• 151
    takımımız adına çok ismin duyurulduğu dönem.

    geleceğe yatırım yapmanın elzem olduğu bu dönemde yabancı sınırının getirilmesiyle birlikte gurbetçi futbolcular ve türkiye’de oynayan yerli futbolcular için gün doğdu.

    fakat bunların dışında bu durumu lehimize çevirebiliriz.

    örnek ise taylan antalyalı ve kerem aktürkoğlu

    bunun sebebi ise ister 3. ligden gelin ister ortalama bir takımdan galatasaray ile milli takıma yükselebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz mesajı vermesi.

    biz olur da
    florentino luis

    gedson - alexander cicaldau

    gibi bir orta saha kurabilirsek. kanat ya da beklerden biri ya da stoper türk olmak zorunda. buna istinaden antalyaspor’da forma giyen bünyamin balcı ve bursaspor ‘da forma giyen ismail çokçalış sağ bek için değerlendirilebilir.

    muslera sonrası karanlık dönem için ise göztepe’de forma giyen irfan ile kayseri’de forma giyen doğan birinci öncelik olabilir.

    orta saha için ise berkan kutlu , berkay özcan, halil akbunar, gökdeniz bayrakdar gibi isimleri alabiliriz.

    forvet ise halil dervişoğlu, eren dinkci, ercan kara gibi isimler genç olarak düşünülebilir. yedek beklemeyi sorun etmeyen adem büyük tekrar takıma alınabilir.

    bu hamleler ile ne kuralı gelirse gelsin üstesinden gelebiliriz.

    galatasaray’ımız için hayırlı bir dönem olur umarım ..
  • 152
    ———————-boupendza——mostafa—————————

    ————— ——-cicaldau——-gedson——————————

    alex moreno————————————————mert müldür

    ——-————————florentino luis——————————-

    ————-—-marcao——-alpaslan——-kaan ayhan———-

    ————————————muslera————————————-

    halil akbunar
    kerem aktürk
    ömer bayram
    taylan antalyalı
    stoper transferi
    stoper transferi
    emin bayram
    santrafor transferi
    halil dervişoğlu
  • 155
    büyük bir yerli transfer hamlesiyle geçireceğimize benzeyen transfer dönemi. doğrusu da bu. hazır ffp de yokken halletmek lazım. şimdi sahada olacak 3 yerli bulursun ama 6 yabancıyla oynayabileceğiniz sene çok sıkıntı olur. eski yönetimin kaptırdığı futbolcular alınabilseydi bir tık daha rahat olurduk.

    defansif orta saha ve 10 numaraya yabancı şart ama, özellikle de dos'a.
  • 156
    1,5 milyon euroya 20 yaşında 1. ligin en iyi oyuncularından biri ile anlaştığımız söyleniyor ama bu transfer beğenilmiyor. kendisini takip eden biri olarak onyekuru ile arasında açıkçası kalite farkı göremiyorum. onyekuru yabancı olduğu için daha sempati ile bakılıyor sanırım ama mental olarak kendisini geliştirecek bir oyuncu değil onyekuru. barış alper eksikleri olsa da 1 sezondur 1. ligde oynuyor, 30 küsür maç oynamış. ayrıca türk. rakiplerimiz alınca ağzımız sulanıyor ama biz alınca çok diyoruz. 1,5 milyona çok diyeceksek beklemeyelim hiç transfer biz. son olarak ben de altyapı oyuncuları oynasın diyen biriyim ama 1. lig seviyesinde yunus bile barış alper kadar oynamadı. abdussamed 2. ligde oynadı onun haricinde net olarak 11 oyuncusu olan kimse yok. abdussamed, ali yavuz, yunus hariç hiçbirinden çok bir beklentim yok.
  • 157
    transfer dönemi taslağı şu şekilde olan bir kadro kurmamızı umuyorum;

    kale: muslera-berk-fatih
    stoper: marcao-luyindama-emin-alpaslan-transfer1
    sağ bek: omar-yedlin-transfer2
    sol bek: transfer3-ömer-taşdemir
    6 numara: taylan-transfer4
    sol iç: transfer5-emre kılınç-emre akbaba
    sağ iç: transfer6-aytaç-transfer7
    sağ kanat: transfer8-oğulcan
    sol kanat: kerem-transfer9-transfer10-arda
    forvet: mohamed-transfer11-babel

    gidecek isimler: okan (maalesef kiralanmak istemiş)-feghouli-falcao-jesse-diagne-ozornwafor-yunus (kiralık)

    gelecek isimler;

    transfer1: stopere yerli bir alternatif, kaan ayhan olur gibi duruyor.

    transfer2: sağ beke yerli bir alternatif, bu transferde de gelecek hafta gelişmeler olabilir deniyor, bünyamin balcı diyenler var, ismail çokçalış diyenler var.

    transfer3: alex moreno, george bello, bernardo gibi isimler geçiyor.

    transfer4: florentino luis, patrick berg, hidemasa morita, jorman campuzano gibi isimler geçiyor.

    transfer5: tartışmasız gedson carvalho fernandes.

    transfer6: olimpiu morutan, alexandru cicaldau gibi isimler geçiyor.

    transfer7: burak ince kontenjanı*.

    transfer8: adam ounas, steven berghuis, andriy yarmolenko gibi isimler geçiyor. ama ben buraya en az bu isimler kalitesinde ismi basına hiç yansımamış bir transfer yapabileceğimiz düşüncesindeyim.

    transfer9: henry onyekuru

    transfer10: barış alper yılmaz (transferini bitirdik gibi görünüyor)

    transfer11: halil ibrahim dervişoğlu, olmazsa eren dinkçi gibi alternatif.

    ayrıca fatih'i yollayabilirsek yerli bir kaleci ve luyindama giderse yabancı bir stoper alacağız gibi duruyor. satışlara bağlı olan bu 2 hamleyi saymazsak alternatifler arasından seçtiğim oyuncuları da ekleyince kadromuz şöyle bir şeye dönüşüyor;

    kale: muslera-berk-fatih
    stoper: marcao-luyindama-emin-alpaslan-kaan
    sağ bek: omar (?)-yedlin-bünyamin (sakatlık dönüşüne bağlı olarak daha ucuza alabileceğimiz ismail)
    sol bek: moreno-ömer-emre taşdemir
    6 numara: taylan-berg
    sol iç: gedson-emre kılınç-emre akbaba
    sağ iç: morutan-aytaç-burak ince
    sağ kanat: berghuis (çok zor olduğu söylense de)-oğulcan
    sol kanat: kerem-onyekuru-barış alper yılmaz-arda
    forvet: mohamed-halil-babel

    takımdaki geleceği belli olmayan omar dahil 13 yabancı ve 18 yerli ile birlikte toplam 31 oyunculu bir kadro. kadronun genişliği ideal sayıdan biraz fazla olsa da gelecek sene kuvvetle muhtemel 60'a yakın maç oynayacağımız ve scott piri idmanlarından dolayı kısa süreli sakatlıklarımızın sayısı fazla olacağı için geniş kadroya ihtiyacımız olacak. fatih hoca oyuncular arasındaki hiyerarşiyi ve nerede hangi rotasyonları yapacağını sezon öncesinde doğru şekilde belirleyebilirse geniş kadrolarda görülen kadro istikrarsızlığı sorununu da yaşamayız diye düşünüyorum. yine de yukarıdaki kadrodan 2-3 oyuncu düşürerek 28-29 kişilik bir kadroyla da başlayabiliriz sezona.

    gedson-moreno-halil 3'lüsünü opsiyonlu kiralayacağımızı düşünecek olursak bu kadroyu kurmak için çok ciddi bir bonservis harcaması yapmamıza gerek yok. bir tek morutan'ın bonservisi cep yakıyor ama onun için de başkanları 15 gibi absürt bir rakam söylese de oyuncu bizi çok istediği ve oyuncunun henüz milli takıma davet almamış olduğunu göz önünde bulundurarak 7-9 bandında bitebileceği söyleniyor. diğer oyuncuları da maksimum 3 küsüre bitiririz gibi duruyor. toplam harcamamızın maksimum 20 milyon euro civarında olacağı düşüncesindeyim. bunun 6-7 civarı bir kısmını diagne'den sağlarsak net 15 milyon euro'luk bir operasyonla hem çok kaliteli hem de acayip potansiyelli bir kadro kurmamız mümkün. üstelik bu operasyonu gerçekleştirirsek maaşları bayağı bir düşürmüş olacağız (sırf falcao-feghouli-diagne 3'lüsü yılda 12 milyon euro'dan fazla alıyor).

    bu transfer dönemine mahsus bolca para harcamamız gerekiyor çünkü bu dönemki harcamalarımızla çekirdeğimizi oluşturacağız ve gelecekteki transfer dönemlerinde çok daha hesaplı olabileceğiz. oldukça potansiyelli bir kadro kurup hem başarılarımızla hem de gelecek dönemlerdeki oyuncu satışlarıyla ekonomik açıdan çok daha iyi bir noktaya gelmemiz mümkün. bu sebeplerden dolayı bu transfer döneminde mali açıdan mümkün olan maksimum tutarı harcamalıyız transfere.

    not: yukarıda yazdığım hamleleri tamamıyla gerçekleştirmek hiç kolay iş değil ama ben burak elmas yönetimi'nden yüksek yüzdeli bir transfer dönemi bekliyorum. bu entry burada dursun, bakalım transfer döneminin sonunda bu operasyonun ne kadarını gerçekleştirebilmiş olacağız?
  • 158
    19 haziran 2021 galatasaray seçim genel kurul toplantısı'nda başkanlığa burak elmas'ın gelmesinden bu yana henüz herhangi bir resmi dış transfer yapamamış olduğumuz dönemdir. transfer dönemi daha önce başladı ama bizim için seçimlerden sonra başladı.

    birkaç iç transfer açıkladık. aytaç kara ve 'alpaslan öztürk' dış transferle alındılar bir tek ama seçimler öncesiydi ve bonservissiz. fatih terim ve arda turan'ı resmen açıklamamamıza rağmen antrenmanlarda yer veriyoruz kendilerine. düşünün koskoca fatih terim ile yola devam diyoruz ama anlaşma detayları açıklanmadı kap'ta.

    bahsi geçen borç meselesi sanırım gerçek yoksa şimdiye kadar neden açıklanmasın? 27 haziran 2021 galatasaray dinamo bükreş maçı ile hazırlık maçlarına bugün başlıyoruz. başımızda fatih hoca olacak(mı?).

    henry onyekuru'nun transferi ise gün geçtikçe yalan olacak gibi. hem yabancı kuralı hem de o bölgede sayıca yeterli yerli oyuncunun bulunması nedeniyle ilk tercih olmaktan çıkmış gibi duruyor. belki monaco'yu daha düşük bonservise ikna edersek alınabilir gibi duruyor.

    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı'na kaldı yaklaşık 3 hafta ve hala kadromuzu güçlendirecek transferler gerçekleşmedi. umarım en geç bu hafta içerisinde şart olan bölgelere transferleri yapmayı başarırız. ki bu hafta yapılacak transferler bile artık geç transfer olmuş olacak bizim için(şampiyonlar ligi için). ne zaman gelecekler de takıma alışıp faydalı oynayacaklar.

    edit: burak elmas yönetimine laf söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. ekonomik bir engel var belli ki. ama olabildiğince işleri çabuk yapmalılar.
  • 159
    fatih hoca ve yönetim uygun olanı yapar ama kendi düşüncelerimden bahsedersem...

    geniş kadroya 14 yabancı yazmanın hem gereksiz hem de takımı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum, en fazla 11-12 ideal olur. geçmişte 6 ay linnes'i yazmadık. nagatomo'yu yazmadığımız bir yarım sezon var. parasını verdiğimiz futbolcudan yararlanamadık.* bu lanet kural devam ederse* 2 sene sonra 6'ya kadar düşecek. seneye yeni transfer yapmak istediğimizde kontenjan nedeniyle elden çıkarmak içinde uğraşma riskleri var.* 2010'lu yıllarda çok yaygındı.* fenerbahçe özellikle yabancıları parasını verip fesh eder sonra yeni transfer yapardı.

    kaleci hakkımızı zaten yabancıdan yana kullanıyoruz. geri kalan 7 kişilik* kontenjan için 13 yabancı tutmak bana fazla geliyor.

    fernando muslera
    marcão
    christian luyindama
    deandre yedlin
    omar elabdellaoui
    ryan babel
    sofiane feghouli
    mostafa mohamed

    valentine ozornwafor
    jesse sekidika
    falcao
    mbaye diagne

    an itibariyle 12 sözleşmeli yabancı var.
    ayrılma olasılıkları üzerine senaryo çizersek diagne, falcao, sekidika, ozornwafor ile yollar ayrılırsa 8 yabancılı bir kadro oluyor.*

    12 yabancı gibi geniş kadro düşünürsek ve yukarıda yazdığım 8 futbolcunun takımda kalması senaryosunda 3-4 nokta transferle yabancı transferi kapatmak kafi gibi duruyor.(u: omar takıma geç girer veya hiç girmez senaryosunda yinede 14 doldurup omar'ı yazmamaya gerek yok)
    -sol bek*
    -8 numara* (yabancı sınırı olmasa 2 tane ihtiyaç vardı normalde)
    -6 numara(yerli tranferlerin akıbetine göre düşünülebilir)
    -kanat veya forvet (yerli transferlerin akıbetine göre düşünülebilir)
    feghouli elden çıkarılma olasılığında maaş bütçesi rahatlamasından da dolayı çok iyi bir kanat transferi bekliyorum. ama feghouli'nin gideceğine inanmıyorum.
  • 163
    başlamış olan dönemdir. 27 haziran 2021 galatasaray dinamo bükreş maçı eksiklerimiz gayet iyi göründü. kendimce yorumlamak istiyorum.

    sağ bek; yedlin katkı sağlayacaktır. omar'ın durumu belirsiz ancak sanırım dönse bile ligin ilk yarısında olmayacak. bu nedenle mutlaka transfer yapılmalı.

    stoper; donk'un durumunu bilmiyoruz. luyindama sakatlığı sonrası disiplin problemi de eklenince gözden düştü. tabii bunda mariano'nun yokluğunun da payı var. yine de bence hala çok iyi bir stoper. kendisine destek olunmalı.
    marcao ile sözleşme yenilendi, alpaslan geldi, emin var.

    sol bek; transfer şart. ömer iyi niyetli ama taşdemir'e güvenilmiyor malaesef.

    ön libero; taylan'ın sakatlık problemi var. aytaç katkı vereceğini gösterdi. yine de aytaç'ı önde kullanıp alternatif bir 6 numara alınmalı.

    orta saha; feghouli takımda kalacaksa merkez orta saha olarak değerlendirilmeli. akbaba'nın durumu hala net değil. arda, emre kılınç, aytaç, ömer bana göre 8 numara rotasyonu için yeterli değil. mutlaka en az 2 takviye olmalı.

    kanat forvet; kerem, arda, feghouli, emre kılınç, babel, yunus, akbaba, ali yavuz gibi bol alternatifimiz var. onyekuru muhtemelen gelecektir.

    santrfor; yıllar sonra en sorunsuz olan alanımız. falcao gönderilip halil tekrar kazandırılırsa yeterli olacaktır.
  • 165
    gündemdeki isimlere bakınca geçen sene kiralık olup ayrılan futbolcuları tekrar kiralayıp üstüne 1 sol bek 1 stoper alacakmışız gibi duruyor.

    aytaç, alpaslan, barış alper de geldi diyeceksiniz ama bana göre vasat bir kadromuz var. barış alper’i hiç bilmiyorum ama aytaç ve alpaslan fark yaratacak futbolcular değil. takıma minimum 4-5 kalifiye futbolcu lazım.
  • 166
    galatasaray'ın aytaç kara, alpaslan öztürk ve barış alper yılmaz transferleri ile emre akbaba ve arda turan sözleşme yenilenmeleri dışında en az 8 transfere daha ihtiyacı var bana göre. olası satışlar ile bu sayı çift hanelere de ulaşabilir. sağ ve sol bekler, stoper, 3 merkez orta saha, 1 kanat, 1 santrafor ile bu 8 futbolcuyu kadromuza katmamız gerekiyor.
    potansiyel isimlere baktığımızda onyekuru ve gedson transferlerini yaptığımız takdirde aslında geriye çok yoğun işlerin kalacağını sanmıyorum. bu iki ismi bir an önce kampa yetiştirmeliyiz. ardından en acil olarak sol bek ve merkez orta saha transferini 5-10 gün içinde kadroya katmamız gerekiyor ki psv karşısında şansımız olabilsin. yönetimin işi zor ama işlerinin ne kadar zor olduğunu bilerek bu göreve talip oldular ve o görevi elde ettiler. umarım yüzümüzün kızaracağı bir transfer dönemi geçirmeyiz ve fenerbahçe ve beşiktaş'ın içinde bulunduğu kaotik ortamdan faydalanıp lige en hazır ve en iddialı takım olarak giriş yaparız.
  • 167
    20 gün sonra şampiyonlar ligi'nde ön eleme maçı oynayacağız, henüz transferler yapılmadı.
    sosyal medyada burak elmas yönetimi transferler üzerinden eleştirilmiş.

    (bkz: göreve geldiğimizde 10 günde transferleri gerçekleştireceğiz)

    (bkz: #transferlernerede)

    ...

    aklıma bir anekdot geldi.
    zamanında süleyman demirel seçimden önce vaatlerde bulunup "söylediklerimin altını çizin" diye konuşmuş.
    seçimi kazanmış, etrafındakiler o vaatleri hatırlatınca bu sefer de "söylediklerimin üstünü çizin" şeklinde cevap vermiş.

    yani genç kardeşlerime sesleniyorum, ne bekliyordunuz, 10 gün içerisinde transferlerin bitmesini mi :)

    burası türkiye, ne vaat veren tükenir ne de vaatlere inanan.

    ben diyorum ki acele etmeyin yahu.
    sırf şampiyonlar ligi'nde ön eleme maçı oynayacağız, diye transfer yapılmasına karşıyım ben.

    hem ben biliyorum ki transferler yetişse dahi galatasarayım bu güçlü psv eindhoven takımını eleyemez, mümkün değil.

    çünkü galatasaray futbol takımı'nın kötü futbol oynaması oyunculardan bağımsız, kronik bir durum.
    tıpkı şenol güneş'in milli takımı gibi, bizim takımın da şu maçı eze eze kazanacağız diyebileceği hiçbir maç olmadı son yıllarda.

    o yüzden panik transferler yapıp parayı çöpe atacağımıza uzun vadeli hesaplarla makul oyuncular almak daha doğrusu.
    bu kulüp artık belhanda, feghouli, falcao, diagne gibi külfetli transferlerle borç altına girecek kadar özgür bir ekonomiye sahip değil.

    ben burak elmas'ın iyi niyetinden şüphe duymuyorum, eminim güzel transferlerle, iyi oyuncuları takımımıza kazandıracaktır.

    acele meke.
  • 168
    yanlışlıklar yapılmaktadır. gençleşeceğiz demek sadece genç transfer etmek değil alt yapındaki oyunculara da şans alanları açmaktır. amacımız her sezon şampiyonluk olamaz her sezon da şampiyonluk için kadro kurulamaz. 2 sene oyuncu yetiştirmeyi denemeli oradan de gelir elde edebilmeliyiz. bu yarışmayalım ya da iddiamız olmasın değil aksine gençlerle bir omurga kur demektir.

    ömer bayram; yerine erkan süer ve atalay babacan olmalıdır. ömer bayram'ı oynattın ee sonuç boşa giden 3 sezon peki erkan ya da atalay parlarsa kazandıracağı şeyler çok çok ötesidir.
    emre taşdemir yerine ; süleyman luş olmalıdır.
    yunus akgün, abdüssamed karnucu, bartuğ elmaz vs diye bir sürü genç yeteneğimiz oynatmadığımız için heba olup gitmektedir.
    bu sene kerem'in yerine oyuncu alınmamalıdır.
    taylan'ın yedeği bartuğ olmalıdır.
    sağbek'e yedlin ile ismail çokçalış alınsın.
    2 dinamik genç orta saha
    1 sol kanat onyekuru keşke olsa ve barış alper yılmaz orada halletsinler.
    1 forvet gerekmektedir.
    rakamlar + ve - olarak düşünülebilir öyle derin bir analiz kurmadan yazıyorum.
    fakat emre taşdemir, ömer bayram, akbaba vereceğin şansı kendi gençlerine vermiyorsan hala feghoui form tutsun diye kerem'i oynatmaz isen gençleşmek veya bu mantalite sana uzaktır bilesin.
  • 169
    satılacaklar ve maaşından kurtulacaklarımız daha önemli olduğu transfer dönemi. şu an için ayrıdan bir transfer bütçesi ayırmak zor ancak hem maaş yükü hem de satışlar ile birlikte sıfırdan takım kurma ihtimalin bile yükseliyor.

    beklentilerim oyuncu satışları ile birlikte olacak. burak elmas yönetiminde beklentim de tam burada. oyuncu satış işini hem kaliteli hem de çabuk yapmalı.
  • 172
    iç transferde hızlı, dış transferde beklenenin altında ilerleyen süreç.

    rakiplerin centilmenlikten uzak davranışlarına artık aynı tonda cevap verilmesi gerekli. ne zaman bir oyuncuya talip olsak rakiplerimiz o oyuncuyu mezata çeviriyor. en son örneği gedson fernandes. beşiktaş hemen salça olmuş. oyuncunun aklını karıştırmaya çalışıyor. biz de rakiplerimizin istediği ama orta yolu bulamadığı oyuncularda araya girip suyu bulandırmalıyız.*

    iyi niyet bir yere kadar olmalı. rakiplerimiz bu durumu alışkanlık haline getirdi. galatasarayın ağırlığını hissettirmeliyiz.
  • 173
    çeşitli sebeplerden dolayı bizim adımıza beklentilerin oldukça altında bir hızda başlamış dönem. yarın yeni hafta başlıyor ve bu yeni haftada artık hız kazanmalıyız. 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı'na sadece 17 gün kaldı ve o maç için ilk 11'e en az 4 oyuncunun (1 sol bek, 2 orta saha ve 1 kanat oyuncusu) transferini yetiştirmemiz şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın