• 201
    çıkan transfer haberlerinde bizimle adı anılan futbolcuların çoğunun yaşı ve ismi trabzonspor transferi gibi duruyor. nereden buluyorlar böyle adamları diye tuhaf tuhaf okuyorum transfer söylentilerini. ilk avrupa maçına 6 gün kala yaprak kıpırdamıyor, adı geçenler heyecan bile yaratmıyor. doğrusu, 2 hafta önceki heyecanımı tamamen yitirdim. şampiyonlar ligi yerine uefa avrupa ligi hedefleniyorsa en azından çıkıp açıklama yapsınlar. iletişim iletişim diye yandık tutuştuk, sağolsun remzi sanver haftada bir çıkıp divan edebiyatına doyuruyor bizleri.
  • 203
    transfer ; psv maçını düşünmeyecek şekilde yapılmalı ve öyle de yapılıyor. çünkü psv maçını transferle kazanma şansımız yok. takım olma olgusuyla kazanma şansımız var sadece o da birkaç senedir kiralık futbolcularla oynadığımız için oluşmadı.

    ayrıca alacağımız futbolcular kaliteli olacak, buna eminim. bonservisli veya bonservissiz uzun süreli, kiralık olmayan futbolcular alınacağı için(öyle olmasını umuyorum ) bundan sonraki süreçte takım olma süreci yakalanacaktır yeter ki karakterli ve sakat olmayan futbolcu alınsın.
  • 205
    ne kadar transfer yapsak da psv turundan ümidim olmadığı için bu dönemde geç kalınmış gibi hissedemiyorum.
    ama o değil de, bu "seçilirsek transferleri 10gün içinde bitireceğiz" açıklaması için birileri "aman efendim, 10günü mazbatadan sonra saymak lazım, dur 1gün eksik oldu, yarın bitecek, ama transfer yasağı vardı, o kalktı ondan sonrasını say" vs. geyiği çeviriyordu bi ara*... e ne oldu şimdi hepsinin üzerinden 20 gün daha geçti, yine tık yok.
  • 207
    hala alamadığımız oyuncuları bir kenara koyarsak, bonservis umudumuz olan ve en azından maaşından kurtulmak umuduyla bonservissiz dahi çıkmayı umduğumuz topcuları da gönderemediğimiz bir dönem oluyor.

    falcao ve feghouli'nin kontratından çıkıp, diagne'yi bir şekilde 5-6 milyona bir yere kitleriz diye ümit ediyordum fakat olmadı. almak kadar bu operasyonu yapmak da büyük önem arz ediyordu bence.

    bunun dışında bir sol bek, bir sağ bek ve bir 8 numara ki bu gedson olmalı acil ihtiyacımız var. bu üç bölgenin acil dolması lazım. sonrası için dönem içinde alternatif oyuncular zaten transfer edilecektir fakat bu öncelikli bölgelere de çok geciktik.

    bu arada gedson için çok çaba sarf edildiğine eminim fakat umarım o bölge için tek alternatifimiz kendisi değildir. birinci önceliğimiz olmasına varım ancak tek alternatifimiz gedson ise olmaması durumunda yine haftalar boyu ızdırap çekeceğimiz bir gerçek oraya oyuncu aramakla.
  • 209
    bek konusunda gereksiz çırpındığımız sezon. fatih akyel sağ bek oynarken kaç yaşındaydı? at sahaya mayala bekle, inanın yeni transfer için de aynı süreci alışma evresi adı altında bekliyoruz. vallahi gerek yok. berkan mahmut keskin sağ bek rotasyonuna yunus akgün sol bek rotasyonuna eklenir. bu bölgelere yapılacak harcama yerine direkt kilit açıcı, maharetli, yaratıcı şutör vb. en iyi yönleri hiçbir yerde bulunmayacak bir ofansif lider alınır. orta sahaya da biraz dinamizm serpiştirebilirsek ne ala. ak git.
  • 211
    rezalet geçen dönem. 10-20 gün meselelerine hiç takılmıyorum.

    henüz hiçbir oyuncuyu elden çıkaramadık. diagne’nin satılma durumu; falcao, feghouli ve yedlin’in istenmediği seçimlerden önce bile biliniyordu. uzun süredir hazırlık yapan bir yönetimin her ne kadar kolay olmasa da bu sorunların bir kısmını çözmesini beklerdim. garanti gözüyle bakılan diagne bile satılamadı.

    dış transfere gelirsek, ismi geçen oyuncular korkunç. örneğin alioski. 2 milyon maaş, 1,3 vergi, üstüne bir de imza parası desen 3 yıllık maliyeti 10 milyon euronun üzerinde oluyor. bu paraya genç bir oyuncu çözemiyor muyuz? üstelik adam sol bek bile değil. bu yıl defalarca izledim. savunması sarachhi’den çok daha zayıf. leeds de zaten tempolu, açık oynayan bir takım. alioski’nin açığını diğer oyuncuların çalışkanlığı kapatıyor. tıpkı 11-12 sezonundaki gs gibi. 3’lü savunma ile oynamazsak skandal bir transfer olur. van aaholt ve kurzawa daha net bek oyuncuları. ama onların da yaşı ve maliyeti çok farklı olmaz.

    aynısı ghezzal için de geçerli. 2,7 maaş, 1,8 vergi, 2,5 milyon bonservis desen 3 yıllık maliyeti 16 milyon euro ediyor. üstüne bir de oyuncunun ne vereceği belli değil bu kaymak gibi kontratı aldıktan sonra. bu paraya kaç tane potansiyelli, hedefi olan topçu çözeriz? çoğu kişi “ghezzal gelsin” diyor. feghouli’yi gelirken istemeyen var mıydı? üstelik ghezzal’in 1 yıl yaptığını feghouli bizde 2 yıl yaptı.

    kısmen rosier ve berkan mantıklı transferler olur. ama anladığım kadarıyla rosier’i de bjk’ye peşkeş çekiyoruz çebi’nin ricası üzerine.

    genel toplamda çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. bu kafalar gsaray’ı önümüzdeki senelerde daha da işin içinden çıkılmaz bir duruma sokar. umarım ben yanılırım.
  • 213
    stanciu transferinin çıkmaza girdiği transfer dönemi. çok uçuk rakamlar dönüyor.

    bana kalırsa stanciu yerine alioski’yi almak sol bek içinse van anholt ile anlaşmak gayet mantıklı. bonservis vereceğimiz adam zaten çok belli kesinlikle gedson fernandes olmalı. eğer yabacı kuralı uygulanacaksa kaan ayhan makul şartlarda alınırsa süper olur.

    hayırlısı…
  • 214
    2021 2022 yılı şampiyonlar ligi ön elemesinde psv ile oynayacağımız maç olmasa şu ana dek transfer olmaması konusunda eleştiri yapmayacağım fakat malum maç nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığım dönemdir. şu an kulübümüze en fazla nakit akışı sağlayacak kalemlerden biri uefa organizasyonlarıdır. elimizde şampiyonlar ligine katılma şansı varken bunu yok sayar şekilde davranmak tam anlamıyla rezalettir. nitekim 7 8 transfer değil bir sol bek ve bir orta saha ile en azından rakibimizle daha iyi mücadele edebilecekken bunları bile çözememiş olmak büyük hatadır. kimse dünya yıldızı ya da uçak çilek show istemiyor. söylemi yapan başkan, vaat veren başkan, aylardır hazırlandık diyen başkan, yahu scout ekibi başkan güçlü yönetim dedik ghezzal ve rossier nedir allah aşkına ayıptır! tanımadığımız bilmediğimiz marcao gibi son sıradan bile olsa bir takımdan 2 adam getirmemek nedir? panik transferi kavramı başka. bu durum ise çok başka. nitekim kötü olan bu turda elenince uefa avrupa ligi bile değil konferans ligine gideceğiz. bu mudur vizyon? bu mudur bizlere verilen sözler? inşallah bu kadar olumsuzluğa rağmen turu mucizevi şekilde geçebiliriz. bunun dışında bu yönetime ve ekibe güveniyorum. muhtemelen en iyi takımı kuralım doğru adım atalım istiyorlar lakin şu an için her şey negatif. 16 temmuz itibariyle kötü gittiğimiz dönemdir.
  • 219
    aynı oyuncuların etrafında 1 aydır dönüyoruz. sanki başka oyuncu kalmadı hep aynı isimler. oyuncu yaşlarına bakınca da akıllanmadığımız görülüyor. şimdi denilecek oyuncu beğenmiyorsunuz vesaire ama bu takımı genç oyuncular kurtaracak.

    ghezzal paulinho gibi oyuncularla şampiyon olsan da bir şey değişmeyecek. mesela stanciu ismine karşı değilim takımın öyle bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum keza ghezzal'a da var ama ne olacak o sözleşmeyi versek? ghezzal 29 yaşında 4 sene sözleşme versen 3 milyon eurodan bize maliyeti en iyi ihtimalle 14-15 milyon euro. elimizde babel, feg, falcao gibi oyuncular varken bence gerek yok. 15 milyon yatırım yapabiliyorsan 10 milyona oyuncu al 1 milyon maaş ver, takımın omurgasını oluştur devamlılık olsun.

    bu oyuncuları direkt fatih hocanın istediğini düşünüyorum. 2-3 sene daha takım yönetip bırakacak fatih hoca. son son şampiyon olup bırakmak isteyecektir çünkü 2 senedir kaybediyor.

    bu dönem galatasaray için çok kritik. belirli bir maaş politikası oluşturup, düzen içerisinde devam etmemiz gerekiyor. her alınan oyuncu genç olsun elbette demiyorum ama bu harmanı iyi yapmamızl lazım. seneye feg, babel, falcao sözleşmesi bitince yine böyle devam edebiliriz hatta daha rahat düşünebiliriz.

    hem yangıncı hem genç fetişi olan taraftar olarak benim pek umudum yok bunların olacağından. yine yanılan ben olayım varsın galatasaray kazansın, tek dileğim bu.
  • 220
    psv maclari bitene kadar hareket gorecegimizi dusunmedigim donemdir. yonetim ve teknik heyetimizin, biz taraftarlarin "bir umut" bekledigi (sol bek ve ortasaha transferi yetistirilmek sartiyla) maclara, mevcut kadroyla cikma karari aldiklarini dusunuyorum. bunun mesaji da net oluyor o zaman. biz elenmek istiyoruz, sirf su maclarda sansimiz olsun diye apar topar is yapmayacagiz. bu dusunce, icinde bulundugumuz sartlarda en gercekci sey olabilir, lakin galatasaray'in vizyonuna, kurulus amacina ve normal sartlardaki taraftar beklentisine cok ters. ben asiri rahatsiz oldum, hayal kirikligi icine de girdim. en azindan terim'den bunu beklemezdim, yine de dilimi isiriyorum, takimi hazirlar, belki saha icine bir plan olusturur diye bekleyecegim, o yuzden onu kenara ayiriyorum.

    ama yonetim icin bunu hissedemiyorum, zira benim gozumde bunu telafi edebilecegim bir kredileri yok. goreve gelmissin, camiada bir hava olusmus, cok degil sadece 2 tane oyuncu alinacakti. ama kendileri kepengi indirmis, "oyuncu alsak bile eleniriz biz, oyunculari aldik diye ovenler bizi elenince gene elestirir, iyisi mi once elenelim, sonra oyunculari getirir ovguleri aliriz" secenegini tercih etmisler. bendeki izlenim tamamen bu. ben kendi adima lig sampiyonlugu yarisi veren, rakip yoneticilerle dalasan, tff'ye ayar ceken, hakemlere duduk astirtan bir galatasara'dan zevk almiyorum. avrupa'da olmadigimiz sezonlar eziyettir, kayiptir. yillardir rezalet haldeyiz ve bunu degistirecek hamleler bekliyoruz. dogrudur, yeni nesil taraftar rakiplere twitter'dan laf sokulmasini, hakemlere ve tff'ye karsi masaya vurulmasini, saha icinden daha cok seviyor olabilir. ama ben 32 yasindayim, bu kulubun altin cagini gordum, dna'sini bildigimi dusunuyorum. biz besiktas veya fenerbahce degiliz, hic olmadik, umarim da olmayiz. neyse, konu uzadi. psv'ye elenip transfer bombalarini(!) patlatacagimizi dusundugum sezondur, o yuzden agustos'a kadar hareket olmayacaktir.
  • 221
    fena halde 2008-2009 sezonu yaz transfer donemini andirmakta olan donem. o sene de sampiyonlar liginde ön eleme oynuyorduk. rakip gayet disimize gore olan stau bukres idi. galatasaray o yaz iyi bir forvet transferi yapmak icin bekledi bekledi ve bekledi. tabiki stau maclarini a+ bir forveti olmadan oynadigi icin kalemizde de aykut ercetinin muthis performansini da ekledigimizde elenmemiz kacinilmaz olmustu. elendikten birkac gun sonra milan barosun transferi gerceklesmis, baros bu ligin sefiri benim ulan dercesine muthis bir sezon gecirmisti. muhtemelen eleme maclarina baros yetisse takimimiz turu gececek ve sampiyonlar ligine kalacakti. o tarihe kadar hic bir ön elemede elenmeyen galatasarayin sampiyonlar liginin kapisindan ilk kez döndüğü mac olan bu macla baslayan gerileme dönemi, meiradan 3 kurus kazanma derdine dusup uefayi alabilecegimiz bir sezon yasarken hepimizin kalbinde buyuk yaralar acan hamburg eşleşmeleriyle harakiri tadinda bir final yapmisti. o sene 3. olduktan sonra ertesi sene yine buyuk umutlarla artan borclanmalar ve karsiliginda elde edilen 5.lik bizi dibe cekmeye devam ediyordu. ve tabiki sonra hepimizin unutmak isteyecegi muthis bamlı, 46 puanli, 8. sirada sezonu tamamlayan galatasarayi izliyorduk. tam anlamiyla dibi gormustuk.

    bu sene izledigim transfer donemi bana feci halde 2008 senesini hatirlatiyor. psv gibi elememizin zor olsa da imkansiz olmadigi bir rakiple oynama sansimiz var ve biz sol beki olmayan, ortasahasinda kimin olacagini bilmedigimiz soru isaretleriyle dolu bir kadroyla mac gununu bekliyoruz. umarim bu maclar yeni bir travmatik donemi baslatmaz.

    unutmayalim; galatasarayda transfer bitmez...
  • 222
    ben mi yanlış biliyor ve hatırlıyorum yoksa artık başkanlarımız mı çok beceriksiz anlamadım.
    eskiden hem galatasaray hem fenerbahçe hem beşiktaş birbirinden farklı isimleri transfer ederdi, evet her transfer döneminin değişilmez salllama isimleri olurdu( nisterlooy,raul,baptista,huntelaar vs) ama işin nihayetinde herkes farklı oyuncuyu getirirdi çok özel örnekler dışında.

    şimdi ise kulüplerimiz çok dar bir çehreye sıkışmış gibi hepsi aynı isimlerin peşinde, herkese laf atıyoruz da bizim hiç mi b planı c planımız yok. misal stanciu ile ilgileniyoruz ve tüm yazımız onunla geçiyor, ha geldi ha gelecek bir bakmışız transfer döneminin son gününe kadar gelmişiz.

    sıkıldım artık bu durum burak elmas döneminde değişir diyordum ama belli ki o da aynı yolun yolcusu, biraz olsun şaşırtın yahu.
  • 223
    yönetime bu dönem için benden bir tiyo.

    bir kulüp, örneğin benfica, gedson için zorunlu 10m euro mu istiyor. 2 yıl sonra ödemeli 11m euro teklif edin. döviz ile kulübe mandal bile alınıyorsa 2 yıl sonra başlayacak şekilde ödeme planı oluşturun.

    2 yıl sonra 2023 yılında şu meşhur futbolun paydaşları defolup gittiği gece zaten euro balrog'un moria'daki köprüden düştüğü gibi düşecek. ha velev ki 2 yıl sonra düzen değişmedi. o zaman zaten yiyeceğimizi yemişiz 1m euro kimseye koymaz, acısını anlamayız.
  • 224
    beklediğimize değmeyecek gibi duran transfer dönemi. medyaya yansıyan isimlere bakılırsa büyük hayal kırıklığı olacak ama umarım ismi geçen oyuncular değil de sürpriz bir şekilde ismi hiç anılmamış oyuncular açıklanır. belki yönetim basına bu isimleri veriyordur ama hedefte çok başka isimler vardır ve onlar için uğraşılıyordur. ben hâlâ buna inanmak istiyorum. her şeyi anlarım da rachid ghezzal nedir ya! hiç akıllanmamış olamayız, asla inanmıyorum buna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın