklik yok gibi ama herkesin hayat şartları aynı değil maalesef.
    bir önceki entryde de dediğim gibi zam olması çok doğal ama biraz daha insani olabilirdi.
    bide 3 yılda fiyat algımız çok bozuldu.
    mesela 20-30 bin çok gelse de, artık çok para değil ama biz buna alışamadık.
    uzun lafın kısası allah herkesin yardımcısı olsun:(
  • 106
    şunu online yapmamak cahilliktir, terbiyesizliktir, rezilliktir. bakın serverları da çok yormadan basit bi şekilde şunu 2-3 günde bitirirsin.

    madem sadece kendi kategorin veya üstüne geçebiliyorsun, ilk gün sabah 3 saat categori 1 için aç. 2 saat boşluk ver(ne olur ne olmaz) sonra 3 saat kategori 2 için zaman dilimi ayır. kategori 3-4-5 diye sonuna kadar git. yavaş yavaş yap istersen 5-6 günde bitir ama milleti böyle ızdırap içine sokma aw ya. yazık günah valla.
  • 61
    sözlükte ve sosyal medyada kombine fiyatları gayet uygun diyen arkadaşlar stadyumun %25 lık kısmını kapsayan kale arkası kombine fiyatlarından bu yorumu yapıyorlar.

    hali hazırda kale arkasında kombinesi olan taraftar için haydi ödenebilir olsun. ancak benim gibi dogu ve batı ust yada alt da olup taksitle kombine almış taraftar için tekrar kombine yenilemek hayal. en ucuz dogu-batı ust tribünü bile 12 ay vadede 36.000 tl oluyor.

    kale arkalarından arda kalan 5000 kombine için "aslında kale arkaları ucuz yaa" diyen yaklaşık 200.000 taraftar kombine alma savaşı verecek. ultraaslana verilen kombineleri düşünce şanslı olan 10.000 kişi haricinde diğer tüm taraftarlara " ya zenginseniz alın, yada stadımızdan defolup gidin" fiyatı biçilmiş.

    burdan bu fiyatları enflasyonist ortam yalanlarına sığınıp çayı bile 75 tl yapan kafeler gibi kendi taraftarına "enayi" çekerek açıklayan yönetime bir çift sözüm var. galatasaray kimsenin malı değildir, taraftarda sağılacak inek değildir. sizler gidersiniz biz kalırız. bu soygunu kabul etmiyorum. tüm sezon stadyumda oluşmayacak her atmosfer ve bu seneki gibi oyuncu ıslıklama yada okan buruga değiştir işareti yapma gibi saçmalıkları her gördüğümde taraftara değil yönetime kızacagım. stadyumumuzdaki her rezalet için kendilerini sorumlu tutup istifaya davet edeceğim. bu fiyatlarla huzurlu ve agresif bir iç saha performansı geleceğini düşünen varsa da kendilerine tatlı rüyalar diliyorum.

    bu artışı kocaman bir utanç ve ultraaslanın bolca söylediği gibi "kaz yolma, taraftarı inek gibi sağma" olarak görüyorum. yazık...
  • 96
    hiç devir yapmadan, sadece bir türkiya kupası maçı kaçırarak %5 indirim almışım.
    aslında en fazla 3 tane lig ve avrupa kupası maçı kaçıran taraftara sadakat indirimi daha fazla olmalı.
    3 ila 6 maç arası kaçıranlara bir indirim yapılmamalı.
    6 maç ve üstü gelmeyenlerin de (sağlık sorunu hariç) öncelik hakkı alınmalı.
    yani bence sadakat indirimini yüksek yaparak taraftarın maça gelmesi sağlanabilir.
    ayrıca fazla devir yapıldığında da karaborsa ticaretinin önüne geçilmiş olur.
  • 162
    genel satisa muhtemelen çift haneli sayida cikmis biletlerdir. baska turlu olmasi, yani 10 saniyede tukenmesi mantik dahilinde aciklanamaz.
    ben alabildim diyeni gormedim, twitter dahil.
    benim cevremde almaya calisan 15 kisi vardi, hicbiri alamadi. yakin bir arkadasim alamadigi icin uzuldum ve kulube de kizdim. bence seffaf olunmali, kac tane satisa cikti, kac tanesini sponsor sirketler aldi gibi.

    diger taraftan kulup kombine sayisini azaltip, mac gunu gelirini artirmayi hedeflemisse, anlayisla karsilamak lazim.

    kapasite konusunda yazanlar olmus, bence yeterli ancak birkac bin daha artirilabilir. stadin fiziki kosullari dahilinde soyluyorum bunu. 52 bin olarak insa edilmis bir yapiyi 70 bine cikarmak bambaska sorunlara sebep olabilir. belki 55-57 bin olabilir.
    yoksa gonul ister ki 80 bin de olsun, ama oyle olmuyor iste. zaten gelip gitmesi, otoparki vs zor bir stad.
    yahu dune kadar patika tirmaniyorduk stada giderken, sagolsunlar merdiven yaptilar orayi. ki penguen adimlariyla cikiyoruz staddan bu kapasitesiyle bile.

    diger taraftan da, ben istanbul disindan seneledir maca geliyorum. pandemi sezonunda bile yeniledim kombinemi. 13 bitirdigimizde de geldim, sampiyon ciktigimiz derbide de. suan 5 transfer hakkim daha var mesela.
    hatta torrent'li sezon, dogu ust tribunde cogu maci birinci siradan izledim, kimse de kaldirmadi beni. :) ama sivas macinda tuvalete merdivenden bile inemedim mac aninda, tiklik tiklimdi.
    sampiyonlar ligi yok, takim kotu diye kombinesini yenilemeyenlere de uzulsem mi bilemedim. cunku 2 sene sonra yine başa sarsak, kotu gitmeye baslasak, aninda birakacaklar kombineyi. ki bu konuda da elestirmek haddime degil.
    tahminim odur ki, 3 4 sene bu takimin maclarina bilet bulmak cok cok zor olacaktir. benim icin, zor gunlerin mukafati diyebilirim kombinemin olmasina.
  • 114
    kombine yenilemedim. bunun bir çok sebebi var. en az sebep belki de fiyatlardı. taraftarı bu kadar müşteri yerine koyup, müşteri olarak da bu kadar az memnun eden bir anlayış olmamalı. bunu kendi adıma protesto etmek için kombinemi yenilemedim. rezalet bir ulaşım. taraftar memnuniyeti için en ufak bir olumlu adım olmaması. dünya kadar parasını aldığın taraftarın hiçbir sorununa çözüm üretme yönünde en ufak bir adım bile atmama. kulübün taraftarları arasında ayrım yapması. bunların hepsi üst üste bindi. kombineyi yenilemedim.

    - burada olacakları yazdık. istanbul gibi bir yerde en azından online görüşme ile yap, neden insanları mesai günü kapıya geceden dikiyorsun?

    - kategorizasyon problemli. kuzey ve günay altı ucuz tutmak için, diğer tüm bloklara haksız fiyatlama uyguluyorsunuz.

    - her şekilde ama her şekilde karaborsa teşvik ediliyor. hasta ya da ülke dışında olduğum maçlarda kulübe devrettim. 2 3 bin liraya yakın indirim gösteriyor. ben bu indirimi kullanarak alt kategori kombine almak istiyorum belki, izin vermiyorsun. zaten karaborsa yapmayan, kulübe katkımız olsun diyen taraftarı komple enayi yerine koyuyor sistem. ben maddi beklentiyle devir yapmıyordum, stad boş kalmasın diye yaptım. fakat benim devrettiğim maçlarda karaborsadan devredenler en az 20-30 bin lira kazanmıştır. o para da şu anda ceplerinde. benim indirim yenileme yapmadığım için uçuyor. ki bence indirim olması da saçma. maça gelen adama indirim yap, devredene değil.

    - kulübün taraftar ayırması kısmına gelelim. kaç maça gittim bilmiyorum bu sezon ama gerçekten çok zor durumda değilsem ya da yurt dışında olduğum 3 hafta var. onun dışında her maça gittim. ben yurt dışı deplasmanına gitmek istiyorum, kadıköy, inönü deplasmanına gitmek istiyorum. gidebilir miyim? gidemem. nerede bu biletler. hiç satılmıyor bile. ben bu biletlere nasıl ulaşılır biliyorum. ergenliğim zamanında da bol bol tribün, deplasman kovaladım. biletler nereye geliyor onu da çok iyi biliyorum. fakat belli bir yaştan sonra insan bir bilet için ona buna ağız eğmeyi kendine yakıştıramıyor. 2000 biletin 500 tanesi bile normal taraftara çıkmıyor. tribün grubu, yönetim kurulu ve yakınları parselizasyonu yapmış, dışarda kalan herkes figüran. bu yapı bana hiç sevmediğim bir siyasi yapının, ülkeye bakışını hatırlatıyor.

    - son olarak da şunu söylemek istiyorum. ziyech, zaha sahada görüyorsun. iyi kötü yorum yapıyorsun. fakat galatasaray'ın alt kademede çalışan, ismini bilmediğimiz insanlar arasında korkunç bir nepotizm var. birinin yeğeni, liseli, bizdendir anlayışıyla hiçbir şekilde profesyonel hizmet veremiyor kulüp. store neden kötü yönetiliyor bundan. gs tv neden başarısız oldu bundan. bugün insanları gece yarısı o ayaza dikenlerin sebebi yine bunlar.

    bir kişi eksik bir kişi fazla. galatasaray bir şey kaybetmez. fakat galatasaray stadında müşteriler, taraftarlardan daha fazla olursa o zaman galatasaray çok şey kaybeder. sen bugün kerem, barış, yunus gibi oyunculardan bonservis geliri elde edebileceksen, o oyuncuları linçlemeyen, çok ama çok saç baş yoldurttuğu pozisyonlarda bile destekleyen taraftarına bir şeyler borçlusun. dünyadaki en kurumsal takımlar bile endüstriyelleşme korkusu yaşarken, bizim taraftarı bu kadar yolunacak kaz olarak görmemiz nereye varacak, yaşayarak göreceğiz.
  • 103
    yer degisikligi icin sabah 7de sirada yaklasik 5bin kisinin oldugu kombine biletlerdir.

    edit: bizim kulup personellerimizin iletisim ve yoneticilik konusunda iyi olmadiklarini dusunuyorum.
    gsstore'den aldigim urunu magazaya degil de aldigim kargoya iade etmem gerektigini ogrendim. telefonla gsstore ile iletisime gecmem gerekiyordu once. dedim ki neden magazaya iade edilmiyor, butun magazalarda internetten de alinsa magazaya iade ediliyor, bunu bildirir misiniz. biz diger magazalara benzemeyiz falan diye terslendim telefonda.
    baska bir gun kombine ofisini aradim bir sey sormak icin. daha belli degil kardesim ne arayip duruyosunuz dediler yaa.
    simdi boyle bir kulup personeli yonetime ne kadar dogru bilgi veriyordur ve taraftari dusunuyordur? kombine yenileme cilesinden yonetimin ne kadar haberi vardir, hic olumlu degilim.
  • 78
    fahiş bir şekilde doğu 112 için 70.000 tl vererek kombinemi yeniledim. evet, sonuçta serbest piyasa almasaydın denebilir, diyenler haklı olur. ancak bu fiyatlara çıktığımıza göre kulübün bazı konularda çok daha hassas olarak doğru hizmeti taraftarlarına vermesi gerekiyor. doğru hizmet, iyi hizmet talebinden kastım tiyatro seyircisi olmak istemek değil.

    ilk olarak şu anki ekonomik şartlarda taksite vade farksız bir teklif beklemek mümkün değil. ancak gsbonus’u olanlara da bir zahmet daha düşük faizden vade farkı işletilmeliydi.

    ikinci olarak yer değişikliği yapacak taraftarın sadece fiziken başvuru yapabilmesi. koskoca istanbul’da biri mesai günü olmak üzere (yanlış hatırlamıyorsam 3-4 mayıs’tı) stada beklemek ayıp. insanlar gece 3’te 4’te sıraya girmekten bahsediyorlar. ben kombine için neden 1980 yılıymış gibi geceden kuyrukta bekleyeyim?

    üçüncüsü kategorizasyon. daha doğrusu satış yaparken net kategorilerin olması ancak maçlarda kimsenin yerine oturmaması. ben mecbur muyum kardeşim her maç koltuğumdan insan kaldırmaya? bu sorun özellikle de enine ortadan ikiye bölünmüş doğu ve batı üstte büyük sorun. kimse 30.000 tl’lik kombine almıyor, 26.000 alıp, önlerde izliyor maçını.

    son olarak da stadyumun içindeki restoranlar. dandik dundik sandviçlere, köftelere, çaylara istenen fahiş fiyatlar. maç bitince de bir tane açık yer bulamazsın.

    bunları istemek tiyatro seyircisi olmak istemek değil, hakkını aramak istemek diye düşünüyorum.
  • 110
    bizim taraftar kadar maçlara gitmek için işkence çekip bu kadar para ödeyen dünyada başka taraftar topluluğu yoktur. şu değişiklik olayını bile işkenceye döndürüyorlar. millet gece 3-4'ten sıraya girmeye gidiyor. yokluk dönemindemiyiz diye sormadan edemiyorum. üstüne millet o kadar erken gitmesine rağmen torpille öne alınan kişilerden bahsediliyor. takım iyi giderken herşey hoş güzel ama yönetim olarak gün gelir kötü gün taraftarını ararsınız.
  • 35
    geçenseneki kombine fiyatlarına bir şey söylemedim çünkü normaldi.

    ama bu sene kabul edilmemesi gereken bir fiyatlandırma var.

    batı üst kendi kombinem için konuşuyorum. geçen sene 610€’ya yenilediğim kombinem(13.000 / 21.3) bu sene 870€(30.000 / 34.45) olmuş. bu kabul edilebilir bir artış değil.
    (artık günlük hayatımda da her şeyi euro bazlı düşünüyorum size de tavsiye ederim)

    daha da rezil olanı, bu fiyatlara bir de vade farkı eklenecek.

    yıllar sonra ilk defa kombineyi yenileyip yenilememe arasındayim. vade farkını kaldırmazlarsa yenilememeye daha da yakın kalacağım.
  • 16
    dursun başkanın seçimden önce elde edilecek nakit gelirle bankalar birliğinin borcunu kapatmak için vade varkı koyduğu kombineler.
    bir artış elbet olmalıydı ama %150 biraz terbiyesizlik olmuş.
    bu arada en önemli maçın olduğu gün açıklanması biraz saçma olmuş.
    bir sürü insan fiyatları görüp hayal kırıklığına uğradı.

    (bkz: 15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçı)
  • 22
    2023-2024 sezonu kombine yenileme fiyatları; https://gss.gs/4KG.jpeg
    2024-2025 sezonu kombine yenileme fiyatları; https://gss.gs/xDG.png

    17 nisan 2023 dolar kuru; 19,37 tl
    15 nisan 2024 dolar kuru; 32,41 tl
    1 yıllık kur artışı %67,32

    2023-2024 sezonu kombine yenileme 1. kategori: 40.000 tl
    2024-2025 sezonu kombine yenileme 1. kategori: 90.000 tl
    artış oranı %125

    2023-2024 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 13.000 tl
    2024-2025 sezonu kombine yenileme 6. kategori: 30.000 tl
    artış oranı %207

    tüik verilerine göre mart 2024 yıllık bazda enflasyon %68,50
    https://www.tcmb.gov.tr/...i/Tuketici+Fiyatlari

    hal böyleyken mevcut kombine yenileme fiyatları ile yönetim ne yapmak nereye varmak istemektedir? enflasyonu bahane edip 1 porsiyon iskendere 750 tl fiyat biçen esnaftan ne farkı var şu durumun? tribün yapısının değişmesi ve bunun takıma maddi/manevi yansımasından bahsetmiyoruz bile.
  • 32
    b.munih onursal baskani uli hoeness'in dedigi gibi: "bilet fiyatlarını 120 euro'dan daha fazla yapabiliriz. diyelim ki 300 euro yaptık. 2 milyon euro daha fazla gelir elde ederiz ama bizim için 2 milyon euro nedir ki?"

    %20'lik bir indirim uygulansa bizim kulup ne kaybeder ki?

    kaybedilecek para ndombele'den alinan verime nazaran daha mi fazla olacak?
    yahut tarik camdal diyeyim hadi, daha fazlasina gerek yok.

    kulup icin buyuk para degil bunlar, transfer pazarliginda 5 dakika anca konusuluyordur.
    ama taraftar icin onemli. taraftarin da kiymetini bilmesi lazim kulubun.
    ayrica vade farki alinmasi ayri bir fiyasko.
  • 55
    ne yazık ki enflasyonist ortamda fiyatlar da ona göre belirleniyor.

    örneğin geçen sezon nisan ve mayıs ayında oynadığımız süper lig maçlarında en ucuz kategorinin fiyatı 285 tl iken bu sezon 550 tl yani nerdeyse 2 katı. kaldı ki geçen sezon avrupa kupalarında değildik ve gelecek sezon en kötü avrupa ligi'nde olacağız. geçen 1 senede de kombinelerdeki artış ne yazık ki doğru orantılı.
  • 139
    1000 megabit internetim var. telefondan girmedi, site açılmadı bile. kim nerden girdi biletleri aldı çok merak ediyorum. açılır açılmaz tükendi yazısını gördük. %1 inanmıyorum ki kombineler satışa çıkmış olsun. bir taraftar bu kadar enayi yerine konulmaz. iyi ki yenilemedim, iyi ki de almadım. sonradan pişman olmayım bir kombinem olsun diye girdim sisteme ama yönetim şaşırtmadı yine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın