• 527
    ilginç bir şekilde daha bu yaz hayvan gibi bonservis ödenmiş oyuncular bize yakıştırılıyor.

    locatelli için juve 30 vermiş. 1 kuruş zarar etmek istemez, hatta kar etmek ister. ama bize yazıldı.

    şimdi de griezmann goygoyu aldı başını gidiyor. 20 milyon para ödemiş atletico.

    buyur gardaş sen 20 ödeyemezsin diye ben senin yerine aldım sen bana 3 milyon ver kafi diyecekler sanki.

    duyumcular artık en basit bilgilerin bile kontrol edemez hale gelmişler. şaka gibi.
  • 528
    şuana kadar transfer ettiğimiz oyunculardan;

    - angelino hazır değil ve zamana ihtiyacı var
    - icardi hazır değil ve zamana ihtiyacı var
    - zaha hazır değil ve zamana ihtiyacı var
    - kerem demirbay hazır değil ve zamana ihtiyacı var ( adamı leverkusen idmanindan aldık ama lublijana maçının 25 kişilik kadrosuna yazılmadığı için böyle kabul ediyorum)
    - bakambu hazır değil ve zamana ihtiyacı var.
    - halil dervişoglu hazır değil ve zamana ihtiyacı var.(ya da hazır hali böyle)

    gündemimizde olan parades 2 aydır boşta ve gelirse onun da zamana ihtiyacı olacak. yine milot da norwich'te kadroya giremiyor ve takımın menajeri fiziksel eksikliğinden bahsediyor.

    kağıt üstünde çok iyi kadro kurduk ama bu takımın ritme girmesi eylül'ü bulacak gibi. ön eleme oynamadan direk şampiyonlar ligi biletini alsaydık bu durum sorun olmazdı ama önümüzde geçmemiz gereken iki tur var. allah yardımcımız olsun.
  • 529
    gk: muslera/günay/berk
    rcb: nelsson/kaan
    lcb: abdülkerim/emin
    rb: boey/dubois
    lb: angelino/kazımcan
    cdm: torreira/berkan
    cm: demirbay/oliveira/midtsjö
    rm: zaniolo/yunus/morutan
    lm: aktürkoğlu/barış
    cf: zaha/mertens/yusuf
    st: icardi/bakambu/halil

    6 ağustos 2023 günü itibari ile gelen ve gidenlerle bu şekilde bir takım olduk. 27 kişilik takımda 14 yabancı oyuncu, 3 altyapı oyuncusu, 4 türkiye'de yetişmiş oyuncu ve 6 türkiye'de yetişmemiş oyuncu bulunmakta. tüm yabancı oyuncuları cl listesine yazması durumunda türkiye'de yetişmemiş oyunculardan 3 tanesini yazamayacak.
  • 530
    son hamlelerimizde raydan çıkmamamız gerekiyor. ses getirecek değil bizi hedefe götürecek isimlere ihtiyacımız var. ismi geçen orta saha adaylarının her biri farklı profilde oyun sergiliyor. biz hangi oyun planını amaçlıyoruz kafam karıştı. hiçbirinin kariyerine, bireysel yeteneğine tek kelime etmiyorum ama biz oyun planımıza uygun bir transfer yapmalıyız.
  • 531
    önümüzde inanılmaz zor bir maç periyodu var. 24 günde 8 maça çıkacağız ve hem şampiyonlar ligine katılım hem süper lig’e iyi başlangıç bizim için çok önemli.

    o yüzden odağın biraz daha transfer döneminden ziyade önümüzdeki fikstür olması gerekiyor. kadronun aslında büyük bölümünü tamamladık. şu an kağıt üzerinde gözüken orta saha transferi ve rashica. bu iki oyuncu da bizim için çok elzem değil ve ağustos sonunda takıma katılsa sorun olmaz. elimizdeki kadro belirli bir düzeye gelirse çok iyi başlangıç yapabiliriz. o yüzden bundan sonraki önceliğimiz kadronun birbiri ile olan uyumu olmalı.

    bu dönem zarfında gidecek olan oyuncuları da belirlememiz lazım. yusuf demir, morutan ve midtsjö ile yollarımızı ayırdığımız takdirde 12 yabancı sayısına ulaşıyoruz ve orta saha-rashica denklemi ile kadromuzu kurmuş oluyoruz. bunun dışında luyindama, oğulcan ve alpaslan ile yolları ayırmamız ve 19 yaş üzeri bütün genç oyuncuları kiralamamız lazım. çünkü türkiye kupasında dahi süre bulmaları zor.

    bu gelişmeleri yaşarsak kadromuz şu şekle bürünüyor;

    muslera-günay
    boey-dubois
    nelsson-kaan
    abdülkerim-emin
    angelino-kazımcan
    torreira-berkan
    oliveira-kerem
    zaniolo-yunus
    zaha-mertens
    kerem-barış
    ıcardi-bakambu-halil

    bu 23 kişiyi şu zamanda fiziki olarak yukarıya çekmek her türlü transferden daha yararlıdır. ıcardi, zaha, bakambu ve kerem geç geldi. torreira, oliveira ve zaniolo sakatlık yaşadı. bu oyuncular takımın bel kemiği niteliğinde. saydığım isimleri yukarıya doğru çekebilirsek güle oynaya bu periyodu atlatırız. sonrasında da rashica ve 8 numara çekerek kadroyu tamamlarız. eğer bu 23 oyuncu içerisinde yine gidecek olursa yerine transfer de yapabiliriz ama dediğim gibi acelesi yok. biraz transfer işlerinde durulup oynayacağımız kritik maçlara odaklanmamız gerekiyor.
  • 532
    ortaya atılan isimlerin birbiri ile farklı ancak belli bir şablona uygun isimlerden oluştuğu sezon. ortasaha için paredes gibi torreira'yı önde prese yollayabilecek pozisyon tutan bir regista rolü oyuncusu ismi çıktı ancak daha sonra muadili tarzda oyuncular yerine ndombele, fred tarzı koşan dribblingci mezzela tarzı oyuncuları duyduk. bu durum şampiyonlar ligi ve süper lig için çoğunlukla 4-3-3 ve 4-1-4-1 gibi farklı sistemleri kullanacağımızı düşündürüyor. okan hoca da farklı oyun tarzlarında oyuncuları takımda bulundurmak istediğine değiniyor çoğu röportajında.
  • 534
    bir an önce bitmesini istediğim transfer dönemi. yoksa transfer obezi taraftar çok kelle alacak gitmeyen oyuncular üzerinden.

    en basiti, elimizdeki zaniolo, oliviera, yunus, yusuf, midsjo, nelsson, dubois, morutan, mertens gibi oyuncuları elden çıkartmak için can atıyoruz yeni oyuncular gelebilsin diye.
    yukarıdaki oyuncuların çoğunun gitmesi belki galatasaray'ın menfaatine olabilir. ama şu şartlarda zaniolo, mertens ve nelsson'un gitmesini istemek bana hiç gerçekçi gelmiyor. yerini daha maliyeti uygun şekilde doldurman imkansız. yunus ve dubois rotasyonda işe yarayacak maliyeti uygun oyuncular.

    üvey evlat morutan zaten gidecektir. yusuf bir şekilde şansını değerlendiremedi ve en azından kiralık gidecektir. oliviera eğer bir takviye olmazsa kalır, üstelik kontratından çıkmak o kadar da kolay değil. nelsson'u satıp yerine ramos'u getirmek dünyanın en gereksiz işi olur. midsjo rotasyonda dahi olabilecek düzeyde değil o yüzden gitmesi en doğrusu.

    toparlamak gerekirse bu listeden zaniolo, mertens ve nelsson kesinlikle kalmalı. yunus, dubois ve sergio'nun duruma göre kalması, gitmesinden daha hayırlı.

    diğer oyuncular içinde çok kulis yapılmadan eğer gitmek istiyorlarsa güzel şekilde ayrılmaları lazım. yoksa bu taraftar gitmedikleri her gün için sosyal medyadan sövecek bu oyunculara.
    yok ya öyle şey mi olur? demeyin. oluyor. oldu.
  • 541
    galatasaray taraftrarinin genis kadro ve rotasyon gibi kavramlar ile tanistigi transfer donemi.

    uc kulvarda ilerleyecek olan ve ligde rakiplerinde hatri sayilir derecede iyi kadrolar kurmus oldugu bir sezonda sakatlanma ihtimalleri en yuksek pozisyonlar olan kanat pozisyonlarina yapilan transfer sayisindan neden rahatsiz oluyor taraftarimiz anlayamadim. ortasaha icin toreiraya bi yedek+kreatif bir oyuncu alinmasi yeterli olacaktir ama hucum bolgesinde ne kadar alternatif o kadar avrupada ilerleme ve ligde rahat etme anlamina geliyor.
  • 542
    cok hareketli gunler gecirdigimiz, aklimiza gelmeyenin basimiza geldigi, ilginc ama bir o kadar da heyecan verici bir donem olmakta su ana dek. daha koprunin altindan cok sular akacak gibi, bekleyelim gorelim. son konusulan tete ve zanilo haberleri sonrasi soyle bir yabanci oyuncu tablosu ortaya cikiyor:

    1. nicolo zaniolo —> tete?
    2. wilfried zaha
    3. victor nelsson
    4. sacha boey
    5. lucas torreira
    6. angeliño
    7. sérgio oliveira
    8. léo dubois
    9. cédric bakambu
    10. fredrik midtsjö —> olasi bir merkez orta saha?
    11. olimpiu morutan —> milot rashica?
    12. dries mertens
    13. fernando muslera
    14. mauro icardi
    15. yusuf demir —> kerem demirbay

    velev ki tete, rashica ve midtsjo yerine de bir merkez orta saha transferi gerceklesirse, tek buyuk eksik yine bir merkez orta saha olacak. sag bek alternatifin olmadigi icin dubois ya da turevi elde olmak zorunda olacagindan, nasil bir yol izlenecek acikcasi merak ediyorum.

    oliviera’dan ciksan, bu kez 2 merkez orta saha gerekecek, yok rashica’yi almayayim desen, kagit ustunde rotasyonun tamam olacak ama aklinda bir acaba hep kalacak.

    tete velev ki bittiyse isleri bir parca karistiracak. bu denklem nasil tamamlanacak hep birlikte yasayip gorecegiz. guvenimiz tam.
  • 543
    asıl bombayı şampiyonlar ligine kaldığımız kesinleştiği zaman patlatacağımız dönem bence.

    geçen sezonun yarısından beri ortasahada alarm veriyoruz, bunu hepimiz gördük, eminim okan hoca ve transfer ekibi de görüyordur. şimdiye kadar yapılan transferlere bir şekilde ikna oluruz da ortasahaya yapılmayan transfere kolay kolay ikna olamayız. bu yüzden asıl bombayı orada patlatacağımızı, şampiyonlar ligi kalitesinde bir oyuncu alacağımızı düşünüyorum.

    kerem, oliveira, torreira, berkan ligi götürür onda sıkıntı yok ama avrupa maçları için torreira hariç hepsi yarı yolda bırakır gibi. (kerem hakkında net bir şey diyemiyorum)
  • 545
    ayaklarımızla yere basmayı unuttuğumuz bir döneme evrilmiştir. bir geceden bir sabaha kadar tete’ler, ramos’lar, de bruyne’ler havada uçuyor. milletin derdi galatasaray izlemek değil de twitterda ilk 11 kurup fotosunu paylaşmak, fenerlilerle maytap geçmek gibi. şampiyon kadro bir senede bu kadar değiştirilir mi, spesifik bir pozisyon bu kadar şişirilir mi, 3 tane yerli ligde kim oynayacak sorgulayan yok. 2 ayda bayern olmuşuz, 10 seneyi domine etmişiz, avrupada kupayı çoktan getirmişiz gibi konuşuyoruz. torreira sakatlanırsa berkan ile oynarsın uefa finalini. nasıl plan?

    bir transfer döneminde takımın yaş ortalamasını niye bu kadar yükseltiyoruz da para getirebilecek boey, nelsson tarzı potansiyellere yönelmiyoruz onu da sorgulayan yok gibi. yaşı 30 olan oyuncuyu görünce “oo iyi 3 sene oynar.” diyip gerisini sorgulamıyoruz bile. elimizde bir sezon cl oynatıp iyi bir satış yapabileceğimiz oyuncuların en önemlisi olan zaniolo’yu satıp 10 numara için yerine 30luk talisca’ya yıllık 10 milyon bağlamaya okey gibiyiz. sebep de beşiktaşlıların canını sıkacak olması. *

    yüksek uçarsak düşüşümüz sert olur. bir önceki sezonu 13. bitirdiğimizi unutmadan çok kritik cl ön eleme maçlarımıza odaklanmalıyız artık camia olarak. 1 sezon futbol hiç oynanmayıp sadece transfer dönemi olsa da twitterda goygoy çevirsek diye bekleyen değişik bir taraftar kitlesine dönüştük.
  • 548
    2019-2020 transfer döneminde falcao, babel, nzonzi, lemina, seri, andone, emre mor gibi isimler alınmıştı. transferle itiraz eden kim varsa vasat sevici, gizli fenerli olmakla suçlanıyordu. bugüne gelirsek hala aynı değişen bişey yok. o sezon itiraz edenler haklı çıktı. geçen sene ıcardi bir kumardı tuttu. mata kumardı tutmadı. mertens tuttu. her transfer bir risktir. bizim gibi borcu olan takımlar sürekli kendi gerçekleri dışında transfer yaparak bayern olamazlar. bu sezon işler kötü giderse olacakları size söyleyeyim. ilk olarak ffpden darbeyi yiyeceğiz. sonra ıcardi, zaha gibi yüksek maliyetli isimleri elden çıkarmaya çalışacağız fakat hiçbiri parasını almadan gitmeyecek. sonra gençleşme politikası diyeceğiz. düşük ücretlere oynayan yerli çocuklar takımını bir yerlere götürecekler. sonra zengin başkan gelecek. paraları harcayacak sonra tekrar aynı döngü devam edecek. galatasaray 2000'den bu yana hep aynı döngü içerisinde.
  • 549
    bu seneki operasyonun başarılı olması için 2 kritik evre var. 1.si içinde bulunduğumuz sezon kendimizi şampiyonlar ligi gruplarına atmak. zalgris maçları zorlu geçse de kağıt üstü en güçlü favoriyiz bu konumda. 2.si ise ligi en az ilk 2’de bitirmek. tr liginde şampiyon ile 2. arasındaki ödül farkı yok denecek kadar az. ancak bu seneden farklı olarak gelecek sene lig 2.si de şampiyonlar ligi ön elemelerine katılacak. yani art arda 2 kere şampiyonlar ligi grupları yaparsak bu çark çok rahat döner.
  • 550
    sanırım az çok herkesin aklında olanları yazacağım.

    maalesef sergio ve midtjsö orta sahası bu ileri ucu taşıyamaz. onların yerine çok iyi iki orta saha alınmalı (gravenberch ve parades?). yusuf kiraya verilmeli. rashica gelecekse morutan satılmalı ya da oynama garantisi ile kiraya verilmeli. zaniolo maalesef satılmalı. mertens gidecekse yerine dybala yada griezman gelmeli.
    son olarak eğer ki nelsson satılacaksa yerine mutlaka ramos gibi tecrübeli bir oyuncu tercih edilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın