• 553
    hala sekiz numara arayışında olmamızı garipsiyorum doğrusu. berkan ve midstjö pozisyon tutarak oynamayı seven oyuncular değil. dolayısıyla torreira yokken oliveira da çöküyor. muhtemelen kerem oynadığında o da kötü gözükecek. oliveira, kerem, berkan, midstjö derken dört tane sekiz numara var. yana yakıla sekiz arayacağımıza torreira'ya yedek bulmamız gerekiyor acilen.
  • 554
    kerem aktürkoğlu, kazımcan ve barış alper karakterinde bir iki tane daha genç yerli oyuncu takıma katsak müthiş olur. bu oyuncular bize hem çok ciddi taktiksel esneklik kazandırıyor hem de yabancı sınırına karşı elimizi güçlü tutuyor. ayrıca galatasaray'da çalışkan, azimli ve yetenekli türk futbolcuları görmek müthiş heyecan veriyor. *
  • 555
    disiplini asla elden bırakmamak gerekir ancak şampiyonlar liginde 2. tur aşamasını çok büyük olasılıkla aştık. olimpia'ya sami yen'de 4-0 yenilecek halimiz yok.

    diğer eşleşme hala ortada ama onlara da daha 2 hafta var. o 2 hafta içinde icardi toparlayacak, torreira, zaha, zaniolo, demirbay dönecek.

    bu süreç içerisinde bir orta saha da aldığımız takdirde artık satışlara başlayabiliriz diye düşünüyorum. ne olur ne olmaz, elemelerda lazım olur diye tutuyoruz büyün oyuncuları belli ki. ama artık hem bu turun fiilen bitmesi, hem diğer turda artık as oyuncuların devreye girecek olmasıyla birlikte çok geç olmadan ve oyuncularımızla ilgilenen kulüpleri küstürmeden yolları ayırmaya başlamalıyız.
  • 556
    o kadar güzel o kadar tatlı bir takım kuruluyor ki emeği geçenler sağolsun.

    bir adet 6 ve 8 olmak üzere 2 orta saha transferi+rahisca eklendiği taktirde galatasaray önümüzdeki 3-4 transfer dönemi ayrılan futbolcular dışında transfere dahi ihtiyacı olmayacak. takımın her mevkisinde her yaş aralığından muazzam bir repertuvarı olacak. ve tamamına yakını çok üstü düzey isimler.

    önümüzdeki sezon muslera ve mertens'in sözleşmeleri bittiği durumda da avrupai bir yaş ortalamasına sahip olacak.
  • 557
    yönetimin eleştirildiği tek nokta olan 8 numara transferinde bence doğru olanın yapıldığı transfer sezonu. 8 numara için belli ki ses getirecek bir isim peşinde koşuluyor. zannediyorum ki oyuncuyla belli şartlarda da anlaşıldı ama oyuncunun bir isteği var. o da cl arenasında boy göstermek. onun içindir ki bu bölge için transfer süreci bu kadar uzadı. bu sürede de yönetim boş durmayıp bu bölgede kaliteyi de kerem demirbay transferi ile arttırmış, çeşitlendirmiş oldu ki bu da yerinde bir hamledir. demem o dur ki "kapalı tribün, sakin olalım"
  • 558
    artık bazı taraftarların iyice transfer obezi haline geldiği periyot.

    zaha ve tete alınıyor zaniolo var, halen rashica isteniyor. kerem'e filan gelemedik daha.

    kerem demirbay alındı. diyelim ki kendisi rotasyon için düşünüldü. yaz başından beri orta saha bekleniyor ki ben de bekliyorum. şimdi bir de o beklenti ikiye çıkmış bir 6, bir 8 numara şart deniyor. hadi oliveira'yı geçtim, torreira varken hem 6 hem 8 numarayı ne yapacaksınız? nerede oynatacaksınız ikisini birden?

    kalan sürede tete yerine parades ve rashica alınıp transfer dönemini bitirsek benim için daha güzel olurdu. şimdi tete gelince rashica olmayacak gibi. zaniolo, boey, nelsson gitsin istemiyorum. tete ve zaha gerekli miydi bilmiyorum. bunu zaman gösterecek.
  • 559
    zaha, tete, bakambu, halil dervişoğlu, günay güvenç, angelino, mauro icardi transferleriyle devam ettiğimiz sezon.

    bakıldığında bu sezonu en verimli geçiren takımız. sürekli ve ölçüsüz şekilde transfer istemek, diğer yazar arkadaşların söylediği gibi "obez" olmak ve yönetimi, teknik ekibi bu şekilde baskı altına almak doğru değil.

    nokta atışı 1-2 transferle daha bu transfer sezonunu kapatmalıyız ve artık saha içini konuşmalıyız. bu transfer sezonu kadar yoran bir transfer sezonu da olmadı bu arada (yoran kulüp değil taraftar).
  • 560
    tete transferinden sonra tahminimce zaniolo takımdan ayrılacak. zaniolo iki taraf için de win-win bir süreçti ve kendisi de bunu görerek imza attı. yabancılardan sergi-midstjo-morutan ve dubois için taliplerin olduğu, yerlilerden ise yunus ve yusuf’un ayrılcağı yönünde bilgiler geliyor.
    sanırım şu şekilde yol alacağız. sağ kanatta tete eklenmediği için yazamadım. kerem ile zaha ise bol bol yer değiştirecektir.
    https://galatasaray11.com/e/1n8pq6zv
    yedek kadroda ise sağ açıkta rashica, dubois ayrılırsa sağa bir türk sağ bek ya da ali turab-kaan ikilisi ile kotarılabilir.
    https://galatasaray11.com/e/jvxoj1ev

    sayılar yerli sınırına göre düzenlenip, performansa göre gerekli gir çıklar gerçekleştirilir.

    bu planda gidenler(44.5m zaniolonun bonusu düşünce 41 civarı.)
    sergi oliveira-bonservissiz(maaş yükü nedeniyle zor)
    zaniolo-28m
    midstjo-1m
    dubois-1.5m
    yunus-7m
    yusuf-3m
    morutan-4m

    gelenler(18m)
    8 numara-8m
    rashica-7m
    tete-3m imza
    sağ bek-2m

    hal böyle olunca 13 yabancı olmuş olacak ve 1 kişilik boşluk stoper ya da sağ bek için kullanılabilir.

    not:kimse gitsin kalsın demiyorum, sadece plana yönelik öngörü. gs’nin tüm oyuncuları ayrı ayrı değerlidir, bu transfleri de yönetim ve teknik ekip en uygun gördükleri şeklinde gerçekleştirir.
  • 562
    kadroda hala luyindama, alparslan ozturk, ogulcan çağlayan gibi 2. lig seviyesinde bile forma giyebilecegi belli olmayan oyuncular var.

    kadroda başka bir evrende takımın önemli silahı olabilecekken şuan ıskartaya çıkmış morutan, yunus, midsjo, yusuf gibi takimdan bedel karşılığı gönderilmesi gereken oyuncular var.

    iyi bir teklif gelirse gitmesi çok can sıkmayacak zaniolo, dubois,oliveria gibi oyuncular var.

    bence tete, rashica ve parades transferlerini tamamlayıp ya da tamamlandi gözüyle bakıp artık tüm mesaimizi bu yukarıda saydığım oyuncuları uygun şartlarda paralar kazanarak yollamaya ayırmamız lazım. transfer dönemleri belki ligin bile ötesinde ilgi çeken dönemler ama transfer obezi olan insanlara bile fazla gelecek kadar transfer yaptık. daha fazla yeni yüz görmeye bence gerek yok. hamza hocanın deyimiyle dengeler önemli, yeter artık ne bizim takimda ne ligde denge menge bırakmadık...
  • 563
    transfer obezi olabileceğimiz yönündeki yorumlara katılmıyorum. bu takim bir aksilik olmazsa sezon boyunca yaklaşık 60 maç oynayacak ve geçen yıldan farklı olarak farklı oyun planlarıyla oynamak durumunda kalacak. avrupa'da geçiş oynarken ligde dominant bir oyun ortaya koyması gereken de bir sürü maç olacak. bence bizim gibi avrupa ölçeği için orta ancak ligini domine eden takımların en çok takıldığı konu da bu. hangi oyun sistemine göre oyuncu alacağımızı ve oynayacağımızı bilemiyoruz. (bkz: 2021-2022 sezonu galatasaray futbol takımı kadrosu) harika bir geçiş hücumu takımı olarak avrupa'da ilerlememize rağmen ligde 13. olduk. bunun temel sebebi ise oyuncuların neredeyse hepsinin geçiş hücumu oynayabilecek ancak kapanan takımlara karşı çözümü olmayan oyunculardan oluşması ve sistemin buna göre kurulmasıydi. bence bu sene yapilan en dogru hamle birbirinden neredeyse tamamen zıt oyunculara yönelinmesi. bu taraftarda "acaba bir plan yok mu" endişesi yaratsa da bence tam tersi cok net iki plan olduğunu gösteriyor. savunmamız ve beklerimiz arasında direkt hücumcu bek de var (bkz: jose angel esmoris tasende angelino) savunmacı bek de (bkz: sacha boey) denge beki de (bkz: leo dubois). savunma rotasyonunda süpürücümüz de var (bkz: abdülkerim bardakcı) denge stoperimiz de (bkz: victor nelsson). kanat rotasyonunda açık alan driplingcimiz de var (bkz: nicolo zaniolo) (bkz: barış alper yılmaz) dar alanda iş yapan incecimiz de (bkz: kerem aktürkoğlu). orta sahaya baktığımızda savaşçımız da var (bkz: lucas torreira) dinamomuz da (bkz: berkan kutlu) oyun kurucumuz da (bkz: sergio oliveira) (bkz: kerem demirbay). forvet hattinda yine birbirinden farkli ozellikleri bulunan üç oyuncumuz var ki bir tanesi bütün sistemin çalışmasını saglayan beyin gorevi gorecek (bkz: mauro icardi). yani aslinda bir takimdan iki plan cikarmak yerine teknik ekip ve yönetim iki takim iki plan doğrultusunda hareket ediyor gibi çünkü dediğim üzere bu sene oynanacak cok mac var zaten. eger orta sahaya yine icardi modelinden herşeyi yapabilen ama bir özelliği ile gerçekten öne çıkan (pas, savunma veya fizik güç gibi) bir oyuncu alınabilirse tam bir bukalemun takıma dönüşeceğiz ve her oyuncuyu oyuna dahil edebildigimiz, yerine göre yüksek performans verebilecek mukemmel bir kaos yaratmış olacağız. bu takımı izlemeyi iple çektiğimi soylemeliyim.
  • 565
    çok verimli geçirdiğimizi düşündüğüm dönem.

    (bkz: #3676253) burada ortasaha transferinin mutlaka olması gerektiğini yazmıştım.

    son maçta da gördüğümüz üzere bizim takımın stoperleri s.o.s veriyor. eleme, lig maçlarını yediğimizden bir fazla atarak bir şekilde atlatırız da şampiyonlar ligi'nde başarı istiyorsak eğer her ne kadar çok sevsem de nelsson-apo ikilisiyle rahat maçlar çıkarmayız. belki ortasaha transferi, torreira'nın dönüşü onları rahatlatır ama gördüğüm kadarıyla bir şeyler aksıyor savunma kısmında. nelsson'da sorun yok, sanki apo'da sorun var gibi geliyor bana.

    sergio ramos'un adı bizimle geçiyor, kısa vadeli çözüm olabilir. benim asıl gönlümden geçen inter, milan, arsenal seviyesinde top oynamış, 27-30 yaş arası hırvat, çek, sırp stoperler. tekmeye kafa sokacak adam lazım.
  • 566
    bizim acimizdan mukemmele yakin geciyor olan transfer donemidir. superlig acisindan ise bu kadar kotu bir transfer donemi hic gormemistim. anadolu takimlari oyle ya da boyle is yapacak adam alirlardi, bir iki tane yildiz alirlardi. transferlere baktigim zaman takimlarin cogunlugu 2-3 transferle transferi kapatmis gibi duruyor. sanirim ciddi bir ekonomik krizle basbasayiz.
  • 567
    alınan oyuncular, özellikle kanat bölgesi için yapılan transferler epey bir tartışma konusu oldu ama konuyu açmak da fayda var bence.
    evet kağıt üstünde çok kalabalık bir kanat rotasyonu var ama aslında öyle değil.
    şimdi ilk önce morutan, yunus ve yusuf’un kiralık gideceğini hepimiz biliyoruz.
    bu çocuklar iyi performans sergilerse en az toplam 15 milyon euro kazanırız.
    zaniolo için gitti gözüyle bakıyorum artık.
    tete geldi, muhtemelen rashica da gelecektir.
    şimdi elimizde zaha gibi premier ligin müdavimi bir futbolcu var.
    bizimle şampiyonlar liginde iyi bir sezon geçirirse premier ligden orta sıra takımı ihtiyacı da varsa şak diye 15-20 milyon euroyu masaya koyar.
    bi bakmışsınız o çok dolu dediğimiz kanat rotasyonu eriyip gitmiş.
    bu transfer döneminde merkez orta saha için geç kaldık ama onun da sebebi çok kaliteli oyuncuların alınmak istemesi.
    daha önce de yazmıştım, bizim kadromuz fenerbahçe gibi şişik değil.
    elden çıkarmakta zorlanacağımız bir oyuncu da yok.
  • 569
    torreira’yı tamamlayacak bi box to box oyuncu alırız inşallah. forvet arkasına da griezmann, dybala ikilisinden birini alabiliriz umarım. bence ortasaha merkezi kadar önemli. mertens’i çok beğeniyorum. takıma ofans anlamında katkı sağladığı gibi defansif olarak akıl katıyor. ama ofansta sanki biraz daha iyisine gitmeliyiz diye düşünüyorum. açıkcası mertens’in olmadığı senaryoda zorlanacağımızı düşünüyorum. bu yüzden torreira’nın yanına gelecek adamın ofanstan çok baskıya ve prese katılan tarzda olmasının iyi olacağını düşünüyorum. bunu be şekilde çözebilirsek forvet arkasına çok yetenekli bi adam istiyorum. inş griezmann olur. olmasa dybala.

    bu arada forvet arkası pozisyon için hep zaniolo’yu denenmesini istemiştim. ama nasip olmayacak galiba.

    acaba çin ligi’ndeki oscar’ın durumu nedir. baya yetenekliydi.
  • 572
    bu transfer dönemi 15 eylül 2023'te bitecek. bu avrupa'dan ortalama 2 hafta daha fazla süre demek. son birkaç yıldır yani pandemiden beri böyle. açıkçası türkiye ligi transferde bunun ekmeğini hep yedi. kadroda düşünülmeyen ama başka bir transfer penceresi de kalmayan büyük futbolcular bile bu sayede türkiye'ye getirildi. en bariz örneği de icardi ve zaniolo zaten. ama 23-24 sezonunda şampiyonlar ligi olduğundan ve onun kadro kayıtları eylül başında bittiğinden bu sefer akşam pazarına kalamayacağız. bu sefer fırsat transferi yok maalesef. 22-23 sezonu transfer dönemleri ile 23-24 sezonu transfer dönemleri arasında bu yüzden temel bir yaklaşım farkımız olmak zorundaydı. ve bu dezavantajlı bir durumdu. buna rağmen transferde büyük iş başarıldı diye düşünüyorum.
  • 575
    şöyle bir hayalim var, şeffaf bir şekilde tüm kulüplerin kalan transfer bütçeleri kamuoyuna açık olacak, böyle sürekli canlı bir ekranda yayınlanacak, herkes bilecek kendi takımı daha ne kadar para harcayabilir, ne kadar harcayamaz.

    başka türlü hiçbir şekilde doymayacak, çok fazla işsiz güçsüz insan var. alıyorsun doymuyor, getiriyorsun doymuyor, hayatında hiç bütçe yönetmemiş, paranın ne olduğuna dair hiçbir fikri yok, durmadan istiyor, doymaksızın istiyor.

    diğer takım taraftarlarını geçtim, beni ilgilendirmiyor. galatasaray olarak şampiyon takımın üstüne dünyaca ünlü solbek almışız, orta sahaya, önceki kulübünde transfer rekoru kırmış bir 8 numara çekmişiz, ligimizde son yılların en özel topçusunu bonservisiyle kadromuza katmışız, milli ve gayrimilli iki iyi forvet yedeği getirmişiz, rakibimizin elinden brezilya pasaportlu bir kanat yıldız potansiyelini kapmışız, zaha'yı zaten saymıyorum, o çilek tarlası. mutluluk gözyaşı dökeceğine ateş püskürüyor koca yürek.

    üstüne 3 itfaiyenin söndüremeyeceği yangınlar, niye çünkü dibi yanan rakibimiz 30 yasında, kontratının son senesindeki topçuya 15 milyon euro para gömmüş. hemen cevap olarak mıdstjo'yu gönder, oliviera'yı göm, berkanı sallandır, yerine 3 tane dipçik gibi ortasaha çek, çünkü güzel kardeşimin canı öyle istiyor, çünkü hayatında keyif alabileceği başka hiçbir şey yok, tek eğlencesi galatasaray'ın transfer tahtası.

    akşam son şampiyon puan kaybederse sen gör gümbürtüyü, daha son düdük çalmadan koşacaklar var, "ama ben demiştim, hani de benim 20 milyon euroluk 8 numaram" diye sözlüğe yazmaya. hagi ve moderasyon iyi dayanıyor vesselam, halbuki ne guzel itikat, önce düstur, sonra galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın