• 26
    mbaye diagne'yi satmamız, falcao, babel ve jimmy durmaz'ı göndermemiz gereken dönem. yeni başkan kim olur bilmiyorum ama özellikle babel ve falcao'yu gönderme konusunda allah yardımcısı olsun.

    öte yandan 3 orta saha, 1 sol bek, onyekuru veya muadili, 1 veya 2 yerli stoper ve belki 1 sağ kanat ile 1 yerli sağ bek transfer etmek gerekecek. buna taylan ve marcao gibi oyuncuların potansiyel satışı dahil değil.
  • 27
    19 mart 2021 itibarıyla başlaması gereken transfer dönemi.

    omar elabdellaoui'nin kritik önem taşıdığını düşünüyorum. umarım %100 haline döner ve formayı alır. deandre yedlin'in kötü oyuncu olduğunu düşünmüyorum ancak as oyuncu olmaması gerektiğini 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı ile çok net kanıtladı. marcelo josemir saracchi pintos için aksiyon alınacağını sanmıyorum, bir sol bek alınacaktır. sezon sonu ayrılacağımızı tahmin ettiğim martin linnes tarzı, iki beki de yedekleyecek bir ikame de önemli mutlaka.

    stoper konusu bütün yaz gündemimizde olacaktır. christian luyindama nekadio ile tamam mı devam mı kararı verilmeli. luyindama avrupa'da piyasası olan bir oyuncu, bir şekilde değere dönüştürülüp kalburüstü bir stoper alınabilir, tamam kararı verilirse. ryan donk için de, daha az kritik olmakla birlikte, bir tamam mı devam mı kararı verilecek. ben "tamam"dan yanayım şahsen, güncel performans değil ama yaş ve fizik durum itibarıyla.

    orta saha transferleri sıkça konuşuluyor. salih uçan ve aytaç kara dillendirilen ve seneye bizimle olacağı iddia edilen isimler. ben bu oyuncuların ancak rotasyonda etki edebileceğini düşünüyorum, 2021-2022 için en azından. gedson carvalho fernandes de benzer şekilde, gayrıresmi olarak seneye bizde gibi görünüyor. nasıl bir diziliş yapılabilir, bunu şu anda düşünmüyorum. net bir 6 numarası olmadığı gibi, 6-8 arası dönüşüm yapabilecek bir oyuncusu da yok gibi bu kadronun. buraya önemli bir takviye mutlaka yapılmalı.

    henry onyekuru'nun bonservisinin alınabileceğini düşünüyorum bunca çabadan sonra. as olarak düşünülüyorsa sistem de buna göre dizayn edilecektir illa ki. "muhammed kerem aktürkoğlu as mı olmalı" da bir soru. o seviyeden uzakta olduğunu düşünenlerdenim. dolayısıyla kanatlardaki tercihler de kritik olacaktır. seneye hoca bu ikilinin as olması gerektiğini düşünüyorsa yunus akgün'ün falan dönmesiyle birlikte burayı transfersiz geçirme gibi bir aksiyon alınabilir ki, bu kesinlikle yanlış olur diye düşünüyorum. sofiane feghouli içinse elveda zamanı geldi gibi görünüyor.

    mostafa mohamed ahmed bu takımın santraforu olacak. muslera'dan sonra en net konu bu. radamel falcao garcia'nın akıbeti, yedek santrafor stratejimizi şekillendirecektir. ryan babel için bir talip bulunur ve oğulcan çağlayan bu role adapte edilir diye umuyorum.
  • 30
    kadrodaki oyuncu sayısı 22'ye düşürülmeli. nerede çokluk, orada b*kluk. 30 küsür kişilik kadrodan uyum içerisinde formda kemik bir takım çıkmaz. ''biraz sen oyna, biraz da sen oyna'' ile 2 senedir hiç bir şey elde edemedik.

    sözleşmeli yabancı oyuncu sayısı 11'e düşürülmeli. kesinlikle bu yaz yabancı futbolcu transfer etmemeli. mevcut 20 yabancı oyuncundan 11'i yeter. diğer 9'uyla yolları ayır. bu kadar yabancı real madrid'te bile yok. 11'den fazla yabancı oyuncuya da gerek yok. (bkz: yabancı oyuncu sayısı/#2921114)

    kadroda ne gelen ne giden asla kiralık oyuncu olmamalı. artık taraftar lejyonerlerden sıkıldı. galatasaray kimsenin form tutacağı, piyasasını yapacağı küçük bir takım değildir.

    kaan ayhan
    umut meraş
    zeki çelik
    mert müldür
    hakan çalhanoğlu
    okay yokuşlu
    halil akbunar
    kenan karaman
    yusuf erdoğan
    gökdeniz bayrakdar

    fenerbahçeli ya da beşiktaşlı olmaması şartıyla, artık kimi alabilirsen... sadece ve sadece kaliteli yerli futbolcu transfer etmeli. özellikle orta saha mevkisine. mümkünse a milli ya da ümit milli potansiyelinde özellikle. ya da çok potansiyeli başka yerli futbolcular, ama yerli. bu takım yerli yetmezliğinden, yabancı zehirlenmesinden ölüyor. üstelik bunu demiş biri olarak. (bkz: yerli futbolcu/#2092721)

    mesela 5 kişi gelsin, 15 kişi gitsin. 22 kişilik kadroda eksik olursa, biraz daha altyapı ve genç galatasaraylı oyuncularla takviye edilsin.

    bu dakikadan sonra kimseye 1.5 milyon euro'dan fazla yıllık maaş kimseye önerilmemeli. çok kaliteli büyük futbolcuysa maç başına ücreti fazla olabilir. (bkz: futbolcu maaşları/#1712132)

    ben tüm sene saçma sapan bir oyun oynayıp, işin sonunda 3 gün kutlayacağım bir şampiyonluk istemiyorum, ben sahada kalbi ve beyni olan galatasaraylı bir takım görmek istiyorum. ben maçlarını izlemekten zevk aldığım, gururlandığım ve avrupa macerasında rezil olmayan bir takım görmek istemiyorum. zaten böyle bir galatasaray, maddi manevi hayal kırıklığı yaratmaz. (bkz: galatasaray futbol takımı/#3053540)

    (bkz: 2015 - 2016 sezonu transfer dönemi/#1679625)
  • 31
    eğer kadromuzdaki futbolcuyu tanımlarken “gününde bir x” diyerek başlıyorsak o futbolcu ile derhal yollarımızı ayırmamız gerekiyor.
    örnek vereyim;
    gününde bir şener... hemen gönder
    gününde bir feghouli... düşünme bile sal gitsin
    gününde bir falcao... ohoooo hadi abicim hadi devam et
    gününde bir fatih öztürk... bir gülme aldı
    gününde bir babel.... veleddalin amin.
    gününde bir etobo .... tabi lan manyak mısın.
    bunu istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.
    bu adamların günü münü yok arkadaşlar. bu kadar maç günü gelmez mi yahu bu futbolcuların.
    iyice fenerbahçe futbol takımı gibi çöplüğe döndük.
  • 32
    sezonu %90 kafada bitirdik artık buradan şampiyon olmak falan mucize olacaktır o yüzden ufaktan kadro yapılanması işlerini konuşabiliriz. borçlarımızı yapılandırdığımız için ve sanırım ffp durumumuz ortadan kalkacağı için elimiz önümüzdeki sezon özelinde az da olsa maddi anlamda biraz daha rahat o yüzden acil yeni sezon kadro planlaması yapmamız lazım.

    genel anlamda güzel fırsatlar var. f/a (serbest kalacak) oyunculara gideriz hatta 4-5 tanesiyle anlaşmışızdır diye tahmin ediyorum. bonservis kazanımlarımıza göre de bonservisli oyuncu transferi yaparız. zaten mevcut şartlarda 4-5 milyon euro üzerinde bonservis kazandırabilecek luyindama, marcao, taylan ve diagne var.

    takımın en büyük sıkıntısı savunma ve orta saha hattı bu iki hattın %80 değişmesi lazım. hücum hattında ise falcao babel feghouli kontratlarından çıkıp oraya 3 oyuncu getirsek bir sıkıntı kalmıyor. onyekuru, halil ve mohamed'in bizim elimizde olduğunu düşünerek söylüyorum tabi.

    savunma hattında şener, linnes, donk, luyindama, sarrachi, emre taşdemir, ozornwafor kesin gitmesi gerekenler. omar durumu belirsiz o yüzden savunma hattına 6-7 transfer lazım.
    orta sahada taylan, emre kılınç var gedson 1 yıl daha kiralanır mı soru işareti. o yüzden 3-4 tane orta saha lazım. ömer bayram, akbaba, etebo yollarımızı ayırmamız gerekenlerden.
    yani totalde 15 gidicek 15 yeni gelecek gibi bir yapılanma içerisine girip ayrıca maaş bütçemizi %25 küçültmemiz gerekiyor.

    şampiyon olsak bile bence bu yapılanma kaçınılmazdı çünkü takımda bazı isimler doygunluk noktasına gelmiş bazı isimler ise oldukça laubali takılıyor. hedefimiz türkiye ligi ise evet yani bir şekilde hoca kafa olarak biraz daha işin içinde olabilseydi şampiyonluğa giderdik fakat şampiyon olup feghouli falcao babel falan takımda kalacak olsaydı önümüzdeki sezon yine avrupa hüsranı olacaktı.
  • 33
    bir sonraki sezon taylan, emre kılınç gibi devşirme oyunculara güvenerek bu orta saha kurgusu ile çıkamayız. dün bu maçta bunu net şekilde gördük çok fazla pozisyon hatası yapılıyor. bize net, asıl mevkisi orta saha olan oyuncular lazım. feghouli ile de olmayacağı belli oldu. sağ kanat ve forvet arkası bölgelerine de transfer lazım. kağıt üstünde çok fazla eksik gözükmese de sakatlıklar, cezalar derken futbolun en önemli bölgesi olan orta saha eksikliği bize çok şey kaybettirdi. göztepe maçında yediğimiz golde taylan'ın pozisyon hatası var. dün yediğimiz golde 2 orta saha oyuncumuz da arkada beklerken, trabzonspor oyuncuları gene boşta kaldı. taylan parladığı dönemde çok daha hırslıydı ve savunmaya inanılmaz fazla yardım ediyordu ancak artık o görüntüsünden uzak. tabi bunun belhanda'nın gidişiyle de bağlantısı olabilir. taylan en iyi performanslarını her zaman belhanda ile beraber oynarken gösterdi. ne olursa olsun bu isimlere güvenerek yola çıkmamamız gerektiğini düşünüyorum.
  • 34
    fernando muslera ve okan kocuk kaleci mevkisi için yeterlidir.

    christian luyindama ve marcao teixeira yatırım yaptığımız bir ikili. kolay vazgeçmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. ancak yedek stoper yok. ryan donk misyonunu tamamladı. emin bayram ve valentine ozornwafor var ama illa tecrübeli bir isimle takviye edilmelidir.

    deandre yedlin sağ bek için ilk alternatif olacak. sakatlığı geçerse omar elabdellaoui ile sağ bek mevki kapanır. yok omar oynayamazsa bu bölgeye de bir alternatif gerekir. artık transferle mi bulunur, alt yapıdan mı bulunur, bilemem.

    takımda sol bek yok. marcelo saracchi geri dönecek, emre taşdemir'e sakatlık durumlarından dolayı güvenilmez, ömer bayram sol bek değil. bu bölgeye iki alternatif lazım. ikisi de transfer olabilir veya bir transfer, bir alt yapı oyuncusu şeklinde olabilir.

    orta sahaya en az 3 takviye lazım. üçünün de alt yapı eğitimini orta saha olarak almış olması ve kariyeri boyunca orta saha olarak oynamış olmaları ilk kriter. devşirme oyuncu olmasinlar kısaca. bu transferlerin dışında taylan antalyalı ve emre kılınç var. sofiane feghouli keşke gitse ama gitmez. onu da buraya koyabiliriz.

    sağ kanadı oğulcan çağlayan ve kenan karaman'a emanet etmek lazım. kenan olmazsa başka bir takviye lazım.

    sol kanatta henry onyekuru ve muhammed kerem aktürkoğlu yeterlidir.

    forvette mostafa mohamed ve radamel falcao var. halil ibrahim dervişoğlu ile devam edersek de sıkıntı olmaz.

    fatih öztürk, ömer bayram, emre akbaba, arda turan ve ryan babel için ise bir şey diyemiyorum. kadronun son durumuna göre hareket edilmelidir. babel'in sözleşmesi uzarsa takımdan ayrılması zor olur.

    muslera
    okan
    fatih(?)

    yedlin - luyindama - marcao - ×××
    omar(?) - emin - ××× - ozornwafor - ×××

    feghouli - taylan - kılınç
    ××× - ××× - ×××
    arda(?) - akbaba(?) - ömer(?)

    oğulcan - mostafa - onyekuru
    kenan(?) - falcao - halil(?) - kerem - babel(?)
  • 38
    her sezon şu listeden* bir oyuncu beklerim, yönetimimiz gider alakasız oyuncular kiralar. abi, bu oyuncular beleş durumuna düşüyor. alın tapusuyla, çekilin kenara...

    (bkz: javi martínez)
    (bkz: hakan çalhanoğlu)
    (bkz: florian thauvin)
    (bkz: henrikh mkhitaryan)
    (bkz: julian draxler)
    (bkz: jérôme boateng)
    (bkz: ryan bertrand)
    (bkz: nicolas n'koulou)

    özellikle sneijder gibi drogba gibi 1-2 isim şart.

    * https://www.transfermarkt.com.tr/...tik/endendevertraege
  • 39
    luyindama, diagne taylan ve hiç beklemesem de feghouli'den bonservis kazanmamiz gereken dönem. halihazırda bizde kiralık olan halil, muhammed, onyekuru'yu(şart değil ama alabilme gücümüz varsa mutlaka) alıp, gedson'u bir sene daha kiralamamız gerekiyor. buna ek olarak da sol bek'e bahsedilen free topçulardan birini çekip-van aanholt, alioski- tüm bonservis şansımızı merkez orta saha ve marcao'nun partnerine harcamalıyız.

    muslera
    yedlin kaan marcao alioski
    kilinc gedson x kerem
    halil muhammed

    kilınc'ın arkasına yunus'u, stoper rotasyonuna emin'i kesinlikle dahil etmeliyiz.

    orta saha yedek olarak aytaç geliyor. keşke salih'i alabilsek ama transferler şuan yapılıyor free oyuncular için ve mustafa cengiz yönetiminin buna kenan karaman da dahil fenerbahçe ve beşiktaş'ın da dahil olduğu bir transferi bitirebileceğine milim ihtimal vermiyorum. benim için sneijder transferinden büyük süpriz olur. olur da gelirlerse kenan ve salih de bu oyun için bedava yapılabilecek en kral eklemeler olur. kenan'ı forvet rotasyonunda, salih'i bazen 11de bazen rotasyonda değerlendiririz.

    bunlar olmayacak şeyler değil ve galatasaray'ın uzun yıllardır sahip olmadığı genç bir çekirdeği var. ama seçimin sonucu malesef çok önemli. umarım yine yağmurdan kaçarken doluya tutulmayız.
  • 41
    hem gidenlerle hem de gelenlerle belki de son yıllardaki en kritik transfer dönemi olacak. yeni yönetim kim olursa olsun yoluna fatih terim'le devam edecektir diye düşünüyorum.

    elimizde bir çok yüksek maaşlı ve verim alamadığımız oyuncu var. falcao, feghouli, babel, akbaba, linnes... yetersiz olarak da düşünebileceğimiz halı hazırda sözleşmesi biten oyuncular var. bunları zarar etmeden göndermek elimizi ciddi anlamda rahatlatacaktır. umarım kulüp tarihimizdeki son yüksek maaşlı ve yaşlı oyuncular olurlar.

    forvet: oğulcan, kerem, arda, mostafa mohamed, halil dervişoğlu, onyekuru, kenan karaman
    orta saha; taylan, kılınç, bartuğ, salih uçan, gedson, aytaç kara
    defans: yedlin, omar, luyindama, marcao, emin bayram, kaan ayhan, (ezgjan alioski ya da yairo moreno), ömer bayram
    kaleci: muslera, okan

    yunus akgün, atalay, abdulsamed gibi oyuncular da kiralık gittikleri takımlarda fena süreler almadılar onlar da alternatif olarak 28 kişilik kadronun içinde yer bulabilirler. omar geri dönemezse oraya yerli bir alternatif gerekebilir.
    diagne ve göndermek istediğimiz oyunculardan da toplamda en az 7-8 milyon € elde edersek, sanırım bu kadroyu kurmakta zorlanmayız. kiralık oyuncularımızla birlikte 8-9 oyuncuyla sözleşme imzalamamız gerekecek. özellikle boşa çıkacak salih ve kenan transferlerinin bizim için hayati önem taşıdığını düşünüyorum.
    böyle bir kadro kurabilirsek bir sene sonra bu kadrodan oyuncu satarak gelir elde etmeye başlayabiliriz. çoğu genç ve potansiyeli yüksek oyuncular.

    edit; imla
  • 42
    gidecekler: feg, babel, falcao (bonservissiz). luyindama + diagne (toplam 11-12 milyon euro).
    gelecekler: moreno, aytaç (bonservissiz). halil (kiralık ve opsiyonlu). onyekuru + mostafa (7.5 milyon euro), umut meraş (1.5 milyon euro). bu arkadaşlara ek olarak bir sağ stoper, iki tane 8 numara ilk 11'e şart.

    en iyi senaryoyu kafamda oluşturmaya çalıştım yoksa feg, babel ve falcao üçlüsüyle aynı anda yolları ayırmak çok zor ve buna rağmen elde kalan 3 milyon euro ile ilk 11'e üç takviye şart gözüküyor. bu işin içinden nasıl çıkarız aklım almıyor şu anlık. salih uçan'ın bize geleceğini düşünmediğim için kendisini yazmadım. geniş kadro ise şöyle olabilir.

    kaleciler: nando, okan
    defans: yedlin, omar, umut meraş, yairo moreno, donk, marcao, emin bayram, sağ stoper transferi.
    orta saha: taylan, aytaç, bartuğ, emre kılınç, ömer bayram, iki tane 8 numara transferi.
    forvet: arda, oğulcan, onyekuru, kerem, yunus akgün, mostafa, halil, gelecek vaadeden üçüncü forvet transferi.
  • 43
    falcao - feghouli- babel üçlüsü. en öncelikli meselemiz bu 3 oyuncudan zararsız kurtulmak olmalı.

    bu 3 oyuncudan çıkabilirsek bugün harcadığımız paranın daha azına bonservisler dahil, genç ve potansiyelli bir takım kurabiliriz.

    kale
    muslera -2,5 m eur
    okan - 500 b eur

    stoperler

    marcao- 1,3 m eur
    luyindama 1,3 m eur (luyindama 4-5 satılabilirse o paraya kaan ayhan veya mert çetin alınabilir)
    alparslan öztürk- 700 b eur (sözleşmesi bitiyor)
    emin veya donk - 500 b eur (emin’in oynaması taraftarıyım. yunus, atalay ve ali yavuz ile beraber sittard’a kiralayabilsek keşke.

    sağ bek

    omar- 1,3 m eur
    yedlin 900 b eur (keşke kontratından çıkabilsek de daha iyi birini bulsak)
    ismail çokçalış- 250 b eur (1 m eur bonservis)

    sol bek-

    yairo moreno/alioski/ van aanholt - 1,3 m eur
    umut meras- 800 b eur (1,5 m eur bonservis)
    ömer bayram- 500 b eur

    orta saha

    taylan- 800 b eur (yeni kontrat)
    aytaç- 500 b eur
    gedson- 1,3 m eur(1 m eur kiralama)
    bonservis+ maaş toplam 10 m eur’a 2 oyuncu
    emre kılınç- 1,3 m eur

    kanatlar

    onyekuru- 1,2 m eur (4 m eur bonservis)
    arda- 400 b eur
    kerem- 200 b eur
    oğulcan- 400 b eur
    barış yılmaz- 300 b eur (600 b eur bonservis)

    forvet

    mustafa- 600 b eur (4 m eur bonservis)
    halil- 800 b eur (2,5 m eur bonservis)
    serdar dursun- 600 b eur

    diagne- + 5 m eur bonservis

    şu takımın maliyeti 40 milyon euro civarı. isimler değişir ama mantalitemiz bu olmalı. takımda muslera dışında, çok özel bir isim gelmediği sürece kimse 2 m eur üstü maaş almamalı. salih’e, kenan’a takip olmamız doğal ama rekabete girip bu oyunculara yüksek paralar vermenin bir anlamı yok. gelirlerse gelirler, yoksa mesela kenan’a 1,5 -2 m eur yıllık verene kadar serdar dursun’u alalım.

    ayrıca ismail, barış gibi avrupa’ya gitmelerine bir adım kalan adamları kaçırmayalım artık.
  • 45
    bu transfer döneminde hatırlatılması gerektiğine inandığım bir nüans var ve tüm dostlarımız bu ince ayrıntıyı atlıyormuş gibi geliyor bana. durumu şöyle izah edeceğim en yalın haliyle;

    henry onyekuru (genel kanı alınması yönünde)
    muhammed kerem aktürkoğlu (genel kanı seneye 11 oynaması yönünde)
    diri bir emre akbaba (genel kanı sözleşmesinin uzatılmasının doğru olduğu yönünde)
    halil ibrahim dervişoğlu (3'e 5'e bakmadan almamız gerektiğini dile getiriyor çok büyük bir çoğunluk)
    mostafa mohamed ahmed (alınmasın diyen bir kişiye bile rastlamadım, herkes alınsın istiyor)
    gedson carvalho fernandes (çok büyük bir çoğunluk takımda kalması gerektiğini söylüyor)
    taylan antalyalı (2020-2021'de takımda fark yaratan oyunculardan biri, herkes kalsın istiyor)
    emre kılınç (rotasyonda bile olsa kalması gerektiğini düşünüyor herkes, ki sözleşmesi de var)
    deandre yedlin (yeni geldi ve sözleşmesi var)
    fernando muslera (vazgeçilmezimiz)

    ---------------------muslera------------------------

    --yedlin-----stoper------------marcao---sol bek--

    --kerem-----taylan-----gedson-----onyekuru----

    -------------dervişoğlu----muhammed-------------

    şimdi velev ki luyindama'yı gönderdik ve marcao'yla sözleşmemizi uzattık. bu kadroya sadece sağ stoper ve sol bek girecek demektir! e bu sene bu takım neredeyse hiçbir şey oynamadı!

    yani özetle; büyük çoğunluk bu kadar oyuncunun devam etmesini istiyorsa, sorunun teknik ekipte olduğunu da itiraf etmemiz gerekiyor. bir sol bek ve bir stoperle beklediğimiz o muhteşem tempolu futbola aynı teknik ekiple ulaşma şansımız yok.

    bundan dolayı 2021-2022 sezonu yaz transfer sezonunda ilk olarak zihniyet transferi yapmamız lazım. heyecanını yitirmiş ve kariyeri düşüşteki kişilerle yollar ayrılmalı, heyecanlı, genç ve yükselişteki kişilerle yolumuza devam etmeliyiz.
  • 46
    feghouli, babel ikilisi ile vedalaşılıp takım iskeletinin kerem gibi, henry gibi, mohamed gibi, halil gibi genç ve gelecek vaat eden oyunculardan kurulması gereken dönemdir.

    henry ve mohamed'in transferleri bitilmelidir.
    halil'in bonservisi alınmaya çalışılmalıdır.
    sarrachi 1 sene daha kiralanabilir.
    marcao, emre akbaba ve ömer ile sözleşme yenilenmelidir.
    arda ve falcao takıma ağabeylik yapmak için kalabilirler. (ağabeylik yalnızca saha dışında olmamak şartıyla)
    luyindama'ya talip çıkarsa satılmalıdır.
    şener ve linnes ile yollar ayrılmalıdır.
    feghouli ve babel bir şekilde (ama kiralık ama sözleşme feshi) yollanmalıdır.
    gedson bana göre kalsa da olur kalmasa da. çalışkan ama bal yapmayan bir arı.
    donk yabancı kontenjanı sorun olmayacaksa 1 sene daha kalabilir.

    omar dönemezse yeni bir sağ bek transfer edilmelidir.
    en az 2 stoper transfer edilmedir.
    orta sahaya iyi bir 6 numara, oyunu iki yönlü oynayabilecek en az 3 orta saha oyuncusu transfer edilmelidir.
  • 47
    muslera(okan)

    yedlin(omar?) mandi?(kaan ayhan?) marcao(donk,emin) sol bek yabancı? (+yedek? ,+ömer bayram?)

    berg?(emre kılınç) taylan(aytaç kara?) gedson?(salih uçan?, emre akbaba?)

    alioski?(oğulcan, yunus) onyekuru?(kerem, barış yılmaz?)

    momo(halil?, +1 forvet?)

    benim kişisel istediğim ve çıkan dedikodularla karıştırdığım kadro 28 futbolcu ve 12 yabancılı genç ve düşük maaş bütçeli kadoru bu şekilde. gönül ister aytaç yerine farklı biri olsun emre akbaba, ömer bayram sözleşme uzatmasın falan ama maalesef birde teknik kadro isteği diye bir durum var.

    luyindama 8-10 arası bedelle satılırsa bedava mandi ve 5-6 milyon euro bonservisli kaan ayhan sağ stoper rotasyonu.

    alioski gelirse sol bek değil de sağ ön veya sol ön oynayacağını düşünüyorum o yüzden sol bek için farklı bir isim bekliyorum bedelsiz olması muhtemel.

    diagne satılırsa hem momo hem halil bonservisini alacağımızı düşünüyorum.

    onyekuru ve gedson durumları devam edecek miyiz etmeyecek miyiz belirsiz o yüzden soru işareti koydum.

    bu yapıda berg, gedson(kiralık), onyekuru, +1 forvet için ek para cebimizden çıkar. 8-10 milyon euro (-) yazmamız konusunda bir sıkıntı görmüyorum. zaten falcao ve feghouli yıllık maaşından çıksak sadece 10 milyon euro yapıyor. o parayı bonservis yatırımı yapabiliriz.

    (bkz: galatasaray futbol takımı)
  • 48
    ilk iş olarak falcao'nun maaşından bir şekilde kurtulmamız gereken transfer dönemi.

    falcao sonrası feghouli, babel ve diagne gibi maaşı 2.5 milyon euro üzeri olan futbolculardan çıkmalıyız. alıcısı çıkarsa luyindama da satılıp diagne ile birlikte getirecekleri bonservisle mohamed, onyekuru ve halil'i bağlayıp kalan parayla da üst düzey bir stoper almamız gerekiyor.

    sol bek'e alioski'nin geleceği, sağ bek için de omar'ın döneceği konuşuluyor. linnes'in sözleşmesi bitiyor ve asla yenilenmemeli, omar + yedlin ikilisi gayet yeter bize sağ bek için.

    saracchi'nin kiralık sözleşmesi bitiyor sakatlık sorunundan dolayı kesinlikle uzatılmamalı. aynı şekilde her yönden galatasaray seviyesinden çok uzak olan etebo'ya da teşekkür edilmeli. gedson'un bir yıl daha bizimle kalacağına dair duyumlarım var. umarım gerçekleşir.

    seri ve lemina'ya tekrardan salça olacağımızı düşünüyorum ikisinin de sözleşmesi bu sezon (21-22) sonunda bitiyor, ikna edersek sene sonu ikisini de bonservissiz bağlayabiliriz. bunun haricinde as kadroya bir orta saha takviyesi zorunlu duruyor, küme düşen ingiliz takımlardan mı olur, parma'dan hernani veya cyprien mi olur bilemem ancak bu bölgeye yola lemina gibi sakatlık sorunu olan birine güvenerek çıkamayız.

    kanat bölgesinde onyekuru, kerem ve yunus dışında mutlaka game changer birini bulmamız gerekiyor. ileri uçta ise mohamed ve halil dışında bunları yedekleyecek 3. bir scout transferi veya ligi tanıyan adem büyük tarzı tecrübeli bir futbolcu almamız şart. bu sezon mohamed, falcao, babel'in ardında 4. alternatif olarak halil'e kaldığımızı unutmamak lazım.

    sözleşmesi biten futbolculardan donk ve arda ile bir sene daha kadro derinliği adına sözleşme uzatmamız gerektiğini düşünüyorum. akbaba ise makul bir sözleşme kabul edecekse kalabilir onun dışında yolu açık olsun.

    bütün bu hesapları yaparken 10 senedir bize kaleci hesabı yaptırmayan lorik cana'ya da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

    muslera(okan)

    omar - transfer- marcao - alioski
    (yedlin) - (donk) - (emin) - (ömer)

    transfer - gedson - taylan - jean michael seri - onyekuru
    (kerem) - (kılınç) - (lemina) - (transfer) - (yunus)
    (oğulcan) - (arda) - (bartuğ) -

    mohamed
    (halil&transfer)

    not: işbu entry gelecek sezon tff'nin yabancı kuralı konusunda kafasının nasıl eseceğinin veya kendilerine nasıl bir talimat geleceğinin tahmin edilememesinden dolayı mevcut 2020-21 sezonu kuralına göre girilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın