• 551
    diagne'nin satılması, falcao transferi sonrası bizim için yeni başlayacak dönem. hala orta sahada ve savunmada eksikliğimiz var. diğer yandan mitroglu'nun gönderilmesi gündemde ve yerine birisini almak gerekecek. savunmaya yedek oyuncu takviyesi şart, orta sahayada ben iki transfer yapılması taraftarıyım. ayrıca fırsat transferi de düşünülecektir. hali hazırda 4-5 oyuncu daha kadroya katılacaktır ve 7-8 oyuncu gidecektir diye düşünüyorum.
  • 552
    oyunun defansif yonunu iyi oynayan bi ortasaha, forvet hattinin durumuna gore bir ya da iki transfer. geri kalani icin de galatasaray alt yapisi. gelecek sezon transfer yapmak icin de satmaya adam lazim. sampiyonlar ligi vitrinine koyabilecegimiz gerek transfer gerek alt yapi oyunculari lazim. kiralanan oyuncularda satin alma opsiyonu onemli. iki mac parlayan adam olsa 20 milyon euroyu cikarip veriyo adamlar.

    falcao transferi biraz herseyi masaya koymak olacagi icin biraz cekinceliyim o sebeple. iki sene sampiyonluk getirmesi lazim ki , iki sene sonra kadro yeniledigimizde kasada para olsun. tekrar finansal fair play batakligina gomulmeyelim
  • 553
    fernando yerine henüz transfer yok. yarın diagne'yi satsan onun üstüne bir de santraforun olmayacak.

    bi de yani diagne meselesi 'falcao olursa satarız' gibi bir şey de değil ki 'tamam abi diagne gidiyorsa falcao garantidir o zaman' diyebilelim.

    diagne'yi her türlü satma üzerine kurulmuştu zaten plan en başından.

    falcao'nun daha olup olmayacağı belli değil.

    umuyorum en kötü senaryo gerçekleşmez ve son güne kadar beklemeyiz yine transfer için.
  • 554
    2 transfer (forvet ve 6 numara) yapilip kapanacak gibi. belki genc bir yedek forvet daha olabilir. buradan tabiki diagne ve miroglu'nun gittiğini varsayıyorum.
    bu transferler sonrası kafamda su sekilde bir 11 var;
    muslera(okan)
    mariano(sener-linnes) luyindama(donk-ahmet-abdussamed) marcao(gokay-ozornwafor) nagatomo(omer b-emre t-linnes)

    6 numara(donk-selcuk-celil)

    seri(atalay) belhanda (jimmy-emre akbaba)

    feghouli(emre mor-jimmy-yunus) babel( geri gelirse onyekuru)

    forvet transfer(yedek forvet transfer)
    buradaki soru işareti, ozornwafor mu yoksa yedek forvet mi son yabancı olacak. eğer mariano giderse sorun ortadan kalkıyor.
  • 556
    gitmesi gerekenlerin gönderilmesine müteakip, bir forvet ve bir de box to box aldıktan sonra artık kapatılacak ve bence de kapatılması gereken sezondur. burada tek istisnam onyekuru'nun yeniden alınmasıdır.

    arkadaşlar hem gençler oynasın diyip hem de daha fazla da transfer yapmayalım artık. forvet yedeği mi yok? erencen, ali yavuz kol oynasın. yedek alacağımız oyuncu da zaten öyle üst düzey olmayacaktır. gençler de deli gibi falcao ile takılıp geliştirsinler kendilerini.

    ortasaha yedeği mustafa kapı olsun, atalay olsun, çekdar olsun.

    keşke her tecrübeli adam hagi gibi olsa. kendi elleriyle büyütse, öğretse gençlere herşeyi.
  • 558
    neden bu kadar panik yapıldığını gerçekten anlamıyorum. geçen sene forvet yoktu, kulübede adam yoktu ve hepimiz haklı olarak çok istedik transferlerin yapılmasını. ama bu sene durum çok farklı. şu anda hepimizin sülalem rahat panpa modunda takılması gerekirken yönetime sallayanı mı ararsın, istifaya davet edenleri mi ararsın, fener altayı alınca eyvah ne yapcaz şimdi moduna girenleri mi.

    bu kadro hiç bir takviye olmasa bile şampiyonluğun açık ara favorisidir. geçen sene ikinci devrede sadece 1 maç kaybettik o da şampiyon olduktan sonraki sivas maçı. şimdi ise çok daha güçlü bir takımız. ki hala en az 2-3 transfer daha olacak gibi duruyor. bu sene gelen isimlerden adem hariç içimize sinmeyen bir tane adam yok.

    kale defans olara açık ara en iyiyiz. muslera ve önlerinde boss-marcao öküz gibi affedersin. önlerinde kimse gelmese donk-seri ikilisi var ki laf edeb çarpılır. onların önlerinde babel-belhanda-feghouli var zaten daha ne istersin ki. forvette yanlış anlamayın ama kafasını toplamış diagne ve mitroğlu ikilisi gayet yeterlidir. tabi ki diagnenin gitmesi lazım. tabi ki ondan gelecek paraya ihtiyacımız var, tabi ki bu saatten sonra ondan performans almak zor ama gitmezse de dünyanın sonu değil emin olun. en az 20-25 golü atar yine gol kralı olur.

    bu senenin en güçlü tarafı kulübe olacak. kalede okan, defansta şener, linnes, ahmet, donk, emre, ömer, selçuk, jimmy, emre mor, adem, kostas ve altyapıdan gelen aslanlar; ali yavuz, atalay, mustafa, celil, yunus ve hocanın şapkadan çıkaracağı diğer tavşanlar.

    herşeyden önemlisi başımızda motive olmuş ve tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten terim, albayrak ve yönetim var. inanmış ve kenetlenmiş taraftar var. daha ne olsun.

    diğer takımların hali ortada. beşiktaş daha sadece boyd'u aldı, biraz kassam benim bile oynayabileceğim defansa sahip fener var. başakşehir dağılıyor, trabzon çok genç. bırakalım onlar panik olsunlar, biz keyfimize bakalım.

    uzun zamandır geçirdiğimiz en güzel dönem oluyor.
  • 559
    biran önce bitsin artık dediğim dönem, o kadar kirli bilgi dolaşıyor ki anlamdıramıyorum.
    - radamel f. bitti diyen var, o iş yattı diyen var. hatta o kadar abartan var ki, otel rezervasyonu ritz cartlona yapılmış, çocukların okul kayıtları bitmiş gibi
    - banega bitti diyen var, bizim ön liberoya ihtiyacımız var, banega demek belhanda gitmesi demek.
    - diagne gitti mi gitmedi mi ? herkes konuşuyor, arabasını bile adam götürdü diyen var, külüple konuştuk teklif yok diyen var.
    - kostas kalacak diyen var, maaşını biraz galatasaray öderse gidecek diyen var.

    çok yoruldum bitsin artık bu dönem.
  • 561
    şu an ekstra bir olay yaşanmadıkça, değişmesi gereken 33lük beklerle devam edeceğiz gibi görünüyor. kalan problemli mevkiler defansif merkez orta saha(en önemlisi bu) ve diagne + kostas ikilisinden daha iyi forvetler.

    bizim bu sene şampiyonlar liginde ne yapıp ne yapamayacağımızı belirleyecek olan yer orta sahamız. en az seri kalitesinde bi' dmos'a ihtiyacımız var ki yaşlı beklerin ve savunmaya çok katkısı olmayan ileri üçlünün zaaflarını orta sahada giderebilelim. gelecek orta sahanın kalitesi bizim bu sene oynayacağımız futbolun seviyesini belirleyecektir. orta saha sağlam olursa, cl'de puan ve para demek, ligde deplasman puanı ve psikolojik baskı demek. mayıslar bizim ama bu sene belki nisan bizimdir? o yüzden falcao olmuş olmamış çok önemli değil, zaten şu an çilek mevsiminde değiliz.
  • 563
    cenk tosun ya da halil dervişoğlu gibi yerli bir forvet alternatifi yaratamayacaksak, ikinci bir yabancı forvet alınmasının da gereksiz olduğu dönemdir. (yabancı kontenjanı)

    falcao gelirse alternatiflerinin babel, adem, eren yardımcı, ali yavuz kol şeklinde oluşması bu sezon için daha doğru bir kadro planlaması olur. jimmy, emre mor, yunus akgün, adem gibi kanat alternatiflerinin yaratılması da babel'i o bölgeye kaydirabilmek için diye düşünüyorum.

    özellikle ali yavuz kol biraz süre bulabilirse lig için son derece yeterli bir forvete dönüşebilir.
  • 565
    en son alan carvalho ile kwadwo asamoah transferlerinde gerçekleştirdiğimiz ve yüksek başarı elde ettiğimiz "almak istediğin oyuncunun takımı o mevkiye oyuncu alana kadar bekle" taktiğini bir kez daha uyguladığımız transfer dönemi.

    aslında şimdiye kadarki gidişat gayet iyi. şu ana kadar aklı başında hamleler yapıldı. ama geçmiş dönem travmalarinin taraftarda yangın yaratmasını da normal karşılıyorum.

    son dönemde latovlevici (2017 yaz), diagne (2019 ocak) ve hiç kimse (2018 yaz) gibi panik transferleri yaptık. bu transferler şampiyonlukları zora sokmasının yani sıra belki de yıllarca taraftarın zevkle izleyeceği oyunu bulmamiza engel oldu. umarız bu sezonda aynı hatalar tekrarlanmaz ve fatih terim'e dilediği formasyonu oynatabileceği bir oyuncu grubu teslim edilir.
  • 566
    onyekuru yerine babel
    sinan yerine emre mor
    mugdat yerine adem buyuk
    badou yerine seri
    ismail yerine okan
    semih yerine ozornwafor

    ve joker olarak jimmy durmaz i aldigimiz sezon.

    birebir oyuncu karsilastirmasi bazinda baktigimizda genel bir kalite artisi goruyoruz. lakin gelen isimlerden hicbiri sinif atlatacak oyuncu degil.

    ayni transfer politikasi fernando yerine oyuncu alirken ve ayrilma ihtimalinde diagne yerine oyuncu alirken kullanilirsa genel hatlariyla kalitemizi arttirdigimizi ve yedek kulubemizi guclendirgimizi soyleyebiliriz. fakat 6 ve 9 numaralara takima sinif atlatacak turde isimler alabilirsek o zaman mukemmel bir sezon gecirdigimizi iddia etmek mumkun olacak.
  • 567
    tarihe altın harflerle yazılmasına ramak kalan dönem.

    sadece alınan oyuncu sayısı veya isimlerden ziyade, yapılan anlaşmalar kısacası tüm operasyonu değerlendirdiğimizde mükemmele yakın bir dönem geçiriyoruz.

    hem teşhisin doğru konması hem de tedavinin makul ücretlerle yapılıyor olması memnun edici.

    son 3 adım kaldı.

    1)diagne'nin gidişi
    2)falcao
    3)ortasaha

    şayet bu 3'ü de gerçekleşirse haldun üstünel, cenk ergün dönemlerini unutturacak bir dönem geçirmiş olacağız.

    emeği geçen herkesi tebrik etmek gerek.
  • 569
    a duyumcu: "falcao geldi gelecek"

    b duyumcu: "falcao gelecek geldi"

    c duyumcu: "geldi gelecek falcao"

    d duyumcu: "gelecek geldi falcao"

    e duyumcu: "geldi falcao gelecek"

    f duyumcu : "gelecek falcao geldi"

    herkesin aynı şeyi farklı cümlelerle yazıp prim yapma derdine girdiği dönemdir. bu dönemin birde başka şok edici bir olayı var. şöyle ki; transferin gerçekleşip gerçekleşmeme ihtimali %50-%50. allah allah bak sen şu işe.
  • 570
    ffp kuralı varken kulübü ülkeyi çok iyi bilen fatih hocamızın olması bizim için büyük bir şans oldu.ne kadar eleştirsek de dursun özbek ve tudorun da 2 sene önceki kaliteli kadroyu kurmaları bizi ffp kuralı varken çok da zorlamadı.fatih hocanın ozan kabak resitalini de kutlamamak olmaz tabi.

    bu sene şu ana kadar mükemmel bir transfer sezonu geçiyoruz. 32 yaşına gelen ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan fernando’yu 4,5 milyona vermek sözleşmesi biten babel’i bedava almak emre mor gibi patlayıcı yerli bir oyuncuyu 600 bine kiralamak harika transferler.

    şimdi sıra geldi santrafor ve 6 numara transferine.diagne şayet satılırsa falcao ve genç bir forvet bekliyorum.falcao bence 5/6 yıllık olsa bile alınmalı.gomis etkisinden büyük bir etki vereceği kesin.6 numarada ise scouting transferi almak daha mantıklı. ffp devam ederken oraya kiralama ile değil 4/5 milyon euro’luk bir transferle kapatmamız gerekir.şu an 3 milyon içerideyiz 14 milyona diagne giderse 11 ile 1 forvet 1 orta saha almamız lazım diye düşünüyorum. aslında nagotomo ve mariano da bu sezon sonu sözleşmeleri bitiyor ama orayı nasıl düşünüyor hoca hiç kestiremiyorum. mariano savunmada ne kadar aksasa da takımın en önemli hücum güçlerinden.
  • 574
    en kötü senaryo olarak diagne'nin takımda tutulup, orta sahaya nokta atışı bir isim getiremediğimizi düşünürsek; yine de ben yönetimin çalışmalarından ve yapılan işlerden memnunum.

    diagne konusunda;

    pişkin mi pişkin ve zeka konusunda eksikliği bulunan bir adamı zarar etmeden satmaya çalışıyorlar. üstüne üstlük taraftar da büyük bir baskı kuruyor. en büyük sınav bu transfer sürecinin nasıl yönetildiğidir.

    eğer zarar etmeden satılabilir ya da oyuncuyu küstürmeden takımda tutup verim alınabilirse yine başarılı bir iş çıkarmış olurlar.

    orta saha transferi konusunda ise;

    tamamen diagne satışına bağlı ne yazık ki. diagne haricinde satılacak her hangi bir mevki oyuncumuzun yerini doldurmak daha da zorlaşacaktır.

    nitelik ve nicelik açısından, direkt ilk 11 oynayacak bir oyuncuyu getirmek maalesef oyuncu satmadan zor görünüyor.

    uzun süredir hasret duyduğumuz, ne yaptığını bilen bir yönetim ekibi tarafından sürdürülen transfer sezonudur.
  • 575
    bir yığın düşük zekalı tipi tv'de, sosyal medyada takip edip izlemekten/okumaktan ve işsiz gibi vakit ayırmaktan geri kalamayan bazı taraftarların duyumculardan şikayet ettiği dönem.

    sizin eseriniz oğlum bunlar. geçen biri 45 dakika x bir kanalı izledim bomboş konuşuyorlar diyordu.*

    kahvede pişti oynayan dayılar gibi çene çalan işsiz tipleri 45 dakika izliyorsunuz sona da "aman bu ne ya her yer duyumcu oldu" diye feryat ediyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın