• 106
    satın alınması gerekenler:

    (bkz: gökhan inler) : sneijder'den yaşlı değil. devre arası riskli transfer yapamazsın. oynadığı takım şuanda ingiltere'de lider ve pek forma şansı bulamıyor. ayrılmak istiyor. kendine bakan bir futbolcu. 3 sene çok rahat faydalı olur.
    (bkz: eren derdiyok) : yerli fernandao. bence çok iyi transfer olur.

    aşağıdakilerden birini de yarım sezonluğuna kiralıyabilseydik harika olurdu, fakat zor.

    (bkz: radamel falcao)
    (bkz: luiz adriano)
    (bkz: didier drogba)
    (bkz: samuel eto'o)
    (bkz: klaas-jan huntelaar)
  • 107
    yönetim tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında umutla beklediğim transfer sezonu. çünkü takımın hali vaziyeti ortada. en az 4 transfer lazım. bunların biri orta saha(defansif yönlü) diğeri ise forvet. diğer iki bölge herkesin ortak fikri olan sağ bekimiz ve şart değil ama olursa iyi olur diyebileceğim sağ açığımız. yasinin yerine daha üst düzey bir isim.

    gerçi yönetim transfer olacak dedi ama bu yönetimin sözüne de ne zaman güvensek hayallerimiz suya düştü. o yüzden biraz temkinli bakıyorum ancak yaz transfer dönemin de yaptıkları işbilmezliği bu döneme de taşırlarsa, bu kez point otelin aranıp dursun özbek istifa etsin telefonlarının geleceğini sanmam. direkt taraftar oraya gider.

    gel gelelim transfer politikasına. dönemide gözönüne alacak olursak, şuan hiç bir kulüp 2 katı vermediğin sürece hiç bir iyi futbolcusunu satmaz. bizde gidip geleceğin yıldızı adı altından arjantinden, ekvatordan oyuncu getirmeyeceğimize göre, bu iyi dediğimiz adamlar avrupa ligi, şampiyonlar ligi oynamış olacak dolayısıyla lazio ile oynanacak maçımızda ve inşallah sonrasında kadroda yer alamayacak.

    o sebeple kötünün iyisi bir transfer politikası izlenip şunlar yapılabilir.

    sezon sonu sözleşmesi bitecek milanın da gözden çıkarttığı nigel de jong'u milandan alacaksın. istanbulda kalmak istemeyen ve hannoverın da talip olduğu grosskreutz la yine hannover da oynayan mevlüt takası yapıp. devre arasını kötünün iyisi bir forvet alarak tamamlayacaksın. bunlara ek olarak umut bulutu vermeden ryan donk'u kasımpaşadan alabiliriz. veya umut bulut donk takası, ardından gaziantepspor dan muhammet demir alınabilir. hem iyi bir potansiyel, yaşı 23, ceza sahası içinde etkili hemde yedek kulübesinde 2 3 sezondur lig tecrübesi olan yaşı genç bir oyuncunun olması iyidir.

    ek: orta saha için new castle dan tiote veya anita da olabilir. anitayı getirmek için milli takımdan kaptanı sneijder dan yardım talep edebiliriz.
  • 111
    devre arasında 3-4 transfer yapılacağı iddia ediliyor. bu yaşlı kadro için 30 yaşında bir adam alınacaksa sneijder, podolski, nani ayarında adamlar alınması lazım. yok, biz ryan donk, ryan babel alacağız diyorsa yönetim, bu takım beklenen seviyeye gelmez.

    genç ve gelecek vaad eden oyuncu lazım bize. her ne kadar burada çok eleştirsek de telles ve bruma o yüksek maliyetlerini karşılamak üzereler. carole'un de sakatlanmadan önce birkaç ingiliz kulübü tarafından izlendiği iddia ediliyordu. 1,5 milyon euro'ya gelmiş bir oyuncuyu 5'ten aşağı da bırakmayız sanırım. kısacası genç aldığın zaman beklediğin kadar verim alamasan bile geneldeminimum zararla olaydan sıyrılabiliyorsun.

    bugün transferi konuşulan iki oyuncu olan ryan babel ve ryan donk, takıma katkı sağlar sağlamasına ama bu şu an takımın ihtiyacı olan seviyede olmaz. yollarını ayırmak istediğinde de yaptığın maliyeti geri alamazsın ama sen bugün podolskiyi ya da sneijder'i aldığın bonservise ya da daha üstüne yine satabilirsin. tıpkı genç oyuncularda olduğu gibi.

    uzun lafın kısası; ya kaliteli ismi olan ve takımı bir seviye atlatacak oyuncu alınması lazım ya da maliyeti düşük ve gelecek vaad eden genç oyuncu.
  • 115
    gönderilmesi gereken bir çok isim barındıran transfer dönemidir.

    acilen gönderilmesi gereken isimler var eray işcan, sabri sarıoğlu, jem karacan, tarık çamdal gibi ancak gideceklerini hiç sanmıyorum.

    bu sezon şampiyonluk isteniyorsa eğer bir elmander, bir eboue, bir melo, bir de keita lazım takıma. aslında şampiyonluk için bunlardan ikisi bile yeter ya neyse.

    "bu sene şampiyon olmasak da olur, önümüzdeki sene için yapılanmaya başlayalım." diyor isek eğer devre arasında gönderebildiğimizi göndermemiz lazım.

    umut bulut, burak yılmaz, semih kaya, tarık çamdal, eray işcan, olcan adın, hamit altıntop, sabri sarıoğlu, emre çolak gibi fiyat/performans olarak çok verimsiz oyuncuları bir an önce elden çıkarmaya bakmamız lazım.

    açık konuşmak gerekirse fazla beklentimin olmadığı, transfer yapmasak daha iyi dediğim transfer sezonu.
  • 117
    öncelikle şöyle başlayayım bu transfer döneminde büyük işlere imza atma çabasına, yeniden yapılanma çabasına kesinlikle girilmemesi gerekiyor. çünkü bu yönetim kalıcı bir yönetim değil. 6 ayı var bu otelci ve kardeşinin dolayısı ile gelecek olan yönetime saçma sapan yükler bırakmasınlar malum ffp var.

    neyse konumuza dönelim yeniden yapılanma olacaksa öncelikle galatasaray futbol takımında ilk 18 de dahi olmaması aşikar olan oyuncuları göndermekle başlanmalı. buna mevki mevki bakacak olursak

    kaleci = eray işcan cenk gönen geldi. üçüncü kalecilik için ismail çipe ile ikisinin arasında ise bu kendini kanıtlamış (!) arkadaşımızın yol alması görüşündeyim.

    stoper = koray günter burda tabi şöyle bir durum var. jason denayer stoper oynayacaksa burdan adam gönderilmeli yoksa yetersiz olsalar da stoper rotasyonu daralmamalı en nihayetinde bu sezonu * da doğru düzgün bir yerde bitirmemiz gerekiyor. sezon sonunda ise jason denayer geri dönecek semih kaya bonservis alınarak satılıp yerine insan yiyen bir stoper ve alt yapıda banko oynayan bir stoper a takıma katılabilir.

    bekler = beklere devre arasında büyük bir revizyon yapılmamalı. benim için hala kevin grosskreutz durumu belirsiz kalacak ise sağ bek oynar gidecek ise sağ beke cicinho gibi kendini hem genelde hem de ligde kanıtlamış bir oyuncu alınmalı vereceği performans soru işareti olmamalı sezon sonunda ise sabri ve tarık gider cicinho duruyor ise onun bir-iki tık üzeri bir sağ bek alınır. sol beke telles gelirse telles-carole-olcan yine oynar. inter telles'e para verilir ise carole'u da okutursun biraz paraya ikisinin yerine olcan'ın bir-iki tık üzeri bir sol bek alırsın. *

    orta saha = hamza hamzaoğlu'nun takıma en büyük katkısı burda kim o ? bilal kısa bilal bizim takımda hem ligde hem şl veya al de rotasyonda net olur. yabancı sınırı olmadığından jose rodriguez kalmalı. selçuk inan toparlanıyor daha da iyi olacak inşallah nasıl olacak yanına yine insan yiyen bir ön libero alarak. kimse kusura bakmasın ama bize box to box bir adam lazım değil melo'da zaten öyle değildi bize direk ön libero lazım busquets lazım m.topal lazım ryan donk devre arasında alınsa benim dediğim özelliklere uymamasına rağmen hayır demem neden sezon sonu stoper rotasyonuna da katarsın oraya sezon sonunda adam gibi libero alırsın for exaple stephane mbia. ama donk'a opsiyonlu ve bol maç başılı bir sözleşme boservis olarak max 1 m euro + göndermek istediğimiz herhangi bir oyuncu. emre çolak kalmalı kendisi kesinlikle aydın yılmaz değildir. daha çok katkı verdi verecek verir.

    kanat = yasin öztekin ve lukas podolski as kanat oyuncuları ve bunları sinan gümüş ve olcan adın yedekliyor. işte dananın kuyruğu burda kopuyor. buraya ya ryan donk'u orta sahaya aldığın gibi 6 aylığına idare edecek geçen sezonki yasin katkısı verecek birini alacaksın yada basacaksın parayı gelecek yönetim ve teknik direktörün de ulan nasılsa bu var diyeceği bir oyuncu alacaksın.

    hücum = bu mevki için başka şans yok devre arasında nasıl bulunacak bu adam o da muazzam bir soru işareti ama direk senin ilk santraforun olacak bir oyuncu alacaksın. * sezon sonu ise bu adam 1. forvet olacak şekilde 2. forvetini bulacaksın. * burak yılmaz 3. forvetin olacak o zaman işte muhammed demir gelip senin 2. veya 3. forvetin olmak için burak yılmaz ile tatlı tatlı rekabete girer. umut bulut maalesef hem kontratı hem yaşı hem de kapasitesi nedeni ile burda gidecek olan kişi.

    şimdi gelelim en can alıcı noktamıza devre arasında veya sezon sonunda mutlaka ve mutlaka bütün kontratlar revize edilmeli. özellikle selçuk inan * burak yılmaz ve hamit altıntop kontratlar düzenlenmeli yoksa bu üçlüye de yol verilmeli.

    genel olarak da bizim artık opsiyonlu, maç başılı ve döviz kurunun sabit olduğu veya türk lirası cinsinden kontratlar yapmamız lazım. bir takımda herkes cristiano ronaldo parası kazanamaz bazılarının dani carvajal olması lazım.
  • 120
    sanırım gökmen özdemir yazmıştı; uefa listesine sadece 3 oyuncu daha ekleyebiliyoruz. bu nedenle pek oyuncu satacağımızı düşünmüyorum. ama kesinlikle takviye yapılacaktır. kim gelirse gelsin, tek isteğim; ilk 11 oyuncusu olmasa bile yedek kulübüsini zenginleştirecek, forma savaşı çıkarıp onbir oyuncularını zorlayacak oyuncuların alınması.
  • 121
    ryan donk, van der wiel, leandro damiao gelse; kevin grosskreutz da takımda tutulsa bir süre ne derdimiz kalır ne tasamız. şöyle bir takım düşün;

    -------------muslera-------------
    wiel---chedjou--denayer--carole
    --------selçuk--donk-------------
    poldi------sneijder-----grosskreutz
    ------------damiao-------------------

    donk'a 1,5 milyon euro verildi diyelim. damiao zaten boşta an itibariyle. wiel ise hem ayrılmak istiyor hem de kontrat sonu geliyor; psg'nin büyük paralar isteyebileceğini sanmıyorum. ki bana kalsa wiel değil de carole tarzı düşük maliyetli iş yapacak bir adam da kabul ama fırsat varken öyle birini almak çok iyi olurdu. demem odur ki şu kaliteyi bariz yükseltecek transferlerin astronomik maliyetleri yok.

    uefa listesinde 3 değişiklik yapılabildiğinden takıma katılacak oyuncu sayısı 3'ü geçerse uefa maçlarında yararlanamayacağımız oyuncular olacak demektir bu. aynı zamanda takımdan çok fazla oyuncu göndermek de mümkün olmayacak. o konuda asıl temizlik sezon sonunda yapılacaktır büyük ihtimalle.
  • 123
    van der wiel ve damiao hamleleri çok güzel. ikisi de ne çok genç ne son demlerinde. van der wiel 27, damiao 26 yaşında. alınırlarsa çok güzel iş çıkarmış, önümüzdeki sezon başı yapacağımız revizyonun çapını küçültmüş oluruz.

    yalnız şu donk ve babel'den vazgeçmemiz lazım. ikisi de gamsız ve geleceği olmayan oyuncular. bu bölgeye de 24-28 yaş aralığında başarıya aç, sahada son terine kadar mücadele edeceğinden şüphe duyulmayacak biri lazım. ben olsam ne yapar ne eder sebastian rode'yi satın alma opsiyonuyla kiralamaya bakardım. o da 25 yaşında.

    mümkünse semih ve burak'ı elden çıkarmalıyız. bu, en az transfer yapmak kadar önemli bizim için. zira piyasası olan futbolcular ve ikisi de bizim takımımızdaki misyonlarını tamamlamış görünüyorlar. öte yandan eray, jem paul ve tarık ile de yollarımızı ayırmalıyız.

    kevin grosskreutz meselesi de bir an önce çözüme kavuşmalı. gidecekse ondan da iyi bir bonservis geliri elde edebiliriz. bruma ile ilgili geçen bir haber okudum. ama niasse haberinde ters köşeye yatmış olduğum için* burada paylaşmak istemedim. habere göre yönetim bruma'nın kiralık sözleşmesini fesh etmek istediğini real sociedad kulübüne bildirmiş . geri dönmeyi bruma'da çok istiyormuş. kevin'ın kalması veya bruma'nın dönmesi, her iki durumda da kanat problemimiz çözülür.
    ikisi de olmazsa oraya da makul bir çözüm bulmak gerekebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın