• 235
    takımımızın kalan ihtiyaçları;

    1- yerli yedek kaleci
    2- stoper (güvenle oynatabileceğimiz 3 stoperimiz var sadece)
    3- sol bek
    4- sağ bek (tek sağ bekimiz var ve o da güvenilir değil)
    5- 6 numara
    6- gedson
    7- ofansif orta saha
    8- sağ kanat
    9- forvet alternatifi (mümkünse halil)

    berkan ve 6 numara takviyelerini ayrı ayrı düşüneceksek ihtiyacımız olan transfer sayısı 10'a çıkıyor. şimdiye kadar yaptığımız transfer sayısı ise sadece 1. göndermemiz gereken oyunculardan hiçbirini gönderemediğimizi de ekleyecek olursak 18 temmuz'a kadar almış olduğumuz yolu anlatacak olan tek kelime "rezillik". hele ki bu yaşananlar göreve geldiğimizde 10 günde transferleri gerçekleştireceğiz söylemiyle gelen bir yönetimin ilk ayında gerçekleşiyorsa.
  • 238
    18 temmuz 2021 tarihi itibariyle ne yaptığımızın belli olmadığı transfer dönemidir. seçim öncesinde bu yönetim değil miydi, sportif vaatleri veren, kulübün ekonomisini toparlayacağını beyan eden, sponsorların hazır olduğunu beyan eden? anlayamıyorum gerçekten. başkanımızı ve yönetimimizi sonuna kadar destekliyorum o ayrı ama biz yapıcı bir biçimde eksikliklerimizi kendimizce dile getirebiliriz, bizi diğer kulüplerden ayıran fark budur.

    bununla birlikte ekonomik toparlanmanın, gittiğimiz oyunculardan hareketle mümkün olmayacağı kanısındayım. hadi onu geçtim, aslında geçilmez de, diyelim geçtim. bu oyuncuların hepsi alınsa başarıyı yüksek ihtimal getirir diyebilir miyiz o da hayır bence. başarının garantisi olmaz ama yani bir kulüp hep mi son kontratını alacak oyunculara yönelir, bunun sebebi nedir birisi açıklasın allah aşkına. kimse barış alper yılmaz filan demesin, övündüğümüz scout ekibi hiç mi kimseyi çıkartamıyor, tek tek yazmayayım ama ne oyuncular var elden kaçan. ayrıca transfer maliyetinin açıklanmaması olayı bambaşka bir konu. bu hamleyi mustafa cengiz, seçilseydi yiğit şardan veya eşref hamamcıoğlu yapsaydı ne derdi bizim taraftarlarımız. hadi idari bir konu, içeriğini anlamayız, yönetim haklı diyelim, taraftar niye bu konuyu sorgulamaz, seçimde görev alan, camiayı bilen kulüp muhabirleri niye bu soruları sorup cevaplarını alamaz anlayamıyorum.

    tekrar ediyorum, çok zor bir iş galatasaray'ı yönetmek. başta başkanımız ve yönetimimiz olmak üzere tüm kurullara başarılar diliyorum ama lütfen iletişim işini ihmal etmeyelim. bizler iletişimsizlik sonucu hatalı çıkarımlar yapmayalım, camia tatmin edilmeli açıklamalarla. bunlar olmazsa maalesef başarıyı yakalamamız mümkün olmaz.

    bu konular cidden beni doldurduğu için yazmak istedim. transferde maalesef bilinçli hareket ediyormuş gibi gözükmüyoruz, umarım en uygun maliyete, geleceği olan, performansı ve muhtemel bonservis getirisiyle kulübümüze çok şey katacak oyuncular alınıp, kulüp ekonomimiz de toparlanır. ümidim var mı, basında çıkan haber ve isimlere göre yok ama ne diyelim...
  • 242
    türk kulüpleri için ağustos ayında başlayacak dönem. beklentileri buna göre ayarlamak gerekiyor. ara ara bunu yazıyorum sürekli çünkü gaza geliyoruz maalesef ve beklentiler artıyor. türk takımlarının temmuz ayında ciddi transfer yapma şansı çok az. para yok para. o yüzden önümüzdeki 15 günlük süreçte pek bir beklenti oluşmamalı diye düşünüyorum.
  • 243
    2010-2011'lerden beri söylüyorum, o zamanlar uzaylı muamelesi görüyordum. galatasaray'ın bir futbolcunun bonservisine şu finansal yapıdayken 3-4 milyon eurodan daha fazla bir bedel ödeme lüksü yoktur.* bir futbolcuya 2 milyon euro seviyesi üstü kontrat verme lüksü yoktur. ayrıca galatasaray'ın maaş bütçesini 25 milyon eurolar üzerinde tutma lüksü de yoktur. bütün bunların paralelinde şampiyonluk gelirse çok daha anlamlıdır.

    yıllar yılı 2-3 transfer fazla yapalım diye sürekli katlanarak faiz ödüyoruz. hadi taraftarı tanıyoruz çok normalde kulüp üyelerinin bile büyük çoğunluğu çok basit şeyleri yıllardır idrak edemiyor veya twitter timeline'ının içeriği %80'i ffp, limit olunca yeni yeni idrak ediyor bu çok şaşırtıcı.

    bankalar birliği anlaşmasıyla bazı şeyler değişti ama euro şu kurdayken kulübün değerini bulmak koşuluyla 6-7 milyon euro ve üstü bonservis getiren futbolcuları satması gerekiyor.*

    ben gerçekleri konuşurum, söylediklerim popüler bakış açısına karşıdır değildir benim için fark etmez.
    2010 dan bu yana her yıl sadece 10 milyon euro daha az bütçeli takım kurulsa faizlerini, vergisini, stopajını de hesaba katarsak borç alacak farkı yarı yarıya azalırdı. geçmiş yıllarda x bir sezon için titiz davranılarak 60 milyon euroluk takım yerine 50 lik takım kurulsaydı futbol kalitesinden hiç bir ödün vermeden yine devam edebilirdik.
  • 244
    8+3 kuralından dolayı 11 oynayabilecek, oynayamasa da o bölgeyi idare edebilecek zorunda kalınan yerli transfer çalışmalarının havada uçtuğunu düşündüğüm sıcak sezon.

    az önce asporda ismail köybaşı'nın trabzonspor' a transfer edilmek zorunda kalındığı durumunu konuşuyorlar. güzel örnek. +3 kuralı olmasa ismail, trabzonspor'un oynayamaz. sırf hamsik ya da gervinho'ya yer açmak için ismail transfer ediliyor. çok üzücü.
  • 245
    burak elmas ve fatih terim’in açıklamalarından yola çıkarak bizimle adı çıkan çoğu futbolcudan ya vazgeçtiğimizi veya gerçekten onlarla ilgilenmediğimiz sonucunu çıkarıyorum. ( berkan ve gedson hariç ).

    muhtemelen belli bir planlama yapılmış. bu planlamayı sonuçlandırabilmek için önümüzde üç engel var.

    1. bütçenin yüzde 48’ini oluşturan sözleşmelerden çıkmak. ( falcao, feghouli, babel, diagne )

    2. sıcak paramız yok. muhtemelen sponsor anlaşmalarından bekleniyordu. hukuki süreçler nedeniyle süreç uzadı.

    3. yabancı sınırı. alınan karar değişse bile yerli hamle yapacağımıza inanıyorum. berkan, halil ve kaan için sonuna kadar zorlanacaktır.

    bu doğrultuda çıkmamız gereken sözleşmelerden çıkmadan ve sıcak para girişi olmadan çok yoğun bir hareket beklemiyorum. bu saatten sonra gelen değil giden futbolcu üzerinden haberlerin çıkma ihtimali daha fazla bana göre. hocanın çok çalışıyorlar sözü, gelene yer açmak için önce göndermek gerektiği için, en çok uğraşın bu yönde olduğunu düşünüyorum.
  • 247
    galatasaray'ın geleceğini çöpe atmamak adına transferleri önemli maçlara yetiştiremediğimiz bilmem kaçıncı dönem. yönetimler öyle önemsiyor ki kulübün geleceğini bu uğurda şampiyonlar ligine forvetsiz falan çıktığımız oldu ancak hiç önemli değil neticede kulübün geleceğini çöpe atmadık. senelerdir daha ucuza getireceğiz diye son güne kadar transferleri bekletiyoruz ondan sonra ya oyuncu alamadan transferi kapatıyoruz ya da aldığımız adam idmansız geliyor form tutsun diye haftalarca bekliyoruz. son senelerde ligin ilk birkaç haftasını çöpe atmadığımız bir sezon yok sanırım bu transfer mevzuları yüzünden. beceriksiz yöneticiler yüzünden kulübün itibar kaybına, iki paralık adamların kendi kitlesini hoş tutmak için bizi diline dolamasına falan hiç değinmedim bile.

    bu sezon özelinde ise mevcut yönetime yüklenmek için çok çok erken olduğunu düşünüyorum ama şöyle de bir konu var ki bu galatasaray'ın geleceğini çöpe atmama geyiğini bu taraftar uzun zamandır başka yöneticilerden de duyuyor. ne hikmetse o çöpe atılmayan gelecek de bir türlü gelmek bilmiyor. geçen sene ffp bitsin rahatız deniyordu bu sene de 3 senelik plan yaptık onu bekleyin deniliyor. umarım bu işin sonu ligin 5. haftasında falan ocak'ı bekleyin klişesine dönmez.
  • 248
    ne yapmak istediğimizi anlamadığım transfer dönemi.

    oysa tek yapmamız gereken; ortalama üstü, sakatlık problemi olmayan, enerjik bir sol bek ve gedson fernandes transferiydi. yerli rotasyonumuzu güzel şekilde genişlettik, hatta oraya berkan kutlu'nun da geleceğine inanıyorum.

    biz neden ghezzal falan kovalayıp paramızı oraya harcıyoruz cidden anlamak güç. hadi falcao, diagne, babel, feghouli gibi yüksek maliyetli oyunculardan çıkış yapmışsındır anlarım ama şu an ghezzal kadar gereksiz bir transfer yok benim adıma.
  • 249
    gedson, berkan ve sol bek hamleleri temel hamlelerimiz olacak gibi duruyor. ghezzal transferi tamamen falcao ve feghouli gibi oyuncuların kontratından çıkmakla ilişkili. belki omar gelene kadar yerli bir sağ bek hamlesi yapabiliriz düşük maliyetle. halil için bir hamle beklemiyorum. halil ile ilgili girişimlere başlayabilmemiz için ya falcao ya da diagne’nin kontratından çıkmak zorundayız. bunlar bilgi değil takımın yapısı düşünüldüğünde olabilecek hamleler. mantıklı düşününce de elimizde bu veriler oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın